JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Aiemmat blogit

​Jou­lun ih­me

Lehtola Juho
Aiemmat blogit
24.12.2014 6.31

Juttua muokattu:

8.3. 22:29
2020030822295420141224063100

En­ke­lien vä­lit­tä­mät vies­tit Jee­suk­sen syn­ty­mään liit­ty­en oli­vat pu­hut­te­le­via. Ma­ria sai vies­tin: älä pel­kää, Ju­ma­la on suo­nut si­nul­le ar­mon­sa. Joo­se­fil­le sa­not­tiin: älä pel­kää ot­taa Ma­ri­aa vai­mok­se­si. Pai­me­nil­le en­ke­li il­moit­ti: äl­kää pe­lät­kö, teil­le on syn­ty­nyt Va­pah­ta­ja.

Joo­se­fin ja Ma­ri­an per­hee­seen syn­ty­nyt lap­si ei ol­lut kuka ta­han­sa. Maa­il­maan syn­tyi lu­vat­tu Mes­si­as. Kaik­ki ta­pah­tui juu­ri niin kuin pro­fee­tat oli­vat en­nus­ta­neet. En­ke­lit roh­kai­si­vat ar­ko­ja ja pe­lok­kai­ta: ei tar­vit­se pe­lä­tä.

Jou­lun sa­no­ma on lo­pul­ta yk­sin­ker­tai­nen. Vaik­ka sitä ei jär­jel­lä täy­sin ym­mär­rä, se on lap­sen us­kol­la kä­si­tet­tä­vis­sä.

Ker­ran 5-vuo­ti­as tyt­tä­re­ni luki Las­ten Raa­mat­tua pik­ku­sis­kol­leen. Ei hän vie­lä lu­kea osaa, mut­ta se­lit­ti ku­vien pe­rus­teel­la, mis­tä ker­to­muk­sis­sa on kyse. Hän py­säh­tyi jou­lu­e­van­ke­liu­min koh­dal­le ja ker­toi to­del­la yk­sin­ker­tai­ses­ti, mikä oli Ju­ma­lan vies­ti Joo­se­fin ja Ma­ri­an per­heel­le: "Tei­dän äi­ti syn­nyt­tää vau­van. Hän on Jee­sus."

Sii­nä on jou­lun ih­me. Ih­mi­sek­si syn­ty­nyt Va­pah­ta­ja.

JuhoLehtola
Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä. Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com
19.9.2020

Muis­ta­kaa tämä: joka niu­kas­ti kyl­vää, se niu­kas­ti niit­tää, ja joka run­saas­ti kyl­vää, se run­saas­ti niit­tää. 2. Kor. 9:6

Viikon kysymys