Keskiviikko 24.4.2019
"
Jeesus tuli, otti leivän ja antoi heille, samoin hän antoi kalaa. Tämä oli jo kolmas kerta, kun Jeesus kuolleista noustuaan ilmestyi opetuslapsilleen. Joh. 21:13-14

Polku on avoin

22.3.2014 11:23 | Anna Virtanen
Minulla on ystäviä, joista osaa en ole koskaan tavannut. Kuulumme pieneen kirjoittajien rinkiin. Samalla, kun käyn lukemassa koneelta uutiset tai lasten opettajien Wilma-viestit, käyn kurkkaamassa, olisiko joku ystävistäni kirjoittanut uutta runoa tai proosaa. Ystävieni sanat ovat lämmin viltti pakkaspäivänä. Usein ne rohkaisevat minua luottamaan siihen, mikä on elämässäni tärkeintä, vahvistavat hiljaista uskoa ja luottamusta.

On vaikea hahmottaa, mitä kaikkea tällä blogitaipaleellani tulee vastaan. Muutama klikkaus ja tekstini on  luettavissa tuntemattomissa kodeissa kaukana, mutta myös aivan lähellä, ehkä naapurissa. Jos olen vaiti, harva tietää, mitä ajattelen. Mutta yksikin ääneen lausumani tai kirjoittamani sana kertoo minusta jotain. Mitä jos lauseeni ymmärretään väärin ja ne palaavat vihaisina luokseni? Tai alkavat elää netissä aivan omaa elämäänsä? Ehkä joskus kohtaan ajatuksia, joita en tunnista omikseni, mutta joista sanotaan, että näin se Anna kirjoitti. 

Nämä voivat olla turhia huolia. Paljon mahdollista, että näitä rivejä ei edes huomata, kukaan ei lue. Maailmassa on niin paljon tekstiä. Pitäisi olla kiinnostava, pitäisi erottua. Ja mie kun niin mielelläni olen aivan tavallinen Virtanen. Kirjoitan siitä, minkä koen tärkeäksi tai asiasta, joka on jostain syystä koskettanut. Iloitsen, jos joku saa blogia lukiessaan säkenen valoa, hippusen lohtua tai toivoa. Iloitsen, jos sanoissani heijastuu lasten maailma, elämän lahjan ainutlaatuisuus – ja rauha, jota en ole itse valmistanut.

En tiedä, mitä jatkossa kirjoitan. Polku on avoin, ehkä kohtaamme sillä.
 

Uudemmat

Anna Virtanen

Kemijokivarsi, pieni vireä kylä, vaaramaisemat, kotikoivikko ja punainen tupa. Täällä elän. Lähellä lapsiani ja puolisoani, lähellä ystäviä. Viisi lasta herätän aamuisin koulutaipaleelle ja kaksi pienempää on kanssani kotosalla. Puuhella lämpenee, puuro hautuu. Päivät täyttyvät lasten äänistä, ilosta ja tiuskeesta ja kotiäidin arkiaskelista. Toisinaan pysähdyn kirjoittamaan mieleeni puikahtaneen ajatuksen tai tunnelman paperinkulmaan tai viestiluonnoksiin. Kirjoitan lasten oivalluksista, ihmiselosta ja kohtaamisista. Täällä elämme. Ehkä syrjässä kaikesta sykkeestä, jostain suuresta, todellisesta elämästä. Vaiko juuri keskellä elämän syvimpiä ääniä?

Voit lähettää minulle palautetta blogistani osoitteeseen virtanen_anna@suomi24.fi.

Anna Virtanen

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi