Keskiviikko 14.11.2018
"
Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. 2 Tim. 4:6-7

Polku on avoin

22.3.2014 11:23 | Anna Virtanen
Minulla on ystäviä, joista osaa en ole koskaan tavannut. Kuulumme pieneen kirjoittajien rinkiin. Samalla, kun käyn lukemassa koneelta uutiset tai lasten opettajien Wilma-viestit, käyn kurkkaamassa, olisiko joku ystävistäni kirjoittanut uutta runoa tai proosaa. Ystävieni sanat ovat lämmin viltti pakkaspäivänä. Usein ne rohkaisevat minua luottamaan siihen, mikä on elämässäni tärkeintä, vahvistavat hiljaista uskoa ja luottamusta.

On vaikea hahmottaa, mitä kaikkea tällä blogitaipaleellani tulee vastaan. Muutama klikkaus ja tekstini on  luettavissa tuntemattomissa kodeissa kaukana, mutta myös aivan lähellä, ehkä naapurissa. Jos olen vaiti, harva tietää, mitä ajattelen. Mutta yksikin ääneen lausumani tai kirjoittamani sana kertoo minusta jotain. Mitä jos lauseeni ymmärretään väärin ja ne palaavat vihaisina luokseni? Tai alkavat elää netissä aivan omaa elämäänsä? Ehkä joskus kohtaan ajatuksia, joita en tunnista omikseni, mutta joista sanotaan, että näin se Anna kirjoitti. 

Nämä voivat olla turhia huolia. Paljon mahdollista, että näitä rivejä ei edes huomata, kukaan ei lue. Maailmassa on niin paljon tekstiä. Pitäisi olla kiinnostava, pitäisi erottua. Ja mie kun niin mielelläni olen aivan tavallinen Virtanen. Kirjoitan siitä, minkä koen tärkeäksi tai asiasta, joka on jostain syystä koskettanut. Iloitsen, jos joku saa blogia lukiessaan säkenen valoa, hippusen lohtua tai toivoa. Iloitsen, jos sanoissani heijastuu lasten maailma, elämän lahjan ainutlaatuisuus – ja rauha, jota en ole itse valmistanut.

En tiedä, mitä jatkossa kirjoitan. Polku on avoin, ehkä kohtaamme sillä.
 

Uudemmat

Anna Virtanen

Kemijokivarsi, pieni vireä kylä, vaaramaisemat, kotikoivikko ja punainen tupa. Täällä elän. Lähellä lapsiani ja puolisoani, lähellä ystäviä. Viisi lasta herätän aamuisin koulutaipaleelle ja kaksi pienempää on kanssani kotosalla. Puuhella lämpenee, puuro hautuu. Päivät täyttyvät lasten äänistä, ilosta ja tiuskeesta ja kotiäidin arkiaskelista. Toisinaan pysähdyn kirjoittamaan mieleeni puikahtaneen ajatuksen tai tunnelman paperinkulmaan tai viestiluonnoksiin. Kirjoitan lasten oivalluksista, ihmiselosta ja kohtaamisista. Täällä elämme. Ehkä syrjässä kaikesta sykkeestä, jostain suuresta, todellisesta elämästä. Vaiko juuri keskellä elämän syvimpiä ääniä?

Voit lähettää minulle palautetta blogistani osoitteeseen virtanen_anna@suomi24.fi.

Anna Virtanen

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi