Sunnuntai 20.1.2019
"
Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Joh. 2:7-8

Polku on avoin

22.3.2014 11:23 | Anna Virtanen
Minulla on ystäviä, joista osaa en ole koskaan tavannut. Kuulumme pieneen kirjoittajien rinkiin. Samalla, kun käyn lukemassa koneelta uutiset tai lasten opettajien Wilma-viestit, käyn kurkkaamassa, olisiko joku ystävistäni kirjoittanut uutta runoa tai proosaa. Ystävieni sanat ovat lämmin viltti pakkaspäivänä. Usein ne rohkaisevat minua luottamaan siihen, mikä on elämässäni tärkeintä, vahvistavat hiljaista uskoa ja luottamusta.

On vaikea hahmottaa, mitä kaikkea tällä blogitaipaleellani tulee vastaan. Muutama klikkaus ja tekstini on  luettavissa tuntemattomissa kodeissa kaukana, mutta myös aivan lähellä, ehkä naapurissa. Jos olen vaiti, harva tietää, mitä ajattelen. Mutta yksikin ääneen lausumani tai kirjoittamani sana kertoo minusta jotain. Mitä jos lauseeni ymmärretään väärin ja ne palaavat vihaisina luokseni? Tai alkavat elää netissä aivan omaa elämäänsä? Ehkä joskus kohtaan ajatuksia, joita en tunnista omikseni, mutta joista sanotaan, että näin se Anna kirjoitti. 

Nämä voivat olla turhia huolia. Paljon mahdollista, että näitä rivejä ei edes huomata, kukaan ei lue. Maailmassa on niin paljon tekstiä. Pitäisi olla kiinnostava, pitäisi erottua. Ja mie kun niin mielelläni olen aivan tavallinen Virtanen. Kirjoitan siitä, minkä koen tärkeäksi tai asiasta, joka on jostain syystä koskettanut. Iloitsen, jos joku saa blogia lukiessaan säkenen valoa, hippusen lohtua tai toivoa. Iloitsen, jos sanoissani heijastuu lasten maailma, elämän lahjan ainutlaatuisuus – ja rauha, jota en ole itse valmistanut.

En tiedä, mitä jatkossa kirjoitan. Polku on avoin, ehkä kohtaamme sillä.
 

Uudemmat

Anna Virtanen

Kemijokivarsi, pieni vireä kylä, vaaramaisemat, kotikoivikko ja punainen tupa. Täällä elän. Lähellä lapsiani ja puolisoani, lähellä ystäviä. Viisi lasta herätän aamuisin koulutaipaleelle ja kaksi pienempää on kanssani kotosalla. Puuhella lämpenee, puuro hautuu. Päivät täyttyvät lasten äänistä, ilosta ja tiuskeesta ja kotiäidin arkiaskelista. Toisinaan pysähdyn kirjoittamaan mieleeni puikahtaneen ajatuksen tai tunnelman paperinkulmaan tai viestiluonnoksiin. Kirjoitan lasten oivalluksista, ihmiselosta ja kohtaamisista. Täällä elämme. Ehkä syrjässä kaikesta sykkeestä, jostain suuresta, todellisesta elämästä. Vaiko juuri keskellä elämän syvimpiä ääniä?

Voit lähettää minulle palautetta blogistani osoitteeseen virtanen_anna@suomi24.fi.

Anna Virtanen

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi