Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Avaan sinulle ikkunan

23.5.2014 08:58 | Anna Virtanen
Sinun päiviisi on saapunut suru. Olen kiinni arjessani, en pääse luoksesi. Mutta muistan sinua, olen ajatuksin vierelläsi:

Käärin sinut lempeään peittoon, annan syliisi kimpun alkutalven nousevaa valoa, hyräilen laulun, jota äitisi lauloi silloin ennen.

Keitän teetä ja taitan palan leipää, jonka päälle voi sulaa. Luen sinulle kirjaa, jossa jokainen muisto itketään ja nauretaan ja kyynelet ovat lämpimät kuin käsi, joka silittää hyvää yötä lapseni.
 
Avaan sinulle ikkunan, eikä ulkoa tule talvi vaan erakkomajan verhot heiluvat kesätuulessa. Siinä hetkessä saa olla vaiti. Ja katse näkee kauas. Siintää ranta, jossa kaikki kipu ja suru on poissa. Sen levossa hän,
jota rakastit ja joka rakasti.

Tai ehkä sinä aukaisitkin sen ikkunan hiljaisilla sanoillasi ja minun silmäni katsovat arkoina ja rohkaistuina. Ja syvimmin minua näkemässäni koskettaa lapsen rakkaus äitiä kohtaan, äitiä, joka ajallaan rakasti.

Ja se, että teidän matkallanne sama valo ja toivo, sama määränpää.
Minullakin.

Vanhemmat

Uudemmat

Anna Virtanen

Kemijokivarsi, pieni vireä kylä, vaaramaisemat, kotikoivikko ja punainen tupa. Täällä elän. Lähellä lapsiani ja puolisoani, lähellä ystäviä. Viisi lasta herätän aamuisin koulutaipaleelle ja kaksi pienempää on kanssani kotosalla. Puuhella lämpenee, puuro hautuu. Päivät täyttyvät lasten äänistä, ilosta ja tiuskeesta ja kotiäidin arkiaskelista. Toisinaan pysähdyn kirjoittamaan mieleeni puikahtaneen ajatuksen tai tunnelman paperinkulmaan tai viestiluonnoksiin. Kirjoitan lasten oivalluksista, ihmiselosta ja kohtaamisista. Täällä elämme. Ehkä syrjässä kaikesta sykkeestä, jostain suuresta, todellisesta elämästä. Vaiko juuri keskellä elämän syvimpiä ääniä?

Voit lähettää minulle palautetta blogistani osoitteeseen virtanen_anna@suomi24.fi.

Anna Virtanen

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi