Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Avaan sinulle ikkunan

23.5.2014 08:58 | Anna Virtanen
Sinun päiviisi on saapunut suru. Olen kiinni arjessani, en pääse luoksesi. Mutta muistan sinua, olen ajatuksin vierelläsi:

Käärin sinut lempeään peittoon, annan syliisi kimpun alkutalven nousevaa valoa, hyräilen laulun, jota äitisi lauloi silloin ennen.

Keitän teetä ja taitan palan leipää, jonka päälle voi sulaa. Luen sinulle kirjaa, jossa jokainen muisto itketään ja nauretaan ja kyynelet ovat lämpimät kuin käsi, joka silittää hyvää yötä lapseni.
 
Avaan sinulle ikkunan, eikä ulkoa tule talvi vaan erakkomajan verhot heiluvat kesätuulessa. Siinä hetkessä saa olla vaiti. Ja katse näkee kauas. Siintää ranta, jossa kaikki kipu ja suru on poissa. Sen levossa hän,
jota rakastit ja joka rakasti.

Tai ehkä sinä aukaisitkin sen ikkunan hiljaisilla sanoillasi ja minun silmäni katsovat arkoina ja rohkaistuina. Ja syvimmin minua näkemässäni koskettaa lapsen rakkaus äitiä kohtaan, äitiä, joka ajallaan rakasti.

Ja se, että teidän matkallanne sama valo ja toivo, sama määränpää.
Minullakin.

Vanhemmat

Uudemmat

Anna Virtanen

Kemijokivarsi, pieni vireä kylä, vaaramaisemat, kotikoivikko ja punainen tupa. Täällä elän. Lähellä lapsiani ja puolisoani, lähellä ystäviä. Viisi lasta herätän aamuisin koulutaipaleelle ja kaksi pienempää on kanssani kotosalla. Puuhella lämpenee, puuro hautuu. Päivät täyttyvät lasten äänistä, ilosta ja tiuskeesta ja kotiäidin arkiaskelista. Toisinaan pysähdyn kirjoittamaan mieleeni puikahtaneen ajatuksen tai tunnelman paperinkulmaan tai viestiluonnoksiin. Kirjoitan lasten oivalluksista, ihmiselosta ja kohtaamisista. Täällä elämme. Ehkä syrjässä kaikesta sykkeestä, jostain suuresta, todellisesta elämästä. Vaiko juuri keskellä elämän syvimpiä ääniä?

Voit lähettää minulle palautetta blogistani osoitteeseen virtanen_anna@suomi24.fi.

Anna Virtanen

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi