Sunnuntai 20.1.2019
"
Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Joh. 2:7-8

Kun prinsessa tulee taloon

23.4.2014 08:13 | Arttu H.
Heinäkuisena keskiviikkoaamuna saatamme pojat esikoisen kummitädin hoiviin ja kiirehdimme naistenklinikalle. Ultraääni sen paljastaa, meille on tulossa vauva! Tunne on sitä samaa kuin aiemmillakin kerroilla: yhtä aikaa epäuskoinen ja hämmentynyt, mutta kiitollinen. Haen pojat kummitädin luota, joka halaa minua lujasti onnittelujen merkiksi. Kesäpäivä jatkuu puistossa, ja auringon säteissä mahdollinen tammikuinen synnytys tuntuu hailealta haaveelta. Että siis vauva!
 
Vauvauutiset ovat näin miehenä aina aika haasteellista kerrottavaa. Jos vatsani kasvaa, se ei kerro muusta kuin lenkillä käymisen harvenneista väleistä. Jos kyselen juustojen valmistusmenetelmien perään, ihmiset ajattelevat sen kuuluvan normaaliin kiinnostukseeni ruoanlaittoa kohtaan. Siksi härkää on tartuttava sarvista ja asiaa päräytettävä julki sopivassa paikassa.
 
Ja onnitteluita saadaankin:
– Oi miten mukavaa, yritättekö nyt tyttöä kun teillä on kaksi poikaa?
– Kolme lasta on just sopiva luku, mahtuvat hyvin tavallisen auton takapenkille!
– Hirveän hyvä ajatus tehdä lapset noin peräkanaa, vaimosi voi nyt hyvin olla kotona kunnes nuorin on kolmevuotias ja sitten pääsee taas vahvemmin työelämään kiinni!
Kysyypä joku suoraankin vastaajan mykistäen, että ”oliko tuo nyt suunniteltu vai vahinko”.
 
Raskausviikot kulkevat kulkemistaan. Herätämme huomiota missä kuljemmekin, kolmatta lasta odottava perhe ei ole ihan tavanomaisin juttu pääkaupunkiseudulla. Naapureiden kaulat pitenevät kohdallamme: asumme väliaikaisesti yksiössä eikä meillä ole autoa - nyt sitten vielä vauva!
 
Joululoman viimeisen päivän aamuna alkaa sitten tapahtua. Vaimo herää kello 8.30 tunteeseen, että tänään taitaa tulla lähtö. Kello 13.03 saamme syliimme tyttövauvan.
– No jo on prinsessa, huudahtaa kätilö.
Olemme onnesta soikeina, olemmehan saaneet ensimmäisen tyttäremme.
 
Prinsessa! Tyttövauva! Päivä paistaa sekä meille että muille. Ilon joukkoon heitetään hämmennyksen mausteita:
– No nyt teillä on perhe koossa!
– Ensin kaksi poikaa, sitten tyttö, loistavaa perhesuunnittelua!
– Nyt kannattaa sitten lopettaa, että jää hyvä maku suuhun!
– Muistakaa ajatella myös äitiä ja hänen jaksamistaan!
 
Ja niin elämä jatkuu. Kolmen lapsen isä takeltelee välillä sanoissaan ja ilmoittaa olevansa kolmen isän lapsi. Prinsessa saa kuninkaallisen nimen ja jos ei nyt puolta valtakuntaa niin vähintään saman kokoisen Barbie-talon. Sen, joka on 30 vuotta odotellut uutta leikkijää erään töölöläisrouvan kellarissa. Esikoinen omaksuu prinsessatittelin niin voimakkaasti, ettei raski luopua kutsumistavasta vaikka voisi käyttää jo ihan sisarensa nimeä.
 
Prinsessa itse on helppo kuin mikä, nukkuu viiden tunnin yöunet ja luo suurilla silmillään niin viehkoja katseita, että olemme kaikki ihan sulaa vahaa hänen edessään. Mieleen nousevat ihmisten monet kommentit. Haluaisin sanoa heille:
– Eihän tällaista nyt osannut suunnitella, mutta mikä vahinko olisi ollut jos näin ei olisi käynyt. Onneksi meidän ei tarvitse itse ohjata elämäämme, vaan saamme olla osa Jumalan suunnitelmaa.

 

Vanhemmat

Uudemmat

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi