Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Kun prinsessa tulee taloon

23.4.2014 08:13 | Arttu H.
Heinäkuisena keskiviikkoaamuna saatamme pojat esikoisen kummitädin hoiviin ja kiirehdimme naistenklinikalle. Ultraääni sen paljastaa, meille on tulossa vauva! Tunne on sitä samaa kuin aiemmillakin kerroilla: yhtä aikaa epäuskoinen ja hämmentynyt, mutta kiitollinen. Haen pojat kummitädin luota, joka halaa minua lujasti onnittelujen merkiksi. Kesäpäivä jatkuu puistossa, ja auringon säteissä mahdollinen tammikuinen synnytys tuntuu hailealta haaveelta. Että siis vauva!
 
Vauvauutiset ovat näin miehenä aina aika haasteellista kerrottavaa. Jos vatsani kasvaa, se ei kerro muusta kuin lenkillä käymisen harvenneista väleistä. Jos kyselen juustojen valmistusmenetelmien perään, ihmiset ajattelevat sen kuuluvan normaaliin kiinnostukseeni ruoanlaittoa kohtaan. Siksi härkää on tartuttava sarvista ja asiaa päräytettävä julki sopivassa paikassa.
 
Ja onnitteluita saadaankin:
– Oi miten mukavaa, yritättekö nyt tyttöä kun teillä on kaksi poikaa?
– Kolme lasta on just sopiva luku, mahtuvat hyvin tavallisen auton takapenkille!
– Hirveän hyvä ajatus tehdä lapset noin peräkanaa, vaimosi voi nyt hyvin olla kotona kunnes nuorin on kolmevuotias ja sitten pääsee taas vahvemmin työelämään kiinni!
Kysyypä joku suoraankin vastaajan mykistäen, että ”oliko tuo nyt suunniteltu vai vahinko”.
 
Raskausviikot kulkevat kulkemistaan. Herätämme huomiota missä kuljemmekin, kolmatta lasta odottava perhe ei ole ihan tavanomaisin juttu pääkaupunkiseudulla. Naapureiden kaulat pitenevät kohdallamme: asumme väliaikaisesti yksiössä eikä meillä ole autoa - nyt sitten vielä vauva!
 
Joululoman viimeisen päivän aamuna alkaa sitten tapahtua. Vaimo herää kello 8.30 tunteeseen, että tänään taitaa tulla lähtö. Kello 13.03 saamme syliimme tyttövauvan.
– No jo on prinsessa, huudahtaa kätilö.
Olemme onnesta soikeina, olemmehan saaneet ensimmäisen tyttäremme.
 
Prinsessa! Tyttövauva! Päivä paistaa sekä meille että muille. Ilon joukkoon heitetään hämmennyksen mausteita:
– No nyt teillä on perhe koossa!
– Ensin kaksi poikaa, sitten tyttö, loistavaa perhesuunnittelua!
– Nyt kannattaa sitten lopettaa, että jää hyvä maku suuhun!
– Muistakaa ajatella myös äitiä ja hänen jaksamistaan!
 
Ja niin elämä jatkuu. Kolmen lapsen isä takeltelee välillä sanoissaan ja ilmoittaa olevansa kolmen isän lapsi. Prinsessa saa kuninkaallisen nimen ja jos ei nyt puolta valtakuntaa niin vähintään saman kokoisen Barbie-talon. Sen, joka on 30 vuotta odotellut uutta leikkijää erään töölöläisrouvan kellarissa. Esikoinen omaksuu prinsessatittelin niin voimakkaasti, ettei raski luopua kutsumistavasta vaikka voisi käyttää jo ihan sisarensa nimeä.
 
Prinsessa itse on helppo kuin mikä, nukkuu viiden tunnin yöunet ja luo suurilla silmillään niin viehkoja katseita, että olemme kaikki ihan sulaa vahaa hänen edessään. Mieleen nousevat ihmisten monet kommentit. Haluaisin sanoa heille:
– Eihän tällaista nyt osannut suunnitella, mutta mikä vahinko olisi ollut jos näin ei olisi käynyt. Onneksi meidän ei tarvitse itse ohjata elämäämme, vaan saamme olla osa Jumalan suunnitelmaa.

 

Vanhemmat

Uudemmat

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi