Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Hetki aikaa?

16.3.2014 11:24 | Arttu H.
Lokakuinen perjantai Pasilan rautatieasemalla. Juna on juuri pysähtynyt, ja yritän raivata tietä päästäkseni pois junasta. Puristan kädessäni liian pieneen Sokoksen muovipussiin ahdettua paperipinoa. Ei mitä tahansa paperipinoa, kädessäni on tulevan kotimme LV-kuvat. Niin, Lv-kuvat. Normaalisti rimpsuun lisätään vielä iso i-kirjain, mutta ilmanvaihtokuviin emme saaneet vielä kaupungin leimaa. Kiikutan kuvia HSY:lle varmistaakseni että kuvat saapuvat todella perille eivätkä juutu kaupungin sisäisen postiin.
 
Ajatukseni katkaisee puhelimeni vaativa kilinä. Sen kummempia miettimättä vastaan puhelimeen.
– Olli Lohi täällä, Jumalan terve, onko sinulla hetki aikaa?
 
”Onko sinulla hetki aikaa” on tyypillisen kohtelias kysymys silloin, kun asiaansa ei voi töräyttää vastaajan korvaan yhdellä hengenvedolla ja vastausta liki yhtä nopeasti odottaen. Tällaisen kysymyksen esittäjät haluavat, että vastaaja voisi kuunnella heitä rauhassa. Kysymyksen taustalla on usein asia, joka vaatii pitkiä ja kaartelevia selityksiä ja ehkä kiusallisiakin kysymyksiä, joihin toivotaan myönteistä vastausta. Ehkäpä kysyjä tietää, että vastaus olisi useimmiten heti alkuunsa kielteinen, jos ei olisi hetken miettimisaikaa. ”Hetki aikaa” tarjoaa kuulijalle kokemuksen huomioiduksi tulemisesta. Tästä imarreltuna saattaa sitten vielä vastata myönteisesti esitettyyn pyyntöön.
 
Mutta kuka kumma on Olli Lohi, mietin kuumeisesti. Myyjäistoimikunnan edustaja, jonka tehtävänä on hankkia 300 pullapitkoa huomisiin myyjäisiin? Tulevaisuuden suviseurojen vessanrakennusyksikön esimies, joka etsii työntekijöitä vuoden 2015 seuroihin? Jonkun pienen rauhanyhdistyksen lapsityötoimikunnan puheenjohtaja, joka tarvitsee yhteispyhäkoululle pitäjää ensimmäiseksi adventiksi?
 
Rekrytointi on haastavaa, tiedän. Olen soittanut näitä ”hetki aikaa” -puheluita raamattuluokan vastuuopettajana. Tunnen ihollani sen kihelmöivän odotuksen, jota soittaja tuntee puheluun vastannutta kohtaan. Suostuuhan se, suostuuhan se!
 
– Meillä on Päivämiehessä käynnistymässä ensi vuonna verkkolehtihanke ja etsin verkkolehteen sopivia blogisteja, kuuluu puhelimesta.
 
Puristan Sokoksen muovikassia kädessäni. HSY on ottanut LV-kuvamme vastaan. Täti piti epätavallisena sitä, että niitä kiikutettiin ihan paikanpäälle, mutta antoi luvan jättää ne sinne. Rakennushankkeessa aikataulut menevät koko ajan ristiin ja rastiin ja jonkun osa-alueen onnistunut eteenpäinvienti on aina kiitoksen arvoinen.
 
Rakentamisen maailma on minulle termeineen melkoisen vieras. Liki yhtä vieras on blogimaailmakin. Edellisen remonttimme aikana innostuin hetkeksi pitämään remonttiblogia, jonka lopetin väsähtäneenä ympärivuorokautisten päivien jälkeen. Vaimon lifestyleblogissa olen toki vakiolukijana ja kannustajana, muuten en voi sanoa seuranneeni yhtäkään blogia säännöllisesti. Nautin kaiken kirjoitetun lukemisesta paperisina versioina. Se voi olla vanhanaikaisuutta, mutta tässä elämässä kyllä myös käytännöllisintä. Tätäkin kirjoitusta ovat pienet kädet käyneet välillä muuttamassa ollessani hoitamassa jotakin tärkeää asiaa.
 
Kuitenkin kirjoittaminen on tällä hetkellä kovasti hektisiä ruuhkavuosia elävälle hyvä harrastus. Kun hampaat on pesty, iltalaulut laulettu ja rukoukset rukoiltu ja kun huoneistomme täyttää tasainen tuhina, on minulla hetkinen aikaa toteuttaa itseäni. Vaikkapa kirjoittamalla.

– Jos oikeasti uskotte, että minusta olisi sellaiseen, niin suostun!

Uudemmat

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi