Keskiviikko 16.1.2019
"
Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät. Tit. 3:5

Hetki aikaa?

16.3.2014 11:24 | Arttu H.
Lokakuinen perjantai Pasilan rautatieasemalla. Juna on juuri pysähtynyt, ja yritän raivata tietä päästäkseni pois junasta. Puristan kädessäni liian pieneen Sokoksen muovipussiin ahdettua paperipinoa. Ei mitä tahansa paperipinoa, kädessäni on tulevan kotimme LV-kuvat. Niin, Lv-kuvat. Normaalisti rimpsuun lisätään vielä iso i-kirjain, mutta ilmanvaihtokuviin emme saaneet vielä kaupungin leimaa. Kiikutan kuvia HSY:lle varmistaakseni että kuvat saapuvat todella perille eivätkä juutu kaupungin sisäisen postiin.
 
Ajatukseni katkaisee puhelimeni vaativa kilinä. Sen kummempia miettimättä vastaan puhelimeen.
– Olli Lohi täällä, Jumalan terve, onko sinulla hetki aikaa?
 
”Onko sinulla hetki aikaa” on tyypillisen kohtelias kysymys silloin, kun asiaansa ei voi töräyttää vastaajan korvaan yhdellä hengenvedolla ja vastausta liki yhtä nopeasti odottaen. Tällaisen kysymyksen esittäjät haluavat, että vastaaja voisi kuunnella heitä rauhassa. Kysymyksen taustalla on usein asia, joka vaatii pitkiä ja kaartelevia selityksiä ja ehkä kiusallisiakin kysymyksiä, joihin toivotaan myönteistä vastausta. Ehkäpä kysyjä tietää, että vastaus olisi useimmiten heti alkuunsa kielteinen, jos ei olisi hetken miettimisaikaa. ”Hetki aikaa” tarjoaa kuulijalle kokemuksen huomioiduksi tulemisesta. Tästä imarreltuna saattaa sitten vielä vastata myönteisesti esitettyyn pyyntöön.
 
Mutta kuka kumma on Olli Lohi, mietin kuumeisesti. Myyjäistoimikunnan edustaja, jonka tehtävänä on hankkia 300 pullapitkoa huomisiin myyjäisiin? Tulevaisuuden suviseurojen vessanrakennusyksikön esimies, joka etsii työntekijöitä vuoden 2015 seuroihin? Jonkun pienen rauhanyhdistyksen lapsityötoimikunnan puheenjohtaja, joka tarvitsee yhteispyhäkoululle pitäjää ensimmäiseksi adventiksi?
 
Rekrytointi on haastavaa, tiedän. Olen soittanut näitä ”hetki aikaa” -puheluita raamattuluokan vastuuopettajana. Tunnen ihollani sen kihelmöivän odotuksen, jota soittaja tuntee puheluun vastannutta kohtaan. Suostuuhan se, suostuuhan se!
 
– Meillä on Päivämiehessä käynnistymässä ensi vuonna verkkolehtihanke ja etsin verkkolehteen sopivia blogisteja, kuuluu puhelimesta.
 
Puristan Sokoksen muovikassia kädessäni. HSY on ottanut LV-kuvamme vastaan. Täti piti epätavallisena sitä, että niitä kiikutettiin ihan paikanpäälle, mutta antoi luvan jättää ne sinne. Rakennushankkeessa aikataulut menevät koko ajan ristiin ja rastiin ja jonkun osa-alueen onnistunut eteenpäinvienti on aina kiitoksen arvoinen.
 
Rakentamisen maailma on minulle termeineen melkoisen vieras. Liki yhtä vieras on blogimaailmakin. Edellisen remonttimme aikana innostuin hetkeksi pitämään remonttiblogia, jonka lopetin väsähtäneenä ympärivuorokautisten päivien jälkeen. Vaimon lifestyleblogissa olen toki vakiolukijana ja kannustajana, muuten en voi sanoa seuranneeni yhtäkään blogia säännöllisesti. Nautin kaiken kirjoitetun lukemisesta paperisina versioina. Se voi olla vanhanaikaisuutta, mutta tässä elämässä kyllä myös käytännöllisintä. Tätäkin kirjoitusta ovat pienet kädet käyneet välillä muuttamassa ollessani hoitamassa jotakin tärkeää asiaa.
 
Kuitenkin kirjoittaminen on tällä hetkellä kovasti hektisiä ruuhkavuosia elävälle hyvä harrastus. Kun hampaat on pesty, iltalaulut laulettu ja rukoukset rukoiltu ja kun huoneistomme täyttää tasainen tuhina, on minulla hetkinen aikaa toteuttaa itseäni. Vaikkapa kirjoittamalla.

– Jos oikeasti uskotte, että minusta olisi sellaiseen, niin suostun!

Uudemmat

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi