Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

Hetki aikaa?

16.3.2014 11:24 | Arttu H.
Lokakuinen perjantai Pasilan rautatieasemalla. Juna on juuri pysähtynyt, ja yritän raivata tietä päästäkseni pois junasta. Puristan kädessäni liian pieneen Sokoksen muovipussiin ahdettua paperipinoa. Ei mitä tahansa paperipinoa, kädessäni on tulevan kotimme LV-kuvat. Niin, Lv-kuvat. Normaalisti rimpsuun lisätään vielä iso i-kirjain, mutta ilmanvaihtokuviin emme saaneet vielä kaupungin leimaa. Kiikutan kuvia HSY:lle varmistaakseni että kuvat saapuvat todella perille eivätkä juutu kaupungin sisäisen postiin.
 
Ajatukseni katkaisee puhelimeni vaativa kilinä. Sen kummempia miettimättä vastaan puhelimeen.
– Olli Lohi täällä, Jumalan terve, onko sinulla hetki aikaa?
 
”Onko sinulla hetki aikaa” on tyypillisen kohtelias kysymys silloin, kun asiaansa ei voi töräyttää vastaajan korvaan yhdellä hengenvedolla ja vastausta liki yhtä nopeasti odottaen. Tällaisen kysymyksen esittäjät haluavat, että vastaaja voisi kuunnella heitä rauhassa. Kysymyksen taustalla on usein asia, joka vaatii pitkiä ja kaartelevia selityksiä ja ehkä kiusallisiakin kysymyksiä, joihin toivotaan myönteistä vastausta. Ehkäpä kysyjä tietää, että vastaus olisi useimmiten heti alkuunsa kielteinen, jos ei olisi hetken miettimisaikaa. ”Hetki aikaa” tarjoaa kuulijalle kokemuksen huomioiduksi tulemisesta. Tästä imarreltuna saattaa sitten vielä vastata myönteisesti esitettyyn pyyntöön.
 
Mutta kuka kumma on Olli Lohi, mietin kuumeisesti. Myyjäistoimikunnan edustaja, jonka tehtävänä on hankkia 300 pullapitkoa huomisiin myyjäisiin? Tulevaisuuden suviseurojen vessanrakennusyksikön esimies, joka etsii työntekijöitä vuoden 2015 seuroihin? Jonkun pienen rauhanyhdistyksen lapsityötoimikunnan puheenjohtaja, joka tarvitsee yhteispyhäkoululle pitäjää ensimmäiseksi adventiksi?
 
Rekrytointi on haastavaa, tiedän. Olen soittanut näitä ”hetki aikaa” -puheluita raamattuluokan vastuuopettajana. Tunnen ihollani sen kihelmöivän odotuksen, jota soittaja tuntee puheluun vastannutta kohtaan. Suostuuhan se, suostuuhan se!
 
– Meillä on Päivämiehessä käynnistymässä ensi vuonna verkkolehtihanke ja etsin verkkolehteen sopivia blogisteja, kuuluu puhelimesta.
 
Puristan Sokoksen muovikassia kädessäni. HSY on ottanut LV-kuvamme vastaan. Täti piti epätavallisena sitä, että niitä kiikutettiin ihan paikanpäälle, mutta antoi luvan jättää ne sinne. Rakennushankkeessa aikataulut menevät koko ajan ristiin ja rastiin ja jonkun osa-alueen onnistunut eteenpäinvienti on aina kiitoksen arvoinen.
 
Rakentamisen maailma on minulle termeineen melkoisen vieras. Liki yhtä vieras on blogimaailmakin. Edellisen remonttimme aikana innostuin hetkeksi pitämään remonttiblogia, jonka lopetin väsähtäneenä ympärivuorokautisten päivien jälkeen. Vaimon lifestyleblogissa olen toki vakiolukijana ja kannustajana, muuten en voi sanoa seuranneeni yhtäkään blogia säännöllisesti. Nautin kaiken kirjoitetun lukemisesta paperisina versioina. Se voi olla vanhanaikaisuutta, mutta tässä elämässä kyllä myös käytännöllisintä. Tätäkin kirjoitusta ovat pienet kädet käyneet välillä muuttamassa ollessani hoitamassa jotakin tärkeää asiaa.
 
Kuitenkin kirjoittaminen on tällä hetkellä kovasti hektisiä ruuhkavuosia elävälle hyvä harrastus. Kun hampaat on pesty, iltalaulut laulettu ja rukoukset rukoiltu ja kun huoneistomme täyttää tasainen tuhina, on minulla hetkinen aikaa toteuttaa itseäni. Vaikkapa kirjoittamalla.

– Jos oikeasti uskotte, että minusta olisi sellaiseen, niin suostun!

Uudemmat

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi