Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Tilkkutäkki

6.4.2014 09:38 | Eija-Riitta Niinikoski
Amerikassa asuvan tätini soitto tuo huolen; tutkimukset vatsavaivojen syystä jatkuvat. Seuraavana päivänä saamme tietää lisää. Suolistossa on syöpäkasvain. Tieto on toisaalta helpottava. Vaivoille on löytynyt syy ja hoitokeino.

Pian tehdään leikkaus, joka onnistuu, haavan paraneminen ei sitten menekään ihan suunnitelmien mukaan. Siitäkin tosin selvitään. Jatkohoitojen vaihtoehdot ja asiantuntijoiden erilaiset näkemykset hämmentävät. Pelko tulevasta jäytää mieltä, omaa ja läheistenkin.

Monien puhelinkeskustelujen keskeltä nousee jälleen mieleeni eräs tapahtuma, josta tätini on kertonut. ”Tänään töissä eräs asiakas tuli paketin kanssa luokseni. Hän oli kuullut sairaudestani. Mies kertoi, että hänen ystäväpiirinsä oli halunnut muistaa minua. He olivat yhdessä tehneet tilkkutäkin, jota voisin käyttää levätessäni. Asiakkaani kertoi, että tilkkutäkki on rukousten peitto. Jokainen palanen on rukous minun paranemiseni puolesta."
 
Kyyneleet nousevat silmiini. Aivan tuntemattomien ihmisten sydämellisyys koskettaa. Liitän ajatuksissani omatkin rukoukseni pieninä palasina tilkkujen kokonaisuuteen, esirukousten peitteeseen. Pyydän Taivaalliselta Isältä voimia hänelle juuri tähän hetkeen.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi