Tiistai 24.9.2019
"
Elävät, elävät sinua ylistävät, niin kuin minä tänään ylistän! Jes. 38:19

Tilkkutäkki

6.4.2014 09:38 | Eija-Riitta Niinikoski
Amerikassa asuvan tätini soitto tuo huolen; tutkimukset vatsavaivojen syystä jatkuvat. Seuraavana päivänä saamme tietää lisää. Suolistossa on syöpäkasvain. Tieto on toisaalta helpottava. Vaivoille on löytynyt syy ja hoitokeino.

Pian tehdään leikkaus, joka onnistuu, haavan paraneminen ei sitten menekään ihan suunnitelmien mukaan. Siitäkin tosin selvitään. Jatkohoitojen vaihtoehdot ja asiantuntijoiden erilaiset näkemykset hämmentävät. Pelko tulevasta jäytää mieltä, omaa ja läheistenkin.

Monien puhelinkeskustelujen keskeltä nousee jälleen mieleeni eräs tapahtuma, josta tätini on kertonut. ”Tänään töissä eräs asiakas tuli paketin kanssa luokseni. Hän oli kuullut sairaudestani. Mies kertoi, että hänen ystäväpiirinsä oli halunnut muistaa minua. He olivat yhdessä tehneet tilkkutäkin, jota voisin käyttää levätessäni. Asiakkaani kertoi, että tilkkutäkki on rukousten peitto. Jokainen palanen on rukous minun paranemiseni puolesta."
 
Kyyneleet nousevat silmiini. Aivan tuntemattomien ihmisten sydämellisyys koskettaa. Liitän ajatuksissani omatkin rukoukseni pieninä palasina tilkkujen kokonaisuuteen, esirukousten peitteeseen. Pyydän Taivaalliselta Isältä voimia hänelle juuri tähän hetkeen.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi