Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Tilkkutäkki

6.4.2014 09:38 | Eija-Riitta Niinikoski
Amerikassa asuvan tätini soitto tuo huolen; tutkimukset vatsavaivojen syystä jatkuvat. Seuraavana päivänä saamme tietää lisää. Suolistossa on syöpäkasvain. Tieto on toisaalta helpottava. Vaivoille on löytynyt syy ja hoitokeino.

Pian tehdään leikkaus, joka onnistuu, haavan paraneminen ei sitten menekään ihan suunnitelmien mukaan. Siitäkin tosin selvitään. Jatkohoitojen vaihtoehdot ja asiantuntijoiden erilaiset näkemykset hämmentävät. Pelko tulevasta jäytää mieltä, omaa ja läheistenkin.

Monien puhelinkeskustelujen keskeltä nousee jälleen mieleeni eräs tapahtuma, josta tätini on kertonut. ”Tänään töissä eräs asiakas tuli paketin kanssa luokseni. Hän oli kuullut sairaudestani. Mies kertoi, että hänen ystäväpiirinsä oli halunnut muistaa minua. He olivat yhdessä tehneet tilkkutäkin, jota voisin käyttää levätessäni. Asiakkaani kertoi, että tilkkutäkki on rukousten peitto. Jokainen palanen on rukous minun paranemiseni puolesta."
 
Kyyneleet nousevat silmiini. Aivan tuntemattomien ihmisten sydämellisyys koskettaa. Liitän ajatuksissani omatkin rukoukseni pieninä palasina tilkkujen kokonaisuuteen, esirukousten peitteeseen. Pyydän Taivaalliselta Isältä voimia hänelle juuri tähän hetkeen.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi