Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Tärkeä asia

5.5.2014 06:33 | Eija-Riitta Niinikoski
Kännykkä hälyttää laukussani. Olen juuri päättämässä erästä tapaamista. Puhelin soi uudelleen. Yritän päästä lähtemään. Samalla mietin, että onkohan jollakin jokin ongelma, kun puhelin soi ja soi. Sitten kuulen viestin merkkiäänen. Heti, kun olen ulkona, etsin puhelimen laukun sivutaskusta. Ystävältäni tulleessa viestissä on kaksi sanaa: Tärkeä asia. Soitan hänelle välittömästi. Onneksi hänellä ei ole mitään hätää. Hän haluaa kuulla kommenttini ennen tärkeän päätöksen tekemistä. Päätös tulee vaikuttamaan hänen ja hänen perheensä elämään. Päätöksen myötä myös ystävien tukea tarvitaan aivan erityisellä tavalla.

Koen keskustelumme suurena luottamuksen osoituksena. Hänen kanssaan itsekin olisin vastaavassa tilanteessa halunnut jutella. Kiitollisuus ystävyydestä täyttää mieleni puhelun päättymisen jälkeen. Ystävyys syvenee elämän arjen jakamisesta. Rukoilen mielessäni menestystä ja Jumalan runsasta siunausta ystäväni päätökselle. Olen luvannut olla hänen tukenaan päätöstä seuraavissa tilanteissa.

Ystävät ovat Jumalan lahjoja elämäämme. Jokainen ihminen on ainutkertainen, samoin jokainen ystävyyssuhdekin on ainutlaatuinen. Vaikka ystävyyssuhteet ovat erilaisia, jokainen niistä perustuu luottamukseen, kunnioitukseen ja arvostukseen. Vastavuoroisesti.

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi