Tärkeä asia

5.5.2014 06:33 | Eija-Riitta Niinikoski
Kännykkä hälyttää laukussani. Olen juuri päättämässä erästä tapaamista. Puhelin soi uudelleen. Yritän päästä lähtemään. Samalla mietin, että onkohan jollakin jokin ongelma, kun puhelin soi ja soi. Sitten kuulen viestin merkkiäänen. Heti, kun olen ulkona, etsin puhelimen laukun sivutaskusta. Ystävältäni tulleessa viestissä on kaksi sanaa: Tärkeä asia. Soitan hänelle välittömästi. Onneksi hänellä ei ole mitään hätää. Hän haluaa kuulla kommenttini ennen tärkeän päätöksen tekemistä. Päätös tulee vaikuttamaan hänen ja hänen perheensä elämään. Päätöksen myötä myös ystävien tukea tarvitaan aivan erityisellä tavalla.

Koen keskustelumme suurena luottamuksen osoituksena. Hänen kanssaan itsekin olisin vastaavassa tilanteessa halunnut jutella. Kiitollisuus ystävyydestä täyttää mieleni puhelun päättymisen jälkeen. Ystävyys syvenee elämän arjen jakamisesta. Rukoilen mielessäni menestystä ja Jumalan runsasta siunausta ystäväni päätökselle. Olen luvannut olla hänen tukenaan päätöstä seuraavissa tilanteissa.

Ystävät ovat Jumalan lahjoja elämäämme. Jokainen ihminen on ainutkertainen, samoin jokainen ystävyyssuhdekin on ainutlaatuinen. Vaikka ystävyyssuhteet ovat erilaisia, jokainen niistä perustuu luottamukseen, kunnioitukseen ja arvostukseen. Vastavuoroisesti.

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi