Sunnuntai 20.1.2019
"
Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Joh. 2:7-8

​Ensimmäisen kerran

9.7.2014 07:19 | Eija-Riitta Niinikoski
Mitä sinä olet tehnyt tällä viikolla ensimmäistä kertaa elämässäsi? Oletko kokenut jotakin sellaista, mitä elämässäsi ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut? Jotakin pientä tai suurta? Oletko vaikkapa kokeillut kulkea arkisen kotimatkan uudenlaista reittiä?

Pysähdyin miettimään näitä kysymyksiä, kun Facebookissa luin erään kirjoittajan listaa asioista, joita hän oli sillä viikolla tehnyt ensimmäistä kertaa elämässään. Hän oli matkustanut paikkaan, jossa ei ollut koskaan käynyt, maistanut ruokia, joita ei ollut koskaan aikaisemmin maistanut, käynyt paikoissa, joista ei ollut aikaisemmin tiennyt mitään. Hänen viikkonsa suurin asia oli yhteisen ajan viettäminen ja keskustelut biologisen isänsä kanssa, mitä hän ei ollut koskaan aikaisemmin tehnyt.
 
Ensimmäisen kerran jonkin asian tekeminen tai kokeminen vaikuttaa meihin, muuttaa meitä. Monet ensimmäiset kerrat vahvistavat meitä, toisinaan ne saattavat johtaa vaarallisille poluille, joskus jopa elämää tuhoavaan kierteeseen. Millaisia ensimmäisiä kertoja haluan elämääni?
 
Aina en voi itse valita. Kun ensimmäisen kerran jouduin leikkaukseen, rukoilin voimaa paranemiseen. Muistan, miten sairaalaan lähdön aamuna sain turvallisuutta tuovan lahjan. Radion aamuohjelmaan kuului juuri sinä aamuna laulu, jonka sanat olivat minulle tutut ja rakkaat lapsuudestani asti: ”Jumalan rauhaa rinnassansa ken kantaa maassa kuoleman, on onnellinen kulkeissansa maan vieraan poikki taivaaseen.”
 
Tuosta ensimmäisestä kerrasta on kulunut paljon aikaa. Kiitollisuus siitä, että saan elää, on vahvistunut monien erilaisten kokemusten myötä. 

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi