Torstai 15.11.2018
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

​Ensimmäisen kerran

9.7.2014 07:19 | Eija-Riitta Niinikoski
Mitä sinä olet tehnyt tällä viikolla ensimmäistä kertaa elämässäsi? Oletko kokenut jotakin sellaista, mitä elämässäsi ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut? Jotakin pientä tai suurta? Oletko vaikkapa kokeillut kulkea arkisen kotimatkan uudenlaista reittiä?

Pysähdyin miettimään näitä kysymyksiä, kun Facebookissa luin erään kirjoittajan listaa asioista, joita hän oli sillä viikolla tehnyt ensimmäistä kertaa elämässään. Hän oli matkustanut paikkaan, jossa ei ollut koskaan käynyt, maistanut ruokia, joita ei ollut koskaan aikaisemmin maistanut, käynyt paikoissa, joista ei ollut aikaisemmin tiennyt mitään. Hänen viikkonsa suurin asia oli yhteisen ajan viettäminen ja keskustelut biologisen isänsä kanssa, mitä hän ei ollut koskaan aikaisemmin tehnyt.
 
Ensimmäisen kerran jonkin asian tekeminen tai kokeminen vaikuttaa meihin, muuttaa meitä. Monet ensimmäiset kerrat vahvistavat meitä, toisinaan ne saattavat johtaa vaarallisille poluille, joskus jopa elämää tuhoavaan kierteeseen. Millaisia ensimmäisiä kertoja haluan elämääni?
 
Aina en voi itse valita. Kun ensimmäisen kerran jouduin leikkaukseen, rukoilin voimaa paranemiseen. Muistan, miten sairaalaan lähdön aamuna sain turvallisuutta tuovan lahjan. Radion aamuohjelmaan kuului juuri sinä aamuna laulu, jonka sanat olivat minulle tutut ja rakkaat lapsuudestani asti: ”Jumalan rauhaa rinnassansa ken kantaa maassa kuoleman, on onnellinen kulkeissansa maan vieraan poikki taivaaseen.”
 
Tuosta ensimmäisestä kerrasta on kulunut paljon aikaa. Kiitollisuus siitä, että saan elää, on vahvistunut monien erilaisten kokemusten myötä. 

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi