Perjantai 26.4.2019
"
Herra, minun Jumalani, kukaan ei ole sinun vertaisesi! Sinä olet tehnyt suuria tekoja, sinä ajattelet meidän parastamme. Ps. 40:6

​Ensimmäisen kerran

9.7.2014 07:19 | Eija-Riitta Niinikoski
Mitä sinä olet tehnyt tällä viikolla ensimmäistä kertaa elämässäsi? Oletko kokenut jotakin sellaista, mitä elämässäsi ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut? Jotakin pientä tai suurta? Oletko vaikkapa kokeillut kulkea arkisen kotimatkan uudenlaista reittiä?

Pysähdyin miettimään näitä kysymyksiä, kun Facebookissa luin erään kirjoittajan listaa asioista, joita hän oli sillä viikolla tehnyt ensimmäistä kertaa elämässään. Hän oli matkustanut paikkaan, jossa ei ollut koskaan käynyt, maistanut ruokia, joita ei ollut koskaan aikaisemmin maistanut, käynyt paikoissa, joista ei ollut aikaisemmin tiennyt mitään. Hänen viikkonsa suurin asia oli yhteisen ajan viettäminen ja keskustelut biologisen isänsä kanssa, mitä hän ei ollut koskaan aikaisemmin tehnyt.
 
Ensimmäisen kerran jonkin asian tekeminen tai kokeminen vaikuttaa meihin, muuttaa meitä. Monet ensimmäiset kerrat vahvistavat meitä, toisinaan ne saattavat johtaa vaarallisille poluille, joskus jopa elämää tuhoavaan kierteeseen. Millaisia ensimmäisiä kertoja haluan elämääni?
 
Aina en voi itse valita. Kun ensimmäisen kerran jouduin leikkaukseen, rukoilin voimaa paranemiseen. Muistan, miten sairaalaan lähdön aamuna sain turvallisuutta tuovan lahjan. Radion aamuohjelmaan kuului juuri sinä aamuna laulu, jonka sanat olivat minulle tutut ja rakkaat lapsuudestani asti: ”Jumalan rauhaa rinnassansa ken kantaa maassa kuoleman, on onnellinen kulkeissansa maan vieraan poikki taivaaseen.”
 
Tuosta ensimmäisestä kerrasta on kulunut paljon aikaa. Kiitollisuus siitä, että saan elää, on vahvistunut monien erilaisten kokemusten myötä. 

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi