Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

​Ensimmäisen kerran

9.7.2014 07:19 | Eija-Riitta Niinikoski
Mitä sinä olet tehnyt tällä viikolla ensimmäistä kertaa elämässäsi? Oletko kokenut jotakin sellaista, mitä elämässäsi ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut? Jotakin pientä tai suurta? Oletko vaikkapa kokeillut kulkea arkisen kotimatkan uudenlaista reittiä?

Pysähdyin miettimään näitä kysymyksiä, kun Facebookissa luin erään kirjoittajan listaa asioista, joita hän oli sillä viikolla tehnyt ensimmäistä kertaa elämässään. Hän oli matkustanut paikkaan, jossa ei ollut koskaan käynyt, maistanut ruokia, joita ei ollut koskaan aikaisemmin maistanut, käynyt paikoissa, joista ei ollut aikaisemmin tiennyt mitään. Hänen viikkonsa suurin asia oli yhteisen ajan viettäminen ja keskustelut biologisen isänsä kanssa, mitä hän ei ollut koskaan aikaisemmin tehnyt.
 
Ensimmäisen kerran jonkin asian tekeminen tai kokeminen vaikuttaa meihin, muuttaa meitä. Monet ensimmäiset kerrat vahvistavat meitä, toisinaan ne saattavat johtaa vaarallisille poluille, joskus jopa elämää tuhoavaan kierteeseen. Millaisia ensimmäisiä kertoja haluan elämääni?
 
Aina en voi itse valita. Kun ensimmäisen kerran jouduin leikkaukseen, rukoilin voimaa paranemiseen. Muistan, miten sairaalaan lähdön aamuna sain turvallisuutta tuovan lahjan. Radion aamuohjelmaan kuului juuri sinä aamuna laulu, jonka sanat olivat minulle tutut ja rakkaat lapsuudestani asti: ”Jumalan rauhaa rinnassansa ken kantaa maassa kuoleman, on onnellinen kulkeissansa maan vieraan poikki taivaaseen.”
 
Tuosta ensimmäisestä kerrasta on kulunut paljon aikaa. Kiitollisuus siitä, että saan elää, on vahvistunut monien erilaisten kokemusten myötä. 

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi