Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Puunhoitaja

1.8.2014 07:09 | Eija-Riitta Niinikoski
”Metsä on Suomen tuki.” Punkaharjulla hotelli Finlandian lähellä on kuuset istutettu ja leikattu siten, että niistä voi lukea tämän tärkeän viestin.

Isäni isä oli aikanaan ottanut pienet pojat mukaansa automatkalle ja opettanut heille metsän kunnioitusta. Metsäteknikon poika vei aikanaan omat lapsensa katsomaan kuusia ja oppimaan jotakin suomalaisuuden syvästä olemuksesta. Nyt yksi hänen pojistaan ostaa ja myy puuta, ja tämän pieni tytär hoitaa puita mökin pihalla.

Olin Elisen kanssa Pyhäjärven rannalla. Mäntyjä kasvavalta rinteeltä on upea näkymä järvelle. Kävelyretken lopulla Elise sanoi, että hänen täytyy vielä käydä hoitamassa omaa puutaan ennen kuin menemme sisälle. Pieni tyttö juoksi rinteessä kallellaan olevan, kierteelle kasvaneen puun luokse, nojasi puun runkoon ja halasi sitä.

– Tämä on ihana puu, minun puuni. Olen kertonut sille kaikki minun asiat ja hoitanut sitä.

Silmieni kostuessa kyselin, mitä puun hoitaminen tarkoittaa.

– Katso, tässä on puun haavoja. Minä otan maasta tällaisia lehtiä ja painan niillä haavoja. Joskus haen sisältä rätin, kastelen sen ja pyyhin sillä näitä. Puu tykkää, kun hoidan sitä.

Juttelimme puista ja pienen tytön asioista. Elise kertoi myös pikkuveljensä puusta, jota hän käy halaamassa veljen puolesta. Ennen sisälle menoa minä halasin pientä puunhoitajaa.

Kotiin ajellessani mietin metsän ja puiden merkitystä. Kansataloudelliset näkökulmat olivat mielessäni kaukaisena häivähdyksenä. Luonnon ja ihmisen yhteys, sukupolvien perintö ja sen siirtäminen täyttivät ajatukseni.

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi