Tahdotko?

10.9.2014 06:49 | Eija-Riitta Niinikoski
Alttarilla juhlapukuiset nuoret, kirkon penkeissä sukulaiset ja ystävät. Kesän kirkkaus ja lämpö juhlistavat tilaisuutta. Mieleni herkistyy. Näiden nuorten elämässä olen pienen hetken kulkenut mukana. Monin rukouksin olen heitä ajatellut.

Sanat lävistävät mietteeni: Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi? Pyydän mielessäni uskon luottamusta nuorten elämään. Jumala vahvistakoon heitä. Samalla katselen kysymyksen peilistä itseäni ja omaa elämääni. Nuorille osoitettu kysymys tulee tosi lähelle: Miten minä? Tahdonko? Niin usein arki täyttyy monenlaisista tärkeistä asioista ja tehtävistä. Niin harvoin pysähdyn tietoisesti tärkeimmän asian pohtimiseen. Ja kuitenkin kaiken pohjana on turvallisuutta ja tulevaisuuden luottamusta tuova pohjavire. Tahdon. Jumalan armon avulla. Ilman sitä en olisi mitään.

Rippikoulun konfirmaatiojuhla on päättymässä. Yhtenä henkilökunnan jäsenenä hyvästelen nuoret. Toivon jokaisen säilyvän Hyvän Paimenen hoidossa. Monet ovat jo paljon kokeneet. Toiset ovat saaneet kasvaa suojaisammassa ympäristössä. Talven leirijakson alussa saimme yhteisen muistutuksen elämän rajallisuudesta. Kukaan meistä ei tiedä elämänsä pituutta. Siksi juuri tänään, juuri nyt on tärkeää vastata: Tahdon. Tahdon Jumalan armon avulla uskoa ja osoittaa uskoa elämässäni.

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi