Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Tahdotko?

10.9.2014 06:49 | Eija-Riitta Niinikoski
Alttarilla juhlapukuiset nuoret, kirkon penkeissä sukulaiset ja ystävät. Kesän kirkkaus ja lämpö juhlistavat tilaisuutta. Mieleni herkistyy. Näiden nuorten elämässä olen pienen hetken kulkenut mukana. Monin rukouksin olen heitä ajatellut.

Sanat lävistävät mietteeni: Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi? Pyydän mielessäni uskon luottamusta nuorten elämään. Jumala vahvistakoon heitä. Samalla katselen kysymyksen peilistä itseäni ja omaa elämääni. Nuorille osoitettu kysymys tulee tosi lähelle: Miten minä? Tahdonko? Niin usein arki täyttyy monenlaisista tärkeistä asioista ja tehtävistä. Niin harvoin pysähdyn tietoisesti tärkeimmän asian pohtimiseen. Ja kuitenkin kaiken pohjana on turvallisuutta ja tulevaisuuden luottamusta tuova pohjavire. Tahdon. Jumalan armon avulla. Ilman sitä en olisi mitään.

Rippikoulun konfirmaatiojuhla on päättymässä. Yhtenä henkilökunnan jäsenenä hyvästelen nuoret. Toivon jokaisen säilyvän Hyvän Paimenen hoidossa. Monet ovat jo paljon kokeneet. Toiset ovat saaneet kasvaa suojaisammassa ympäristössä. Talven leirijakson alussa saimme yhteisen muistutuksen elämän rajallisuudesta. Kukaan meistä ei tiedä elämänsä pituutta. Siksi juuri tänään, juuri nyt on tärkeää vastata: Tahdon. Tahdon Jumalan armon avulla uskoa ja osoittaa uskoa elämässäni.

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi