Tiistai 19.2.2019
"
Sillä minä olen Herra, minun tekoni maan päällä ovat uskollisuuden, oikeuden ja vanhurskauden tekoja. Niitä minä tahdon myös teiltä, sanoo Herra. Jer. 9:23

Tahdotko?

10.9.2014 06:49 | Eija-Riitta Niinikoski
Alttarilla juhlapukuiset nuoret, kirkon penkeissä sukulaiset ja ystävät. Kesän kirkkaus ja lämpö juhlistavat tilaisuutta. Mieleni herkistyy. Näiden nuorten elämässä olen pienen hetken kulkenut mukana. Monin rukouksin olen heitä ajatellut.

Sanat lävistävät mietteeni: Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi? Pyydän mielessäni uskon luottamusta nuorten elämään. Jumala vahvistakoon heitä. Samalla katselen kysymyksen peilistä itseäni ja omaa elämääni. Nuorille osoitettu kysymys tulee tosi lähelle: Miten minä? Tahdonko? Niin usein arki täyttyy monenlaisista tärkeistä asioista ja tehtävistä. Niin harvoin pysähdyn tietoisesti tärkeimmän asian pohtimiseen. Ja kuitenkin kaiken pohjana on turvallisuutta ja tulevaisuuden luottamusta tuova pohjavire. Tahdon. Jumalan armon avulla. Ilman sitä en olisi mitään.

Rippikoulun konfirmaatiojuhla on päättymässä. Yhtenä henkilökunnan jäsenenä hyvästelen nuoret. Toivon jokaisen säilyvän Hyvän Paimenen hoidossa. Monet ovat jo paljon kokeneet. Toiset ovat saaneet kasvaa suojaisammassa ympäristössä. Talven leirijakson alussa saimme yhteisen muistutuksen elämän rajallisuudesta. Kukaan meistä ei tiedä elämänsä pituutta. Siksi juuri tänään, juuri nyt on tärkeää vastata: Tahdon. Tahdon Jumalan armon avulla uskoa ja osoittaa uskoa elämässäni.

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi