Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Uurna sylissäni

13.10.2014 08:23 | Eija-Riitta Niinikoski
Mieleni on yhtä aikaa täysi ja tyhjä. Ajatukset kulkevat kuvina, tunnelmina, muistoina. Sanoiksi niitä on vaikea taivuttaa. Vielä vaikeammalta tuntuu aloittaa keskustelua. Hiljaisuus on kuitenkin luottamuksen ja yhteisten muistojen hiljaisuutta. Olen sisareni kanssa matkalla, jota kumpikaan meistä ei ole ennen tehnyt. 

Pari viikkoa aikaisemmin seisoimme koivunvaalean arkun äärellä. Arkun kannelle valunut hiekka muistutti ihmisen hauraudesta. ”Maasta sinä olet tullut, maaksi sinun pitää jälleen tuleman.” Kappelin suuren lasimaalauksen läpi kuulsi kirkas valo.

Nytkin on aurinkoinen syysaamu. Sisareni kantoi uurnan krematorion hiljentymishuoneesta autolle. En voi ajatella muuta vaihtoehtoa kuin että pidän uurnan sylissäni matkalla ystävämme haudalle. Ajomatkan aikana tutut kadut, puistot ja rakennukset avaavat mieleni polkuja muistosta toiseen. Hyviä sanoja, kokemusten tuomaa viisautta, iloa elämän lahjasta. Matkan aikana uurnan koivupuinen pinta tuntuu lämpimältä. Silitän kevyesti uurnaa ja siinä olevaa ristiä. ”Jeesus Kristus, Vapahtajamme on sinut viimeisenä päivänä herättävä.”

Pieni ystävien joukko kulkee hautausmaan hiljaisuudessa. Uurnaa varten avattu hauta odottaa perheensä viimeistä jäsentä. Raamatun tekstit Hyvästä Paimenesta, sukupolvesta toiseen kestävästä Jumalan huolenpidosta ja ylösnousemuksen toivosta lohduttavat. Rukouksen sanoin kiitämme kaikesta siitä, mitä ystävämme oli meille. Herran siunauksen suojissa laskemme uurnan. Hiekka valuu pehmeästi sormistani uurnan päälle. Peittelemme uurnan ystävämme niin suuresti rakastaman isänmaan syliin. Kukat ja kynttilät jäävät vartioimaan lepopaikkaa.

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi