Sunnuntai 18.11.2018
"
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee." Matt. 24:36-37

Uurna sylissäni

13.10.2014 08:23 | Eija-Riitta Niinikoski
Mieleni on yhtä aikaa täysi ja tyhjä. Ajatukset kulkevat kuvina, tunnelmina, muistoina. Sanoiksi niitä on vaikea taivuttaa. Vielä vaikeammalta tuntuu aloittaa keskustelua. Hiljaisuus on kuitenkin luottamuksen ja yhteisten muistojen hiljaisuutta. Olen sisareni kanssa matkalla, jota kumpikaan meistä ei ole ennen tehnyt. 

Pari viikkoa aikaisemmin seisoimme koivunvaalean arkun äärellä. Arkun kannelle valunut hiekka muistutti ihmisen hauraudesta. ”Maasta sinä olet tullut, maaksi sinun pitää jälleen tuleman.” Kappelin suuren lasimaalauksen läpi kuulsi kirkas valo.

Nytkin on aurinkoinen syysaamu. Sisareni kantoi uurnan krematorion hiljentymishuoneesta autolle. En voi ajatella muuta vaihtoehtoa kuin että pidän uurnan sylissäni matkalla ystävämme haudalle. Ajomatkan aikana tutut kadut, puistot ja rakennukset avaavat mieleni polkuja muistosta toiseen. Hyviä sanoja, kokemusten tuomaa viisautta, iloa elämän lahjasta. Matkan aikana uurnan koivupuinen pinta tuntuu lämpimältä. Silitän kevyesti uurnaa ja siinä olevaa ristiä. ”Jeesus Kristus, Vapahtajamme on sinut viimeisenä päivänä herättävä.”

Pieni ystävien joukko kulkee hautausmaan hiljaisuudessa. Uurnaa varten avattu hauta odottaa perheensä viimeistä jäsentä. Raamatun tekstit Hyvästä Paimenesta, sukupolvesta toiseen kestävästä Jumalan huolenpidosta ja ylösnousemuksen toivosta lohduttavat. Rukouksen sanoin kiitämme kaikesta siitä, mitä ystävämme oli meille. Herran siunauksen suojissa laskemme uurnan. Hiekka valuu pehmeästi sormistani uurnan päälle. Peittelemme uurnan ystävämme niin suuresti rakastaman isänmaan syliin. Kukat ja kynttilät jäävät vartioimaan lepopaikkaa.

Vanhemmat

Uudemmat

Eija-Riitta Niinikoski

Mielenkiintoinen työ yliopiston alueyksikössä ja monet luottamustehtävät antavat sisältöä arkeeni. Perhe, ystävät ja suku ovat minulle rakkaita. Ajatuksissani olen usein minulle tärkeiden ihmisten luona. Nivalan lakeus rohkaisee ajattelemaan avarasti. Monena aamuna mielessäni on erään runoilijan sanat: "Aamu on noussut. Astun kostealle pihalle ja kyselen, mitähän tästä päivästä on kirjoitettu Jumalan kirjaan."

Minulle voi lähettää palautetta osoitteella

eija-riitta.niinikoski@nivala.fi
 

Eija-Riitta Niinikoski

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi