Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

​Kirja arjessani

17.8.2014 06:01 | Elisa Tuukkanen
Kesäloman alussa päätin aloittaa alusta. Kokosin kirjat sängyn laitamilta, kääntelin sivujen hiirenkorvat auki ja lähdin palauttamaan lainojani kirjastoon. Kirjastossa vielä emmin, raskinko sittenkään palauttaa kesken jäänyttä kirjaa, mutta lopuksi onnistuin olemaan päättäväinen. Toistuva uusiminen ja jopa vuoden laina-aika saavat riittää! Turhaan se kirjapino minua iltaisin syyllistää kesken jääneistä kirjoista, turhaan se huutaa ajanpuutetta. Jos minä luen muutaman sivun unen rajamailla ollessani, mitä siitä saan?
 
Iso osa lapsuuden muistoistani liittyy lukukokemuksiin ja -tilanteisiin.  Satu Tittelintuuresta jäi mieleeni, olihan se ensimmäisiä omalla kirjastokortilla lainaamiani kirjoja ja sitä muistan kuunnelleeni useaan kertaan äidin sylissä. Koulun joululoman aluksi kahmin kirjoja niin paljon, että kirjastokassini hajosi kirjaston aulassa ja podin lomalla kovaa päänsärkyä jatkuvasta sisällä olosta ja kirjan äärellä makoilusta. Tarinat heittivät minut arjen tasaisuudesta nopeasti uusiin ja kiehtoviin maailmoihin. Jälkikäteen voin todeta, että nuorena kirjat olivat minulle tärkeä ikkuna muuhun maailmaan ja peili oman minän rakentamiselle.
 
Aikuistuessa kauno- ja viihdekirjallisuuden rinnalle on tullut myös muunlaista luettavaa. Huomaan poimivani kirjaston hyllystä tietokirjoja teemoista, jotka ovat sillä hetkellä elämässäni jollain tavoin ajankohtaisia. Joitakin vuosia sitten, kun olin tuore äiti, kirja äidin kielletyistä tunteista oli helpottavaa luettavaa, toisinaan on uutta näkökulmaa tullut haettua parisuhteeseen tai herätysliikkeeseemme. Viime aikoina olen lukenut kirjoja läheiseni parantumattomasta sairaudesta. Kirjojen tarjoaman tiedon ja kokemuksen myötä haalea epäusko sairauden olemassaolosta alkoi muuttua suruksi ja kaukana asuvan läheiseni sairaus tuli minulle todelliseksi.
 
On elokuu, ja nukun jälleen kirjojen ympäröimänä. Reitti kirjastoon on liian tuttu. Moni lapsi asettaa tänä syksynä jalkansa koulutaipaleelle ehkä päällimmäisenä toiveenaan oppia lukemaan. Toivon heille antoisia lukukokemuksia ja pitkää matkaa kirjojen parissa!  
 

Vanhemmat

Uudemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi