Tiistai 22.10.2019
"
"Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi." 5 Moos. 6:4-5

​Kirja arjessani

17.8.2014 06:01 | Elisa Tuukkanen
Kesäloman alussa päätin aloittaa alusta. Kokosin kirjat sängyn laitamilta, kääntelin sivujen hiirenkorvat auki ja lähdin palauttamaan lainojani kirjastoon. Kirjastossa vielä emmin, raskinko sittenkään palauttaa kesken jäänyttä kirjaa, mutta lopuksi onnistuin olemaan päättäväinen. Toistuva uusiminen ja jopa vuoden laina-aika saavat riittää! Turhaan se kirjapino minua iltaisin syyllistää kesken jääneistä kirjoista, turhaan se huutaa ajanpuutetta. Jos minä luen muutaman sivun unen rajamailla ollessani, mitä siitä saan?
 
Iso osa lapsuuden muistoistani liittyy lukukokemuksiin ja -tilanteisiin.  Satu Tittelintuuresta jäi mieleeni, olihan se ensimmäisiä omalla kirjastokortilla lainaamiani kirjoja ja sitä muistan kuunnelleeni useaan kertaan äidin sylissä. Koulun joululoman aluksi kahmin kirjoja niin paljon, että kirjastokassini hajosi kirjaston aulassa ja podin lomalla kovaa päänsärkyä jatkuvasta sisällä olosta ja kirjan äärellä makoilusta. Tarinat heittivät minut arjen tasaisuudesta nopeasti uusiin ja kiehtoviin maailmoihin. Jälkikäteen voin todeta, että nuorena kirjat olivat minulle tärkeä ikkuna muuhun maailmaan ja peili oman minän rakentamiselle.
 
Aikuistuessa kauno- ja viihdekirjallisuuden rinnalle on tullut myös muunlaista luettavaa. Huomaan poimivani kirjaston hyllystä tietokirjoja teemoista, jotka ovat sillä hetkellä elämässäni jollain tavoin ajankohtaisia. Joitakin vuosia sitten, kun olin tuore äiti, kirja äidin kielletyistä tunteista oli helpottavaa luettavaa, toisinaan on uutta näkökulmaa tullut haettua parisuhteeseen tai herätysliikkeeseemme. Viime aikoina olen lukenut kirjoja läheiseni parantumattomasta sairaudesta. Kirjojen tarjoaman tiedon ja kokemuksen myötä haalea epäusko sairauden olemassaolosta alkoi muuttua suruksi ja kaukana asuvan läheiseni sairaus tuli minulle todelliseksi.
 
On elokuu, ja nukun jälleen kirjojen ympäröimänä. Reitti kirjastoon on liian tuttu. Moni lapsi asettaa tänä syksynä jalkansa koulutaipaleelle ehkä päällimmäisenä toiveenaan oppia lukemaan. Toivon heille antoisia lukukokemuksia ja pitkää matkaa kirjojen parissa!  
 

Vanhemmat

Uudemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi