Tiistai 18.6.2019
"
Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Sebaot! Hänen kirkkautensa täyttää kaiken maan. Jes. 6:3

​Kirja arjessani

17.8.2014 06:01 | Elisa Tuukkanen
Kesäloman alussa päätin aloittaa alusta. Kokosin kirjat sängyn laitamilta, kääntelin sivujen hiirenkorvat auki ja lähdin palauttamaan lainojani kirjastoon. Kirjastossa vielä emmin, raskinko sittenkään palauttaa kesken jäänyttä kirjaa, mutta lopuksi onnistuin olemaan päättäväinen. Toistuva uusiminen ja jopa vuoden laina-aika saavat riittää! Turhaan se kirjapino minua iltaisin syyllistää kesken jääneistä kirjoista, turhaan se huutaa ajanpuutetta. Jos minä luen muutaman sivun unen rajamailla ollessani, mitä siitä saan?
 
Iso osa lapsuuden muistoistani liittyy lukukokemuksiin ja -tilanteisiin.  Satu Tittelintuuresta jäi mieleeni, olihan se ensimmäisiä omalla kirjastokortilla lainaamiani kirjoja ja sitä muistan kuunnelleeni useaan kertaan äidin sylissä. Koulun joululoman aluksi kahmin kirjoja niin paljon, että kirjastokassini hajosi kirjaston aulassa ja podin lomalla kovaa päänsärkyä jatkuvasta sisällä olosta ja kirjan äärellä makoilusta. Tarinat heittivät minut arjen tasaisuudesta nopeasti uusiin ja kiehtoviin maailmoihin. Jälkikäteen voin todeta, että nuorena kirjat olivat minulle tärkeä ikkuna muuhun maailmaan ja peili oman minän rakentamiselle.
 
Aikuistuessa kauno- ja viihdekirjallisuuden rinnalle on tullut myös muunlaista luettavaa. Huomaan poimivani kirjaston hyllystä tietokirjoja teemoista, jotka ovat sillä hetkellä elämässäni jollain tavoin ajankohtaisia. Joitakin vuosia sitten, kun olin tuore äiti, kirja äidin kielletyistä tunteista oli helpottavaa luettavaa, toisinaan on uutta näkökulmaa tullut haettua parisuhteeseen tai herätysliikkeeseemme. Viime aikoina olen lukenut kirjoja läheiseni parantumattomasta sairaudesta. Kirjojen tarjoaman tiedon ja kokemuksen myötä haalea epäusko sairauden olemassaolosta alkoi muuttua suruksi ja kaukana asuvan läheiseni sairaus tuli minulle todelliseksi.
 
On elokuu, ja nukun jälleen kirjojen ympäröimänä. Reitti kirjastoon on liian tuttu. Moni lapsi asettaa tänä syksynä jalkansa koulutaipaleelle ehkä päällimmäisenä toiveenaan oppia lukemaan. Toivon heille antoisia lukukokemuksia ja pitkää matkaa kirjojen parissa!  
 

Vanhemmat

Uudemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi