Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

​Kirja arjessani

17.8.2014 06:01 | Elisa Tuukkanen
Kesäloman alussa päätin aloittaa alusta. Kokosin kirjat sängyn laitamilta, kääntelin sivujen hiirenkorvat auki ja lähdin palauttamaan lainojani kirjastoon. Kirjastossa vielä emmin, raskinko sittenkään palauttaa kesken jäänyttä kirjaa, mutta lopuksi onnistuin olemaan päättäväinen. Toistuva uusiminen ja jopa vuoden laina-aika saavat riittää! Turhaan se kirjapino minua iltaisin syyllistää kesken jääneistä kirjoista, turhaan se huutaa ajanpuutetta. Jos minä luen muutaman sivun unen rajamailla ollessani, mitä siitä saan?
 
Iso osa lapsuuden muistoistani liittyy lukukokemuksiin ja -tilanteisiin.  Satu Tittelintuuresta jäi mieleeni, olihan se ensimmäisiä omalla kirjastokortilla lainaamiani kirjoja ja sitä muistan kuunnelleeni useaan kertaan äidin sylissä. Koulun joululoman aluksi kahmin kirjoja niin paljon, että kirjastokassini hajosi kirjaston aulassa ja podin lomalla kovaa päänsärkyä jatkuvasta sisällä olosta ja kirjan äärellä makoilusta. Tarinat heittivät minut arjen tasaisuudesta nopeasti uusiin ja kiehtoviin maailmoihin. Jälkikäteen voin todeta, että nuorena kirjat olivat minulle tärkeä ikkuna muuhun maailmaan ja peili oman minän rakentamiselle.
 
Aikuistuessa kauno- ja viihdekirjallisuuden rinnalle on tullut myös muunlaista luettavaa. Huomaan poimivani kirjaston hyllystä tietokirjoja teemoista, jotka ovat sillä hetkellä elämässäni jollain tavoin ajankohtaisia. Joitakin vuosia sitten, kun olin tuore äiti, kirja äidin kielletyistä tunteista oli helpottavaa luettavaa, toisinaan on uutta näkökulmaa tullut haettua parisuhteeseen tai herätysliikkeeseemme. Viime aikoina olen lukenut kirjoja läheiseni parantumattomasta sairaudesta. Kirjojen tarjoaman tiedon ja kokemuksen myötä haalea epäusko sairauden olemassaolosta alkoi muuttua suruksi ja kaukana asuvan läheiseni sairaus tuli minulle todelliseksi.
 
On elokuu, ja nukun jälleen kirjojen ympäröimänä. Reitti kirjastoon on liian tuttu. Moni lapsi asettaa tänä syksynä jalkansa koulutaipaleelle ehkä päällimmäisenä toiveenaan oppia lukemaan. Toivon heille antoisia lukukokemuksia ja pitkää matkaa kirjojen parissa!  
 

Vanhemmat

Uudemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi