Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

Arvovalinnat osana hyvinvointia

18.9.2014 06:46 | Elisa Tuukkanen
Kestovaipan huuhtelu ei enää vaipanvaihdon jälkeen innostaisi. Kokoukseen lähteminen kiireisen työpäivän jälkeen ei aina tunnu helpolta. Objektiivinen arjenhallintamestari ratkaisisi edellä kuvatut arjen ristiriidat suoraviivaisesti: jätä tekemättä, valitse toisin! Yksilölle ratkaisu ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Toimintaamme ja valintoihimme kytkeytyy aina meille tärkeitä asioita, arvoja.
 
Omien arvojen mukaan eläminen ei välttämättä tarkoita helppoa ja mukavaa elämää. Tätä havainnollistavat muun muassa alussa mainitut arjen esimerkit. Omien arvojen mukaan eläminen voi joskus tarkoittaa myös jollain tapaa valtavirrasta poikkeamista. Moniarvoisuutta korostavassa yhteiskunnassamme toivoisi kuitenkin löytyvän ymmärrystä erilaisille valinnoille. Vapautta on voida tehdä omannäköisiä valintoja. Tämä ei ole suinkaan merkityksetön asia, sillä omien arvojen toteutuminen johtaa yksilötasolla merkityksellisyyden ja hyvinvoinnin kokemukseen.
 
Ajattelen, että hyvässä elämässä ei ole kyse hetkittäisestä mielihyvän tai onnen kokemuksesta, vaan koko elämänkaarta koskevasta pyrkimyksestä merkitykselliseen elämään. Merkityksellisyyden tunne syntyy mielestäni siitä kokemuksesta, että voi kokea olevansa arvokas ja että elämällä on tarkoitus ja päämäärä.
 
Minulle tärkeä asia on muun muassa kristillinen usko. Koen merkityksellisenä, että arvoni eivät jää ikään kuin leijumaan ilmaan, vaan että ne konkretisoituvat monella tapaa elämänvalinnoissani. Haluan elää arvomaailmani mukaisesti, vaikka se aiheuttaisi ympärillä olevissa ihmetystäkin.

Vanhemmat

Uudemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi