Lauantai 19.10.2019
"
Pahan poluille en jalallani astu, minä tahdon totella sinun sanaasi. Sinun säädöksesi antavat minulle ymmärrystä. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Ps. 119:101,104

Arvovalinnat osana hyvinvointia

18.9.2014 06:46 | Elisa Tuukkanen
Kestovaipan huuhtelu ei enää vaipanvaihdon jälkeen innostaisi. Kokoukseen lähteminen kiireisen työpäivän jälkeen ei aina tunnu helpolta. Objektiivinen arjenhallintamestari ratkaisisi edellä kuvatut arjen ristiriidat suoraviivaisesti: jätä tekemättä, valitse toisin! Yksilölle ratkaisu ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Toimintaamme ja valintoihimme kytkeytyy aina meille tärkeitä asioita, arvoja.
 
Omien arvojen mukaan eläminen ei välttämättä tarkoita helppoa ja mukavaa elämää. Tätä havainnollistavat muun muassa alussa mainitut arjen esimerkit. Omien arvojen mukaan eläminen voi joskus tarkoittaa myös jollain tapaa valtavirrasta poikkeamista. Moniarvoisuutta korostavassa yhteiskunnassamme toivoisi kuitenkin löytyvän ymmärrystä erilaisille valinnoille. Vapautta on voida tehdä omannäköisiä valintoja. Tämä ei ole suinkaan merkityksetön asia, sillä omien arvojen toteutuminen johtaa yksilötasolla merkityksellisyyden ja hyvinvoinnin kokemukseen.
 
Ajattelen, että hyvässä elämässä ei ole kyse hetkittäisestä mielihyvän tai onnen kokemuksesta, vaan koko elämänkaarta koskevasta pyrkimyksestä merkitykselliseen elämään. Merkityksellisyyden tunne syntyy mielestäni siitä kokemuksesta, että voi kokea olevansa arvokas ja että elämällä on tarkoitus ja päämäärä.
 
Minulle tärkeä asia on muun muassa kristillinen usko. Koen merkityksellisenä, että arvoni eivät jää ikään kuin leijumaan ilmaan, vaan että ne konkretisoituvat monella tapaa elämänvalinnoissani. Haluan elää arvomaailmani mukaisesti, vaikka se aiheuttaisi ympärillä olevissa ihmetystäkin.

Vanhemmat

Uudemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi