Tiistai 13.11.2018
"
Tomu palaa maahan, josta se on tullut. Henki palaa Jumalan luo, joka on sen antanut. Saarn. 12:7

Arvovalinnat osana hyvinvointia

18.9.2014 06:46 | Elisa Tuukkanen
Kestovaipan huuhtelu ei enää vaipanvaihdon jälkeen innostaisi. Kokoukseen lähteminen kiireisen työpäivän jälkeen ei aina tunnu helpolta. Objektiivinen arjenhallintamestari ratkaisisi edellä kuvatut arjen ristiriidat suoraviivaisesti: jätä tekemättä, valitse toisin! Yksilölle ratkaisu ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Toimintaamme ja valintoihimme kytkeytyy aina meille tärkeitä asioita, arvoja.
 
Omien arvojen mukaan eläminen ei välttämättä tarkoita helppoa ja mukavaa elämää. Tätä havainnollistavat muun muassa alussa mainitut arjen esimerkit. Omien arvojen mukaan eläminen voi joskus tarkoittaa myös jollain tapaa valtavirrasta poikkeamista. Moniarvoisuutta korostavassa yhteiskunnassamme toivoisi kuitenkin löytyvän ymmärrystä erilaisille valinnoille. Vapautta on voida tehdä omannäköisiä valintoja. Tämä ei ole suinkaan merkityksetön asia, sillä omien arvojen toteutuminen johtaa yksilötasolla merkityksellisyyden ja hyvinvoinnin kokemukseen.
 
Ajattelen, että hyvässä elämässä ei ole kyse hetkittäisestä mielihyvän tai onnen kokemuksesta, vaan koko elämänkaarta koskevasta pyrkimyksestä merkitykselliseen elämään. Merkityksellisyyden tunne syntyy mielestäni siitä kokemuksesta, että voi kokea olevansa arvokas ja että elämällä on tarkoitus ja päämäärä.
 
Minulle tärkeä asia on muun muassa kristillinen usko. Koen merkityksellisenä, että arvoni eivät jää ikään kuin leijumaan ilmaan, vaan että ne konkretisoituvat monella tapaa elämänvalinnoissani. Haluan elää arvomaailmani mukaisesti, vaikka se aiheuttaisi ympärillä olevissa ihmetystäkin.

Vanhemmat

Uudemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi