Perjantai 24.5.2019
"
Maa, kohota Herralle riemuhuuto! Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa! Ylistäkää Herraa harpun sävelin, soittakaa ja laulakaa! Ps. 98:4-5

Arvovalinnat osana hyvinvointia

18.9.2014 06:46 | Elisa Tuukkanen
Kestovaipan huuhtelu ei enää vaipanvaihdon jälkeen innostaisi. Kokoukseen lähteminen kiireisen työpäivän jälkeen ei aina tunnu helpolta. Objektiivinen arjenhallintamestari ratkaisisi edellä kuvatut arjen ristiriidat suoraviivaisesti: jätä tekemättä, valitse toisin! Yksilölle ratkaisu ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Toimintaamme ja valintoihimme kytkeytyy aina meille tärkeitä asioita, arvoja.
 
Omien arvojen mukaan eläminen ei välttämättä tarkoita helppoa ja mukavaa elämää. Tätä havainnollistavat muun muassa alussa mainitut arjen esimerkit. Omien arvojen mukaan eläminen voi joskus tarkoittaa myös jollain tapaa valtavirrasta poikkeamista. Moniarvoisuutta korostavassa yhteiskunnassamme toivoisi kuitenkin löytyvän ymmärrystä erilaisille valinnoille. Vapautta on voida tehdä omannäköisiä valintoja. Tämä ei ole suinkaan merkityksetön asia, sillä omien arvojen toteutuminen johtaa yksilötasolla merkityksellisyyden ja hyvinvoinnin kokemukseen.
 
Ajattelen, että hyvässä elämässä ei ole kyse hetkittäisestä mielihyvän tai onnen kokemuksesta, vaan koko elämänkaarta koskevasta pyrkimyksestä merkitykselliseen elämään. Merkityksellisyyden tunne syntyy mielestäni siitä kokemuksesta, että voi kokea olevansa arvokas ja että elämällä on tarkoitus ja päämäärä.
 
Minulle tärkeä asia on muun muassa kristillinen usko. Koen merkityksellisenä, että arvoni eivät jää ikään kuin leijumaan ilmaan, vaan että ne konkretisoituvat monella tapaa elämänvalinnoissani. Haluan elää arvomaailmani mukaisesti, vaikka se aiheuttaisi ympärillä olevissa ihmetystäkin.

Vanhemmat

Uudemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi