Keskiviikko 26.9.2018
"
Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal. 5:25-26

​Epäilyksissä

20.12.2014 06:07 | Elisa Tuukkanen
– Jeesus on ihmeellinen -- Mää en usko, että Jeesus on oikeesti olemassa.

Joulukuisen arjen keskellä 5-vuotiaani yllätti. Raamatun kertomukset joulun ajan tapahtumista ja tarinat joulupukista mietityttivät tytärtämme. Kun 5-vuotiaamme alkoi kaupassa epäillä joulupukin aitoutta – punaisen hiipan alta pilkottavien lenkkareiden ja farkun lahkeiden myötä – seurasi tästä muutakin epäilyä. Syntyi epävarmuus myös joulun ihmeen, Jeesus-lapsen, todenperäisyydestä.

Kerroin, että aikuisistakin Jeesus tuntuu ihmeelliseltä asialta. Mahtoivat paimenetkin olla ihmeissään! Jeesuksen olemukseen liittyvät pohdinnat eivät vielä jättäneet 5-vuotiasta rauhaan. Illalla nukkumaan mennessä keskustelu jatkui pikkuveljen kanssa:

– Miten se Jeesus voi olla joka paikassa, meiän huoneessa ja joka paikassa?

– Reppiiköhän se itteä? ehdotti pikkuveli.
 
Lasten pohdintoja on mielenkiintoista seurata. Lapset uskaltavat ”uskoa suu auki” niin kuin kaanaankielinen sanonta kuuluu. Lapsille uskoon liittyvä epäily näyttää olevan kevyt kantaa. Minua aikuista lasten esimerkki rohkaisee. Oma sisäinen puheeni ristiriitojen keskellä helpottuisi, kun sille antaisi desibelejä alleen. Elävään uskoon saa kuulua epävarmuus, viestittävät lapset. Epävarmuuden kohtaaminen voi johdattaa vaikkapa rakentavaan keskusteluun ja syvempään uskon kokemukseen.
 
Jumala kestää ihmisen ihmettelyt ja kysymykset. Epäilevää Tuomasta ylösnoussut Jeesus vahvisti osoittamalla naulanjälkiä ruumiissaan. Mekin saamme nähdä epäilyksien yli kiinnittäessämme katseemme ristinnaulittuun ja ylösnousseeseen joulun lapseen.   

Vanhemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi