Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

​Epäilyksissä

20.12.2014 06:07 | Elisa Tuukkanen
– Jeesus on ihmeellinen -- Mää en usko, että Jeesus on oikeesti olemassa.

Joulukuisen arjen keskellä 5-vuotiaani yllätti. Raamatun kertomukset joulun ajan tapahtumista ja tarinat joulupukista mietityttivät tytärtämme. Kun 5-vuotiaamme alkoi kaupassa epäillä joulupukin aitoutta – punaisen hiipan alta pilkottavien lenkkareiden ja farkun lahkeiden myötä – seurasi tästä muutakin epäilyä. Syntyi epävarmuus myös joulun ihmeen, Jeesus-lapsen, todenperäisyydestä.

Kerroin, että aikuisistakin Jeesus tuntuu ihmeelliseltä asialta. Mahtoivat paimenetkin olla ihmeissään! Jeesuksen olemukseen liittyvät pohdinnat eivät vielä jättäneet 5-vuotiasta rauhaan. Illalla nukkumaan mennessä keskustelu jatkui pikkuveljen kanssa:

– Miten se Jeesus voi olla joka paikassa, meiän huoneessa ja joka paikassa?

– Reppiiköhän se itteä? ehdotti pikkuveli.
 
Lasten pohdintoja on mielenkiintoista seurata. Lapset uskaltavat ”uskoa suu auki” niin kuin kaanaankielinen sanonta kuuluu. Lapsille uskoon liittyvä epäily näyttää olevan kevyt kantaa. Minua aikuista lasten esimerkki rohkaisee. Oma sisäinen puheeni ristiriitojen keskellä helpottuisi, kun sille antaisi desibelejä alleen. Elävään uskoon saa kuulua epävarmuus, viestittävät lapset. Epävarmuuden kohtaaminen voi johdattaa vaikkapa rakentavaan keskusteluun ja syvempään uskon kokemukseen.
 
Jumala kestää ihmisen ihmettelyt ja kysymykset. Epäilevää Tuomasta ylösnoussut Jeesus vahvisti osoittamalla naulanjälkiä ruumiissaan. Mekin saamme nähdä epäilyksien yli kiinnittäessämme katseemme ristinnaulittuun ja ylösnousseeseen joulun lapseen.   

Vanhemmat

Elisa Tuukkanen

Keittiön pöydän alla kuusikymmentä varvasta ja
sänkyä piirittävät kirjaston kolmekymmentäkuusi lainateosta.
Liitutahra hihansuussa
ja sydämellä sinapinsiemenen verran lujaa luottamusta.
Elisa Tuukkanen

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi