Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

Kaukana kotoa

31.5.2014 07:58 | Inkeri Heikkala
Merellä myrskyää joka päivä. Punainen lippu liehuu rannalla, eikä kukaan mene uimaan. Mutta se ei haittaa mitään, sillä lämmin tuuli tuntuu puhdistavalta. Kiireisen työputken, kaamoksen ja pakkasen jälkeen juuri tämä on oikeanlaista irrottautumista arjen rutiineista, lämmin auringon hehku ja kostea merituuli.

Miten on mahdollista, että minä olen täällä? Minä, joka en ole koskaan aiemmin käynyt kuin juuri ja juuri naapurimaan rajan toisella puolella. Aikuisen tyttöni kanssa nauramme, että täällä olemme antamassa toisillemme laatuaikaa. Äiti tyttärelleen ja tyttö äidilleen. Puhumme rantakivillä, puutarhojen varjoissa ja eniten illalla hotellihuoneen hämärässä, kun viimeinenkin valonsäde on kadonnut vuoren huipulla.

Päivisin ihmettelemme, miten hortensia voi olla korkea puu, miten kiviaidat pursuavat pelargonioiden kukkia ja tuuhea limoviikuna tarjoaa varjoaan kuumassa auringonpaisteessa. Muistan, kuinka oma äitini vaali keittiön pöydällä kukkinutta ihmeköynnöstään. Täällä niitä on joka puolella.

Joka päivä kävelemme paljon, kapeita jalkakäytäviä ylä- ja alamäkeen. Kiipeämme satoja portaita ja tutkimme puutarhoja. Ylhäällä vuorenrinteillä kohtaamme paikallisen arjen ja katselemme alas laaksoihin ja kauas merelle. Emme viihdy sisällä kaupoissa tai hotellissa. Ulkona oleminen tuntuu levolta, vaikka kiipeäminen polttaa keuhkoja ja vetää pohkeet kireiksi. Lepäämme enemmän näin, kuin jos loikoilisimme auringossa. 

Ja sitten taas ihmettelen, miten minulle annettiinkin tällainen mahdollisuus lepoon!

Yhtenä iltana astumme varjoisaan seurasaliin. Tutut tervehdyssanat kaikuvat vastaan:

– Jumalan terve ja tervetuloa!

Tuntuu, että perhe on kokoontunut. Oman kaukana olevan kotisiionin kodikkuus löytyy täältäkin. Oudot ihmiset tuntuvat tutuilta jo parin sanan jälkeen. Alkuvirsi kuuluu voimakkaana varmasti ulos kadulle asti. Seurapuheessa luvataan uskoa kaikki synnit anteeksi. Tuntuu turvalliselta jatkaa matkaa – taivaan Isä on lähellä.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi