Perjantai 6.12.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon toisten orja." Matt. 20:26-27

Kaukana kotoa

31.5.2014 07:58 | Inkeri Heikkala
Merellä myrskyää joka päivä. Punainen lippu liehuu rannalla, eikä kukaan mene uimaan. Mutta se ei haittaa mitään, sillä lämmin tuuli tuntuu puhdistavalta. Kiireisen työputken, kaamoksen ja pakkasen jälkeen juuri tämä on oikeanlaista irrottautumista arjen rutiineista, lämmin auringon hehku ja kostea merituuli.

Miten on mahdollista, että minä olen täällä? Minä, joka en ole koskaan aiemmin käynyt kuin juuri ja juuri naapurimaan rajan toisella puolella. Aikuisen tyttöni kanssa nauramme, että täällä olemme antamassa toisillemme laatuaikaa. Äiti tyttärelleen ja tyttö äidilleen. Puhumme rantakivillä, puutarhojen varjoissa ja eniten illalla hotellihuoneen hämärässä, kun viimeinenkin valonsäde on kadonnut vuoren huipulla.

Päivisin ihmettelemme, miten hortensia voi olla korkea puu, miten kiviaidat pursuavat pelargonioiden kukkia ja tuuhea limoviikuna tarjoaa varjoaan kuumassa auringonpaisteessa. Muistan, kuinka oma äitini vaali keittiön pöydällä kukkinutta ihmeköynnöstään. Täällä niitä on joka puolella.

Joka päivä kävelemme paljon, kapeita jalkakäytäviä ylä- ja alamäkeen. Kiipeämme satoja portaita ja tutkimme puutarhoja. Ylhäällä vuorenrinteillä kohtaamme paikallisen arjen ja katselemme alas laaksoihin ja kauas merelle. Emme viihdy sisällä kaupoissa tai hotellissa. Ulkona oleminen tuntuu levolta, vaikka kiipeäminen polttaa keuhkoja ja vetää pohkeet kireiksi. Lepäämme enemmän näin, kuin jos loikoilisimme auringossa. 

Ja sitten taas ihmettelen, miten minulle annettiinkin tällainen mahdollisuus lepoon!

Yhtenä iltana astumme varjoisaan seurasaliin. Tutut tervehdyssanat kaikuvat vastaan:

– Jumalan terve ja tervetuloa!

Tuntuu, että perhe on kokoontunut. Oman kaukana olevan kotisiionin kodikkuus löytyy täältäkin. Oudot ihmiset tuntuvat tutuilta jo parin sanan jälkeen. Alkuvirsi kuuluu voimakkaana varmasti ulos kadulle asti. Seurapuheessa luvataan uskoa kaikki synnit anteeksi. Tuntuu turvalliselta jatkaa matkaa – taivaan Isä on lähellä.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi