Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Nuorten iltakylät tuovat iloa mummoihmiselle

30.6.2014 08:23 | Inkeri Heikkala
Olen kuuttakymmentä lähestyvä mummoihminen. Minulla on eräs rakkaus, joka voi tuntua hieman kummalliselta. Rakastan nuorteniltoja. Olen ehtinyt jo valmiiksi surra sitä, että kun viimeinen lapsi lentää pesästä, ne ehkä loppuvat. Sanon ehkä, kun salaa toivon, että senkin jälkeen nuoret joskus kysyisivät, että voiko meille tulla.
 
Meidän perheessä järjestettiin ensimmäinen nuortenilta kauan sitten. Silloin vanhimmat lapset olivat pieniä.  Rauhanyhdistyksellämme oli isot seurat. Mies oli yksin lauantai-illan seuroissa, minä olin jäänyt kotiin. Matot olivat eteisessä läjässä odottamassa, että saisin vielä imuroitua talon pyhäsiivoon. Kodin tunnelma oli melko tiivis ja perheenäiti väsynyt ja vähän pahantuulinen. Mies tuli seuroista kotiin ja ilmoitti, että lupasi nuorten tulla iltakylään. Äänensävy oli kuitenkin melko varovainen, sillä hän aisti tunnelman heti ovelta. Enhän minä ollut kovin mielissäni tiedosta. Mutta ilta oli mukava, ja ketään ei paha siivo tai tarjoilujen vähyys näyttänyt haittaavan. 

Sen jälkeen nuorten lentopalloiltoja ja kyläilyjä on ollut meillä silloin tällöin. Ja kun omat lapset ovat kasvaneet, niitä on ollut useammin. Uudella kotipaikkakunnalla ensimmäisessä nuortenillassa oli mukana kaikenikäisiä. Muistoksi illasta on jäänyt hauskoja valokuvia, miten vanhat ja nuoret samassa rivissä leikkivät alokas Möttöstä ja Totista toveria. Niinä aikoina nuortenilloissa kulkeneet järjestävät nuorteniltoja jo omalle jälkikasvulleen.
 
Aika on muuttunut, ja joskus nuortenilloissa joutuu pyytämään, että kännykät laitettaisiin taskuun. Mutta ohjelma on pysynyt hyvin samanlaisena. Leikitään, jutellaan ja nauretaan. Ja aina myös lauletaan muutama laulu.
 
Ikääntyminen saa varmaan aikaan sen, että palaa muistoissa herkemmin taaksepäin. Muistelee nuoria, jotka ovat istuneet meidän pirtissä. Muistelee myös heitä, jotka ovat luopuneet uskosta. Silloin toivoo ja rukoilee, että mielen sopukoihin olisi jäänyt murunen hyviä muistoja, jotka herättäisivät ikävän uskomaan.
 
Vielä on kuitenkin aika, että seurojen jälkeen saan tuntea hihassani nykäisyn ja korvassani kysymyksen. Voivatko nuoret tulla meille? Vielä saamme ottaa vastaan sisälle tulvahtavan iloisen porukan.

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi