Sunnuntai 17.2.2019
"
Jeesus sanoi: "Näin viimeiset tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi." Matt. 19:29

Nuorten iltakylät tuovat iloa mummoihmiselle

30.6.2014 08:23 | Inkeri Heikkala
Olen kuuttakymmentä lähestyvä mummoihminen. Minulla on eräs rakkaus, joka voi tuntua hieman kummalliselta. Rakastan nuorteniltoja. Olen ehtinyt jo valmiiksi surra sitä, että kun viimeinen lapsi lentää pesästä, ne ehkä loppuvat. Sanon ehkä, kun salaa toivon, että senkin jälkeen nuoret joskus kysyisivät, että voiko meille tulla.
 
Meidän perheessä järjestettiin ensimmäinen nuortenilta kauan sitten. Silloin vanhimmat lapset olivat pieniä.  Rauhanyhdistyksellämme oli isot seurat. Mies oli yksin lauantai-illan seuroissa, minä olin jäänyt kotiin. Matot olivat eteisessä läjässä odottamassa, että saisin vielä imuroitua talon pyhäsiivoon. Kodin tunnelma oli melko tiivis ja perheenäiti väsynyt ja vähän pahantuulinen. Mies tuli seuroista kotiin ja ilmoitti, että lupasi nuorten tulla iltakylään. Äänensävy oli kuitenkin melko varovainen, sillä hän aisti tunnelman heti ovelta. Enhän minä ollut kovin mielissäni tiedosta. Mutta ilta oli mukava, ja ketään ei paha siivo tai tarjoilujen vähyys näyttänyt haittaavan. 

Sen jälkeen nuorten lentopalloiltoja ja kyläilyjä on ollut meillä silloin tällöin. Ja kun omat lapset ovat kasvaneet, niitä on ollut useammin. Uudella kotipaikkakunnalla ensimmäisessä nuortenillassa oli mukana kaikenikäisiä. Muistoksi illasta on jäänyt hauskoja valokuvia, miten vanhat ja nuoret samassa rivissä leikkivät alokas Möttöstä ja Totista toveria. Niinä aikoina nuortenilloissa kulkeneet järjestävät nuorteniltoja jo omalle jälkikasvulleen.
 
Aika on muuttunut, ja joskus nuortenilloissa joutuu pyytämään, että kännykät laitettaisiin taskuun. Mutta ohjelma on pysynyt hyvin samanlaisena. Leikitään, jutellaan ja nauretaan. Ja aina myös lauletaan muutama laulu.
 
Ikääntyminen saa varmaan aikaan sen, että palaa muistoissa herkemmin taaksepäin. Muistelee nuoria, jotka ovat istuneet meidän pirtissä. Muistelee myös heitä, jotka ovat luopuneet uskosta. Silloin toivoo ja rukoilee, että mielen sopukoihin olisi jäänyt murunen hyviä muistoja, jotka herättäisivät ikävän uskomaan.
 
Vielä on kuitenkin aika, että seurojen jälkeen saan tuntea hihassani nykäisyn ja korvassani kysymyksen. Voivatko nuoret tulla meille? Vielä saamme ottaa vastaan sisälle tulvahtavan iloisen porukan.

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi