Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Voinko luottaa?

9.1.2015 06:55 | Inkeri Heikkala
Kohti katsovien tummien silmien tuska on todellinen, henkilökohtaisesti läpikäyty.

 – Miten koskaan pystyn luottamaan keneenkään? Miten maailmassa voi olla ihmisiä, jotka kykenevät satuttamaan toista niin paljon?

Tuska on tarttuvaa. Se kietoutuu lähellä olevien ympärille ja saa nuoret pohtimaan, miten voi tietää, millaisia kohtaamamme ihmiset oikeasti ovat. Pitääkö aina olla varuillaan? Pitääkö elää pelossa joka hetki? Kun lukee uutisia, tuntuu helposti, että missä tahansa saattaa tapahtua pahoja asioita. Missä tahansa vastaamme voi tulla ihminen, jonka teot ovat arvaamattomia. Pitääkö siis elää ainaisessa pelossa?

Raamatussa lukee: olkaa hyvässä turvassa! Rankka kokemus sai olla tuomassa Jumalan turvaan kertomukseni nuoren. Sai löytyä Jumala, joka ei ole pelottava ja petollinen, vaan uskollinen ja laupias. Kokemus rohkaisi meitä lähellä kulkeviakin tiedolla, kuinka vahvalla ja turvallisella pohjalla oma elämämme on, kun se on Jumalan turvassa, pettämättömien kämmenien suojassa.

Kokemus toi mieleen muiston eräästä keskustelusta, jonka kävin uskosta luopuneen läheiseni kanssa. Olin kysynyt häneltä, että jätitkö mitään, mitä tulet kaipaamaan. 

– Ainakin luottamus. Uskovaisiin voi aina luottaa, hän sanoi hiljaa.

Hänen kokemuksensa tuntui isolta ja merkittävältä. Toivoin, että se olisi niin merkittävä, että se olisi tienviittana takaisin.  Monesti jälkikäteen olen palannut tuohon vastaukseen ja miettinyt, mitkä kokemukset olivat sen taustalla.

Ajattelen, että luottamus Jumalaan tulee uskon kautta. Se antaa turvallisen kohteen hiljaiselle puheelle, kun elämä tuo ahdistusta ja tuskaa. Se antaa luvan itkulle ilman syytöksiä ja katkeruutta. Se lupaa rukoilla, vaikka ei olisi sanojakaan. Jonakin päivänä se voi antaa voiman antaa anteeksi hänellekin, joka ei anteeksiantoa pyydä. Tärkeintä on, että se antaa rauhan ja levon.   
 
On suunnattoman iso asia, että vaikka on joutunut käymään läpi vaikeitakin asioita, voi ajatella, että ei kulje tätä tietä yksin, vaan taivaan Isä kulkee mukana. Ja vaikka juuri nyt ei näe ja tiedä, miten hän asioita johdattaa, hän johdattaa kuitenkin. Joskus olen hyvin konkreettisesti jälkikäteen saanut kokea, että juuri näin se tapahtui. Ja ihmetellä Luojan viisasta tarkoitusta.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi