Torstai 19.9.2019
"
Jeesus sanoo: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Matt. 7:12

Voinko luottaa?

9.1.2015 06:55 | Inkeri Heikkala
Kohti katsovien tummien silmien tuska on todellinen, henkilökohtaisesti läpikäyty.

 – Miten koskaan pystyn luottamaan keneenkään? Miten maailmassa voi olla ihmisiä, jotka kykenevät satuttamaan toista niin paljon?

Tuska on tarttuvaa. Se kietoutuu lähellä olevien ympärille ja saa nuoret pohtimaan, miten voi tietää, millaisia kohtaamamme ihmiset oikeasti ovat. Pitääkö aina olla varuillaan? Pitääkö elää pelossa joka hetki? Kun lukee uutisia, tuntuu helposti, että missä tahansa saattaa tapahtua pahoja asioita. Missä tahansa vastaamme voi tulla ihminen, jonka teot ovat arvaamattomia. Pitääkö siis elää ainaisessa pelossa?

Raamatussa lukee: olkaa hyvässä turvassa! Rankka kokemus sai olla tuomassa Jumalan turvaan kertomukseni nuoren. Sai löytyä Jumala, joka ei ole pelottava ja petollinen, vaan uskollinen ja laupias. Kokemus rohkaisi meitä lähellä kulkeviakin tiedolla, kuinka vahvalla ja turvallisella pohjalla oma elämämme on, kun se on Jumalan turvassa, pettämättömien kämmenien suojassa.

Kokemus toi mieleen muiston eräästä keskustelusta, jonka kävin uskosta luopuneen läheiseni kanssa. Olin kysynyt häneltä, että jätitkö mitään, mitä tulet kaipaamaan. 

– Ainakin luottamus. Uskovaisiin voi aina luottaa, hän sanoi hiljaa.

Hänen kokemuksensa tuntui isolta ja merkittävältä. Toivoin, että se olisi niin merkittävä, että se olisi tienviittana takaisin.  Monesti jälkikäteen olen palannut tuohon vastaukseen ja miettinyt, mitkä kokemukset olivat sen taustalla.

Ajattelen, että luottamus Jumalaan tulee uskon kautta. Se antaa turvallisen kohteen hiljaiselle puheelle, kun elämä tuo ahdistusta ja tuskaa. Se antaa luvan itkulle ilman syytöksiä ja katkeruutta. Se lupaa rukoilla, vaikka ei olisi sanojakaan. Jonakin päivänä se voi antaa voiman antaa anteeksi hänellekin, joka ei anteeksiantoa pyydä. Tärkeintä on, että se antaa rauhan ja levon.   
 
On suunnattoman iso asia, että vaikka on joutunut käymään läpi vaikeitakin asioita, voi ajatella, että ei kulje tätä tietä yksin, vaan taivaan Isä kulkee mukana. Ja vaikka juuri nyt ei näe ja tiedä, miten hän asioita johdattaa, hän johdattaa kuitenkin. Joskus olen hyvin konkreettisesti jälkikäteen saanut kokea, että juuri näin se tapahtui. Ja ihmetellä Luojan viisasta tarkoitusta.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi