Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Voinko luottaa?

9.1.2015 06:55 | Inkeri Heikkala
Kohti katsovien tummien silmien tuska on todellinen, henkilökohtaisesti läpikäyty.

 – Miten koskaan pystyn luottamaan keneenkään? Miten maailmassa voi olla ihmisiä, jotka kykenevät satuttamaan toista niin paljon?

Tuska on tarttuvaa. Se kietoutuu lähellä olevien ympärille ja saa nuoret pohtimaan, miten voi tietää, millaisia kohtaamamme ihmiset oikeasti ovat. Pitääkö aina olla varuillaan? Pitääkö elää pelossa joka hetki? Kun lukee uutisia, tuntuu helposti, että missä tahansa saattaa tapahtua pahoja asioita. Missä tahansa vastaamme voi tulla ihminen, jonka teot ovat arvaamattomia. Pitääkö siis elää ainaisessa pelossa?

Raamatussa lukee: olkaa hyvässä turvassa! Rankka kokemus sai olla tuomassa Jumalan turvaan kertomukseni nuoren. Sai löytyä Jumala, joka ei ole pelottava ja petollinen, vaan uskollinen ja laupias. Kokemus rohkaisi meitä lähellä kulkeviakin tiedolla, kuinka vahvalla ja turvallisella pohjalla oma elämämme on, kun se on Jumalan turvassa, pettämättömien kämmenien suojassa.

Kokemus toi mieleen muiston eräästä keskustelusta, jonka kävin uskosta luopuneen läheiseni kanssa. Olin kysynyt häneltä, että jätitkö mitään, mitä tulet kaipaamaan. 

– Ainakin luottamus. Uskovaisiin voi aina luottaa, hän sanoi hiljaa.

Hänen kokemuksensa tuntui isolta ja merkittävältä. Toivoin, että se olisi niin merkittävä, että se olisi tienviittana takaisin.  Monesti jälkikäteen olen palannut tuohon vastaukseen ja miettinyt, mitkä kokemukset olivat sen taustalla.

Ajattelen, että luottamus Jumalaan tulee uskon kautta. Se antaa turvallisen kohteen hiljaiselle puheelle, kun elämä tuo ahdistusta ja tuskaa. Se antaa luvan itkulle ilman syytöksiä ja katkeruutta. Se lupaa rukoilla, vaikka ei olisi sanojakaan. Jonakin päivänä se voi antaa voiman antaa anteeksi hänellekin, joka ei anteeksiantoa pyydä. Tärkeintä on, että se antaa rauhan ja levon.   
 
On suunnattoman iso asia, että vaikka on joutunut käymään läpi vaikeitakin asioita, voi ajatella, että ei kulje tätä tietä yksin, vaan taivaan Isä kulkee mukana. Ja vaikka juuri nyt ei näe ja tiedä, miten hän asioita johdattaa, hän johdattaa kuitenkin. Joskus olen hyvin konkreettisesti jälkikäteen saanut kokea, että juuri näin se tapahtui. Ja ihmetellä Luojan viisasta tarkoitusta.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi