Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Voinko luottaa?

9.1.2015 06:55 | Inkeri Heikkala
Kohti katsovien tummien silmien tuska on todellinen, henkilökohtaisesti läpikäyty.

 – Miten koskaan pystyn luottamaan keneenkään? Miten maailmassa voi olla ihmisiä, jotka kykenevät satuttamaan toista niin paljon?

Tuska on tarttuvaa. Se kietoutuu lähellä olevien ympärille ja saa nuoret pohtimaan, miten voi tietää, millaisia kohtaamamme ihmiset oikeasti ovat. Pitääkö aina olla varuillaan? Pitääkö elää pelossa joka hetki? Kun lukee uutisia, tuntuu helposti, että missä tahansa saattaa tapahtua pahoja asioita. Missä tahansa vastaamme voi tulla ihminen, jonka teot ovat arvaamattomia. Pitääkö siis elää ainaisessa pelossa?

Raamatussa lukee: olkaa hyvässä turvassa! Rankka kokemus sai olla tuomassa Jumalan turvaan kertomukseni nuoren. Sai löytyä Jumala, joka ei ole pelottava ja petollinen, vaan uskollinen ja laupias. Kokemus rohkaisi meitä lähellä kulkeviakin tiedolla, kuinka vahvalla ja turvallisella pohjalla oma elämämme on, kun se on Jumalan turvassa, pettämättömien kämmenien suojassa.

Kokemus toi mieleen muiston eräästä keskustelusta, jonka kävin uskosta luopuneen läheiseni kanssa. Olin kysynyt häneltä, että jätitkö mitään, mitä tulet kaipaamaan. 

– Ainakin luottamus. Uskovaisiin voi aina luottaa, hän sanoi hiljaa.

Hänen kokemuksensa tuntui isolta ja merkittävältä. Toivoin, että se olisi niin merkittävä, että se olisi tienviittana takaisin.  Monesti jälkikäteen olen palannut tuohon vastaukseen ja miettinyt, mitkä kokemukset olivat sen taustalla.

Ajattelen, että luottamus Jumalaan tulee uskon kautta. Se antaa turvallisen kohteen hiljaiselle puheelle, kun elämä tuo ahdistusta ja tuskaa. Se antaa luvan itkulle ilman syytöksiä ja katkeruutta. Se lupaa rukoilla, vaikka ei olisi sanojakaan. Jonakin päivänä se voi antaa voiman antaa anteeksi hänellekin, joka ei anteeksiantoa pyydä. Tärkeintä on, että se antaa rauhan ja levon.   
 
On suunnattoman iso asia, että vaikka on joutunut käymään läpi vaikeitakin asioita, voi ajatella, että ei kulje tätä tietä yksin, vaan taivaan Isä kulkee mukana. Ja vaikka juuri nyt ei näe ja tiedä, miten hän asioita johdattaa, hän johdattaa kuitenkin. Joskus olen hyvin konkreettisesti jälkikäteen saanut kokea, että juuri näin se tapahtui. Ja ihmetellä Luojan viisasta tarkoitusta.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi