Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Taakkojen alla voi kokea välittämistä

2.2.2015 06:23 | Inkeri Heikkala
Täällä Itä-Lapissa on saatu ihastella mahtavaa tykkyä. Viime viikon pakkaspäivinä aurinko kultasi keskipäivän valoisina hetkinä lumipuiden latvat. Miten monia sinisen, punaisen ja oranssin sävyjä saattaa lumimaisema heijastaa!
 
Kuvasin WhatsAppiin kotipihan mäntyä, joka oli taipunut pahasti raskaan lumen painosta. Kuva herätti ajatuksia. Sain kuvaviestiin vastauksen, joka vei minut uudelleen ikkunan luo katselemaan puuta. Kirjoittaja pohti, että tuonkin puun taakka on taivaan Isän tiedossa.
 
Näinä viikkoina on lähipiirissäni puhuttu pahuudesta, koettelemuksista ja voimattomuudesta. Puuta katsoessani juuri nuo keskustelut nousivat mieleen.
 
Huominen voi tuoda monenlaisia vaihtoehtoja. Voi olla, että sataa lisää alijäähtynyttä vettä ja räntää ja puun kuorma kasvaa. Tai ehkä tulee tuuli, joka varovaisesti keventää lumen painoa, pudottelee paakkuja juurelle, ja lumi ja jää sulavat hitaasti kevään tullessa pois. Ehkä ohikulkija yrittäisi ravistella puusta enimpiä lumia ja näin vähentää sen oksien painoa. Tai ehkä käykin niin, että tulee yksi tosi lämmin, aurinkoinen päivä, joka poistaa puulta kaiken taakan.


Viestinkirjoittaja jatkoi ajatuksiaan: ”Olen miettinyt, miksi Jumala sallii niin paljon koettelemusta, eikä sitä kai ikinä voikaan ymmärtää, mutta ehkä meitä pitää välillä tyhjentää kaikesta omasta, niin että jää vain yksi turva, vain yksi mikä on todella tärkeää…”
 
Millaisena näemme taakkojen alla olevan männyn? Näemmekö sen taipuvana ja kärsivänä vai näemmekö sen elämänvoiman ja lämmön, mikä pitää siitäkin huolen? Joskus lumen paino katkoo oksia, joskus taivuttaa runkoakin, mutta elämä jatkuu sittenkin.
 
Monesti suunnittelemme, että näistä rakennuspuista haluan rakentaa tämännäköisen elämän. Monesti pääsemme rakennuspuuhissa pitkällekin. Miksi elämä tuo mukanaan myös vaikeuksia? Miksi meille annetaan koettelemuksia? Yksi tykkytalvi saattaa muuttaa paljon. Ajattelen, että ihminen mielellään syyttää itseään ja näkee vastoinkäymiset ansaittuina. Saattaapa hän syytellä muitakin. Käsissä voi olla tuhansia kysymyksiä, joihin ei löydy vastauksia.
 
Onneksi ihmisellä on kyky toimia ja tehdä ratkaisuja – toisin kuin puulla. Vastoinkäymisten keskellä on tärkeää pyytää ja saada apua. Silloin vaikea tilanne voikin viedä lähelle muita, lähelle välittämistä ja rakkautta. Lähimmäinen voi auttaa eteenpäin jakamalla taakkoja.
 
Raamattu on lohtukirja. Se kertoo monista ihmisistä, joiden elämässä tapahtui vaikeita koettelemuksia. Mutta se kertoo myös Jumalan voimasta, joka on kuin kevätauringon sulattava lämpö.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi