Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Oksia, joihin voi tarttua

12.3.2015 06:48 | Inkeri Heikkala
Olen kirjoittanut parissa viimeisessä blogitekstissä vakavista asioista. Nyt päätin kirjoittaa toisenlaista, kevyttä ja iloista tekstiä. Yhtenä iltana yritin yhdenlaista, siitä ei vain tullut mitään. Toisena iltana vaihdoin aihetta yhtä heikoin tuloksin. 
 
Sitten tuli tämä viikko ja tuli viestejä ystäviltä, tuli puhelinsoittoja läheisiltä ihmisiltä. Yhtenä iltana istuin sammutetussa autossa pitkään ja katselin kodin sytytettyjä valoja. Mietin, kuinka monenkirjavaa elämä on. Miten paljon erilaisia vivahteita omaan tasaiselta tuntuneeseen arkeen on viime aikoina annettu.
 
Yhtenä päivänä kuulin viestin orastavasta uudesta elämästä. Seuraavassa hetkessä tuli suruviesti: pitkäaikainen rakas ystävä oli siirtynyt rajan taakse. Toinen tulee, toinen lähtee, kukaan ei jää tänne pysyvästi, vaikka arjen hektisyydessä tuo tieto jää taka-alalle.

Yhtenä päivänä ihastelin kuvaviestissä näkyviä lapsukaisia ja heidän tempauksiaan. Samana iltana lohdutin itkevää tyttöäni, jonka ystävällä oli todettu vakava sairaus. Sen perheen elämä oli pysähtynyt, kaventunut ohueksi yhden sanan kokoiseksi totuudeksi. Onneksi tuohonkin hetkeen jää yksi oksa, mihin hädässä voi tarttua, rukous. Päivien kuluessa löytyy vielä uusiakin oksia, löytyy toivo, löytyy usko huomiseen, ja löytyy myös tukiverkon iso merkitys. Mutta kestää pitkään, ennen kuin tavallinen arki voi palata, palaako koskaan samanlaisena. Huolen ollessa päällä tuntuu mahdottomalta uskoa, että tavallinen arki koskaan palaa.
 
Ajelin lumista tietä kohti kotia, kun läheinen ihminen soitti. Kuuntelin ensimmäiset hiljaiset sanat. Kylmä hiipi pitkin selkää. Taasko tällainen viesti? Miksi nyt? Miksi hänelle? Eikö nämä olisi jo riittäneet? Kun sanoja ei tahtonut löytyä, jäljelle jäi vain yhteinen hiljainen toteamus: Meidän elämämme on onneksi Jumalan käsissä. Hän antaa lohdun, ja jos hän kuljettaa raskaita teitä, hän antaa myös voiman. Hänen käsissään on myös huominen. Jos hän tahtoo, me saamme sen.
 
Hiljaisella pihamaalla katselin minulle rakkaiden ihmisten liikkumista sisällä. Mietin, miten lyhyt hetki saattaa muuttaa paljon. Miten onnellinen saan olla, että minun turvani ei ole pelkästään tuossa kaikessa edessäni näkyvässä, vaan että me kaikki saamme olla Jumalan turvassa. Hän tietää meidän elämämme ja voimiemme määrän.
 
Minun piti kirjoittaa iloisista asioista, mutta ei syntynytkään keveää tekstiä. Tuntuu, että tarvitsin nyt tällaista, sain purettua kokemuksiani tähän kirjoitukseen. Jospa tällä olisi sinullekin jotakin annettavaa, hyvä lukijani. Toivon niin.

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi