Keskiviikko 24.7.2019
"
Minut armahdettiin, jotta Kristus Jeesus juuri minussa osoittaisi, kuinka suuri hänen kärsivällisyytensä on. 1 Tim. 1:16

Oksia, joihin voi tarttua

12.3.2015 06:48 | Inkeri Heikkala
Olen kirjoittanut parissa viimeisessä blogitekstissä vakavista asioista. Nyt päätin kirjoittaa toisenlaista, kevyttä ja iloista tekstiä. Yhtenä iltana yritin yhdenlaista, siitä ei vain tullut mitään. Toisena iltana vaihdoin aihetta yhtä heikoin tuloksin. 
 
Sitten tuli tämä viikko ja tuli viestejä ystäviltä, tuli puhelinsoittoja läheisiltä ihmisiltä. Yhtenä iltana istuin sammutetussa autossa pitkään ja katselin kodin sytytettyjä valoja. Mietin, kuinka monenkirjavaa elämä on. Miten paljon erilaisia vivahteita omaan tasaiselta tuntuneeseen arkeen on viime aikoina annettu.
 
Yhtenä päivänä kuulin viestin orastavasta uudesta elämästä. Seuraavassa hetkessä tuli suruviesti: pitkäaikainen rakas ystävä oli siirtynyt rajan taakse. Toinen tulee, toinen lähtee, kukaan ei jää tänne pysyvästi, vaikka arjen hektisyydessä tuo tieto jää taka-alalle.

Yhtenä päivänä ihastelin kuvaviestissä näkyviä lapsukaisia ja heidän tempauksiaan. Samana iltana lohdutin itkevää tyttöäni, jonka ystävällä oli todettu vakava sairaus. Sen perheen elämä oli pysähtynyt, kaventunut ohueksi yhden sanan kokoiseksi totuudeksi. Onneksi tuohonkin hetkeen jää yksi oksa, mihin hädässä voi tarttua, rukous. Päivien kuluessa löytyy vielä uusiakin oksia, löytyy toivo, löytyy usko huomiseen, ja löytyy myös tukiverkon iso merkitys. Mutta kestää pitkään, ennen kuin tavallinen arki voi palata, palaako koskaan samanlaisena. Huolen ollessa päällä tuntuu mahdottomalta uskoa, että tavallinen arki koskaan palaa.
 
Ajelin lumista tietä kohti kotia, kun läheinen ihminen soitti. Kuuntelin ensimmäiset hiljaiset sanat. Kylmä hiipi pitkin selkää. Taasko tällainen viesti? Miksi nyt? Miksi hänelle? Eikö nämä olisi jo riittäneet? Kun sanoja ei tahtonut löytyä, jäljelle jäi vain yhteinen hiljainen toteamus: Meidän elämämme on onneksi Jumalan käsissä. Hän antaa lohdun, ja jos hän kuljettaa raskaita teitä, hän antaa myös voiman. Hänen käsissään on myös huominen. Jos hän tahtoo, me saamme sen.
 
Hiljaisella pihamaalla katselin minulle rakkaiden ihmisten liikkumista sisällä. Mietin, miten lyhyt hetki saattaa muuttaa paljon. Miten onnellinen saan olla, että minun turvani ei ole pelkästään tuossa kaikessa edessäni näkyvässä, vaan että me kaikki saamme olla Jumalan turvassa. Hän tietää meidän elämämme ja voimiemme määrän.
 
Minun piti kirjoittaa iloisista asioista, mutta ei syntynytkään keveää tekstiä. Tuntuu, että tarvitsin nyt tällaista, sain purettua kokemuksiani tähän kirjoitukseen. Jospa tällä olisi sinullekin jotakin annettavaa, hyvä lukijani. Toivon niin.

Vanhemmat

Uudemmat

Inkeri Heikkala

Olen suurperheen äiti ja monen mussukan mummi. Asun Lapin portilla, Posiolla. Teen työtä puolisoni kanssa omassa monipalveluyrityksessämme, juuri niiden juttujen parissa, joita olen kotiäitivuosina kovasti harjoitellut. Autamme asiakkaitamme arkisissa askareissa, työtehtäviä on siivoamisesta sukanparsintaan. Kun kirjoitan, tekstini syntyvät hyvin nopeasti, hetkestä, kokemuspiiristä ja ajatuksista. Luonto ja sen monet vivahteet merkitsevät minulle paljon. Blogikirjoitusteni aihepiiriä en osaa rajata, mutta uskovaisena elämisen turvallisuus merkitsee minulle paljon. 

Voit antaa minulle palautetta osoitteeseen inkeri.heikkala@hotmail.com.

Inkeri Heikkala

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi