Keskiviikko 20.11.2019
"
Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan. 2 Piet. 3:10

Musiikkikurssilla pysähdyttiin pääsiäisen sanoman äärelle

10.4.2014 07:49 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Istun lehtilukusalissa silmät kiinni. Toverini puhuvat musiikista, miten sillä voi käsitellä tunteita ja miten se vaikuttaa elämänlaatuun. Viereisestä luokasta kuuluu urkujen jylinää. Joku soittaa virttä ”Soi kunniaksi luojan”. Aistin ympärilläni onnellisia ihmisiä.

Viime viikolla vietimme vähän erilaisia päiviä täällä Jämsän opistolla. Meillä oli seutuviikko, jolloin eri oppilaitokset saivat tarjota opistolla erilaisia kursseja. Yhtenä aamuna kokoonnuimme atk-luokkaan ilmoittautumaan mieluisille kurssille. Havaitsin samanlaista paniikkia, kuin ennen vanhaan rippikouluun ilmoittautuessa. Kone ei toimi ja hiki valuu ohimoilta.

Meillä oli vieraina paljon paikallisia jämsäläisiä. Jotkut olivat ruotsin kurssilla, jotkut taidekurssilla. Kaikilla oli mukava viikko, ja saimme osallistua niille kursseille, joihin halusimme.


Jyri Pentinpuro ja Eemil Lehto perustivat seutuviikolla kaksi päivää kestävän yrityksen. Keskiviikkoseurojen jälkeen oli jonoa autonpesuun.

Itse osallistuin opiston järjestämälle klassisen musiikin kurssille. Yhdessä laulaminen ja musiikin kuuntelu yhdisti meitä. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli Matteus-passion kuunteleminen. Kyseiset raamatuntekstit pysäyttivät miettimään sitä, miksi vietämme pääsiäistä. Nykyään juhlapyhät ovat tulleet itselle yhä tärkeämmiksi. Pienenä odotti pääsiäiskokolle pääsyä ja virpomista. Oman jännityksensä toivat piilotetut suklaamunat. Nyt kaipaan enemmän rauhoittumista ja pääsiäisajan kirkoissa käymistä.


Seutuviikon loppuhuipennuksena menimme Jämsän kirkkoon laulamaan ja tutustumaan urkuihin.

Viikon päästä lähdemmekin pääsiäislomalle. On mukava päästä vielä lataamaan kunnolla akkuja viimeiseen kevään rutistukseen. Nyt lähden virittämään Järviradion taajuuksia ja kuuntelemaan Jämsän opiston tekemää hengellistä iltaa. Ollaan kuulolla!

Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi