Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Musiikkikurssilla pysähdyttiin pääsiäisen sanoman äärelle

10.4.2014 07:49 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Istun lehtilukusalissa silmät kiinni. Toverini puhuvat musiikista, miten sillä voi käsitellä tunteita ja miten se vaikuttaa elämänlaatuun. Viereisestä luokasta kuuluu urkujen jylinää. Joku soittaa virttä ”Soi kunniaksi luojan”. Aistin ympärilläni onnellisia ihmisiä.

Viime viikolla vietimme vähän erilaisia päiviä täällä Jämsän opistolla. Meillä oli seutuviikko, jolloin eri oppilaitokset saivat tarjota opistolla erilaisia kursseja. Yhtenä aamuna kokoonnuimme atk-luokkaan ilmoittautumaan mieluisille kurssille. Havaitsin samanlaista paniikkia, kuin ennen vanhaan rippikouluun ilmoittautuessa. Kone ei toimi ja hiki valuu ohimoilta.

Meillä oli vieraina paljon paikallisia jämsäläisiä. Jotkut olivat ruotsin kurssilla, jotkut taidekurssilla. Kaikilla oli mukava viikko, ja saimme osallistua niille kursseille, joihin halusimme.


Jyri Pentinpuro ja Eemil Lehto perustivat seutuviikolla kaksi päivää kestävän yrityksen. Keskiviikkoseurojen jälkeen oli jonoa autonpesuun.

Itse osallistuin opiston järjestämälle klassisen musiikin kurssille. Yhdessä laulaminen ja musiikin kuuntelu yhdisti meitä. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli Matteus-passion kuunteleminen. Kyseiset raamatuntekstit pysäyttivät miettimään sitä, miksi vietämme pääsiäistä. Nykyään juhlapyhät ovat tulleet itselle yhä tärkeämmiksi. Pienenä odotti pääsiäiskokolle pääsyä ja virpomista. Oman jännityksensä toivat piilotetut suklaamunat. Nyt kaipaan enemmän rauhoittumista ja pääsiäisajan kirkoissa käymistä.


Seutuviikon loppuhuipennuksena menimme Jämsän kirkkoon laulamaan ja tutustumaan urkuihin.

Viikon päästä lähdemmekin pääsiäislomalle. On mukava päästä vielä lataamaan kunnolla akkuja viimeiseen kevään rutistukseen. Nyt lähden virittämään Järviradion taajuuksia ja kuuntelemaan Jämsän opiston tekemää hengellistä iltaa. Ollaan kuulolla!

Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi