Sunnuntai 21.7.2019
"
Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja." Luuk. 5:10

Haikeudella kesälaitumille

13.5.2014 08:06 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Keltainen reppu nököttää nurkassa pullollaan. Hihnat ovat venähtäneet pitkiksi. Repussa ei ole ihan tavanomaisia tavaroita. Löydän sieltä purnukoita, joissa on erilaisia hippuja. Onnenhippuja, ystävyydenhippuja, oppimisenhippuja ja paljon muita. Kaikki purnukat on suljettu tiiviisti. Näitä saan sitten kotona availla ja nuuhkia kun ikävä yllättää.

Viimeviikkoina on ollut vähän vaikea saada ajatusten reunasta kiinni. Välillä jotkut rohkeat ovat kertoneet, montako yötä on vielä opistoa jäljellä. Siinä vaiheessa olen sulkenut korvani. Enhän minä tuollaista kestä kuunnella. Kuitenkin todellisuuteen on tiputtu. Itse kerkesin mietiskellä asiaa sängynpohjalla sairastaessani, kun muut tekivät suursiivousta. Tulipa siinä käytyä melkein koko opistovuosi läpi. Hymynkare tuli väkisin poskille.

Opiston loppuminen on saanut myös kyynelkanavat auki. Välillä haikailee sitä, kun ulkomaalaiset opiskelijat lähtevät niin kauas kotiin. Myös jonkinlainen turvattomuuden tunne saattaa vallata mielen. Mitä sitten, kun tulee seuraava maanantai, enkä käännäkään auton rattia Jämsään päin vaan kesätyöpaikalle. Onneksi on ystäviä ja saattomiehiä, joille soitella ja lähetellä kirjeitä.

Ensi viikolla lähdemme Riikaan opintomatkalle. Se olkoon huipennuksena tälle mahtavalle vuodelle. Jos kysytte, mikä teki tästä vuodesta niin mahtavan, tuskin osaan kertoa. Sen tuntee vain syvällä sisimmässään, mitä ei osaa sanoin kuvailla.

Tahtoisin kertoa opistoystävilleni, että älkää murehtiko. Näen jo horisontissa kesälaitumen, jolla kirmaamme innokkaina. 

Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi