Lauantai 23.2.2019
"
Sinä päästit minut turvaan, sinä olet vuorilinnani. Jumalani, sinuun minä turvaudun, sinä olet kallio, olet kilpeni, sinulta saan avun ja suojan. Ps. 18:3

Haikeudella kesälaitumille

13.5.2014 08:06 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Keltainen reppu nököttää nurkassa pullollaan. Hihnat ovat venähtäneet pitkiksi. Repussa ei ole ihan tavanomaisia tavaroita. Löydän sieltä purnukoita, joissa on erilaisia hippuja. Onnenhippuja, ystävyydenhippuja, oppimisenhippuja ja paljon muita. Kaikki purnukat on suljettu tiiviisti. Näitä saan sitten kotona availla ja nuuhkia kun ikävä yllättää.

Viimeviikkoina on ollut vähän vaikea saada ajatusten reunasta kiinni. Välillä jotkut rohkeat ovat kertoneet, montako yötä on vielä opistoa jäljellä. Siinä vaiheessa olen sulkenut korvani. Enhän minä tuollaista kestä kuunnella. Kuitenkin todellisuuteen on tiputtu. Itse kerkesin mietiskellä asiaa sängynpohjalla sairastaessani, kun muut tekivät suursiivousta. Tulipa siinä käytyä melkein koko opistovuosi läpi. Hymynkare tuli väkisin poskille.

Opiston loppuminen on saanut myös kyynelkanavat auki. Välillä haikailee sitä, kun ulkomaalaiset opiskelijat lähtevät niin kauas kotiin. Myös jonkinlainen turvattomuuden tunne saattaa vallata mielen. Mitä sitten, kun tulee seuraava maanantai, enkä käännäkään auton rattia Jämsään päin vaan kesätyöpaikalle. Onneksi on ystäviä ja saattomiehiä, joille soitella ja lähetellä kirjeitä.

Ensi viikolla lähdemme Riikaan opintomatkalle. Se olkoon huipennuksena tälle mahtavalle vuodelle. Jos kysytte, mikä teki tästä vuodesta niin mahtavan, tuskin osaan kertoa. Sen tuntee vain syvällä sisimmässään, mitä ei osaa sanoin kuvailla.

Tahtoisin kertoa opistoystävilleni, että älkää murehtiko. Näen jo horisontissa kesälaitumen, jolla kirmaamme innokkaina. 

Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi