Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Haikeudella kesälaitumille

13.5.2014 08:06 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Keltainen reppu nököttää nurkassa pullollaan. Hihnat ovat venähtäneet pitkiksi. Repussa ei ole ihan tavanomaisia tavaroita. Löydän sieltä purnukoita, joissa on erilaisia hippuja. Onnenhippuja, ystävyydenhippuja, oppimisenhippuja ja paljon muita. Kaikki purnukat on suljettu tiiviisti. Näitä saan sitten kotona availla ja nuuhkia kun ikävä yllättää.

Viimeviikkoina on ollut vähän vaikea saada ajatusten reunasta kiinni. Välillä jotkut rohkeat ovat kertoneet, montako yötä on vielä opistoa jäljellä. Siinä vaiheessa olen sulkenut korvani. Enhän minä tuollaista kestä kuunnella. Kuitenkin todellisuuteen on tiputtu. Itse kerkesin mietiskellä asiaa sängynpohjalla sairastaessani, kun muut tekivät suursiivousta. Tulipa siinä käytyä melkein koko opistovuosi läpi. Hymynkare tuli väkisin poskille.

Opiston loppuminen on saanut myös kyynelkanavat auki. Välillä haikailee sitä, kun ulkomaalaiset opiskelijat lähtevät niin kauas kotiin. Myös jonkinlainen turvattomuuden tunne saattaa vallata mielen. Mitä sitten, kun tulee seuraava maanantai, enkä käännäkään auton rattia Jämsään päin vaan kesätyöpaikalle. Onneksi on ystäviä ja saattomiehiä, joille soitella ja lähetellä kirjeitä.

Ensi viikolla lähdemme Riikaan opintomatkalle. Se olkoon huipennuksena tälle mahtavalle vuodelle. Jos kysytte, mikä teki tästä vuodesta niin mahtavan, tuskin osaan kertoa. Sen tuntee vain syvällä sisimmässään, mitä ei osaa sanoin kuvailla.

Tahtoisin kertoa opistoystävilleni, että älkää murehtiko. Näen jo horisontissa kesälaitumen, jolla kirmaamme innokkaina. 

Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi