Keskiviikko 14.11.2018
"
Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. 2 Tim. 4:6-7

Muistoja opistovuodesta

1.7.2014 07:44 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Opiston päätyttyä olin kaksi viikkoa lomalla. Toinen viikko meni harjoitellessa pääsykokeisiin. Töiden alettua aika on vierähtänyt nopeasti. 

Opistovuoteen mahtui paljon asioita. Huippuhetkinä ovat mieleen jääneet kaikki isot tapahtumat ja juhlat, yhdessä tehdyt reissut. Päiväkirjaa lukiessa muistaa pieniä hyviä hetkiä sieltä täältä. Valokuvia katsoessa tulee mieleen yksittäisten ihmisten kanssa käytyjä keskusteluja ja hetkiä. Ennen opiston päättäjäispäivää mietin, että miten selviän kyseisestä päivästä. Niin vain selvisin. Ajattelen, että se ikävä ja luopumisen vaikeus  kertoivat siitä, että vuosi oli ollut onnistunut ja hyvä.
 
Opistokavereiden kanssa olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä puhelimella. Eräänä päivänä mieltäni lämmitti postilaatikosta pilkistänyt pieni kirje. Sen oli lähettänyt eräs opistokämppäni tyttö. Nykyisin on juhlaa, kun saa käsin kirjoitetun kirjeen. Facebookin ja WhatsAppin myötä paperikirjeet ovat uhkaavasti väistymässä syrjään. 
 
Jos pitäisi sanoa, mikä päivä oli opistovuoden mieleenpainuvin, valitsisin päätösjuhlapäivän. Oli hienoa nähdä koko joukko juhlavaatteissa. Ensin kävimme kirkossa juhlajumalanpalveluksessa. Sen jälkeen tulimme vielä opistolle pieneen juhlaan, jonka jälkeen oli hyvästelyjen aika. Tuntui hyvältä päättää opistovuosi siihen, että sai hyvästellä kaikki, sanoa hyviä muistoja ja ajatuksia kustakin ihmisestä ja jättää heidät kaikki Jumalan rauhaan.
 
Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi