Perjantai 26.4.2019
"
Herra, minun Jumalani, kukaan ei ole sinun vertaisesi! Sinä olet tehnyt suuria tekoja, sinä ajattelet meidän parastamme. Ps. 40:6

Muistoja opistovuodesta

1.7.2014 07:44 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Opiston päätyttyä olin kaksi viikkoa lomalla. Toinen viikko meni harjoitellessa pääsykokeisiin. Töiden alettua aika on vierähtänyt nopeasti. 

Opistovuoteen mahtui paljon asioita. Huippuhetkinä ovat mieleen jääneet kaikki isot tapahtumat ja juhlat, yhdessä tehdyt reissut. Päiväkirjaa lukiessa muistaa pieniä hyviä hetkiä sieltä täältä. Valokuvia katsoessa tulee mieleen yksittäisten ihmisten kanssa käytyjä keskusteluja ja hetkiä. Ennen opiston päättäjäispäivää mietin, että miten selviän kyseisestä päivästä. Niin vain selvisin. Ajattelen, että se ikävä ja luopumisen vaikeus  kertoivat siitä, että vuosi oli ollut onnistunut ja hyvä.
 
Opistokavereiden kanssa olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä puhelimella. Eräänä päivänä mieltäni lämmitti postilaatikosta pilkistänyt pieni kirje. Sen oli lähettänyt eräs opistokämppäni tyttö. Nykyisin on juhlaa, kun saa käsin kirjoitetun kirjeen. Facebookin ja WhatsAppin myötä paperikirjeet ovat uhkaavasti väistymässä syrjään. 
 
Jos pitäisi sanoa, mikä päivä oli opistovuoden mieleenpainuvin, valitsisin päätösjuhlapäivän. Oli hienoa nähdä koko joukko juhlavaatteissa. Ensin kävimme kirkossa juhlajumalanpalveluksessa. Sen jälkeen tulimme vielä opistolle pieneen juhlaan, jonka jälkeen oli hyvästelyjen aika. Tuntui hyvältä päättää opistovuosi siihen, että sai hyvästellä kaikki, sanoa hyviä muistoja ja ajatuksia kustakin ihmisestä ja jättää heidät kaikki Jumalan rauhaan.
 
Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi