Sunnuntai 20.1.2019
"
Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Joh. 2:7-8

Muistoja opistovuodesta

1.7.2014 07:44 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Opiston päätyttyä olin kaksi viikkoa lomalla. Toinen viikko meni harjoitellessa pääsykokeisiin. Töiden alettua aika on vierähtänyt nopeasti. 

Opistovuoteen mahtui paljon asioita. Huippuhetkinä ovat mieleen jääneet kaikki isot tapahtumat ja juhlat, yhdessä tehdyt reissut. Päiväkirjaa lukiessa muistaa pieniä hyviä hetkiä sieltä täältä. Valokuvia katsoessa tulee mieleen yksittäisten ihmisten kanssa käytyjä keskusteluja ja hetkiä. Ennen opiston päättäjäispäivää mietin, että miten selviän kyseisestä päivästä. Niin vain selvisin. Ajattelen, että se ikävä ja luopumisen vaikeus  kertoivat siitä, että vuosi oli ollut onnistunut ja hyvä.
 
Opistokavereiden kanssa olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä puhelimella. Eräänä päivänä mieltäni lämmitti postilaatikosta pilkistänyt pieni kirje. Sen oli lähettänyt eräs opistokämppäni tyttö. Nykyisin on juhlaa, kun saa käsin kirjoitetun kirjeen. Facebookin ja WhatsAppin myötä paperikirjeet ovat uhkaavasti väistymässä syrjään. 
 
Jos pitäisi sanoa, mikä päivä oli opistovuoden mieleenpainuvin, valitsisin päätösjuhlapäivän. Oli hienoa nähdä koko joukko juhlavaatteissa. Ensin kävimme kirkossa juhlajumalanpalveluksessa. Sen jälkeen tulimme vielä opistolle pieneen juhlaan, jonka jälkeen oli hyvästelyjen aika. Tuntui hyvältä päättää opistovuosi siihen, että sai hyvästellä kaikki, sanoa hyviä muistoja ja ajatuksia kustakin ihmisestä ja jättää heidät kaikki Jumalan rauhaan.
 
Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi