Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Kesän jälkeen uuden edessä

9.8.2014 07:03 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
– Minne kesä meni?

Näin totesin kun keräsin siniposkisia mustikoita ämpäriin. Mustikkapussin päälle kirjoitin, että "vaivalla kerätyt", jotta muistaisin talvella nauttia sadosta. Ensimmäisen kerran elämässäni keräsin vain ja ainoastaan omaan käyttööni mustikoita. Sinne pikkuruiseen pakastimeen, jossa välillä saattaa palaa pelkkä valo.

Minne se kesä sitten menikään? Kolmena viikonloppuna sain nauttia ystävistä ja olla sanankuulossa suviseuroissa ja opistoseuroissa. Erityisesti Jämsän opistoseurat nostatti muistoja pintaan. Välillä naurettiin ystävien kanssa, mutta myös herkistyttiin muistellessa opistoaikoja. Muuten kesä on mennyt aika pitkälle töissä. Eilen tein viimeisen työpäivän. Toisaalta se helpotti, koska töissä on ollut rankkaa, mutta toisaalta jäi haikea olo. Hyvästeltyäni mummot ja papat sain kutsuja kylään. Varmasti menen!


Kavereiden kanssa yöretkellä luonnossa.Tällä viikolla olen tehnyt muistilistaa siitä, mitä pitää pakata. Sain nimittäin koulupaikan Oulusta. Olen haaveillut jo kauan mielessäni kanttorin ammatista ja nyt se toteutuu. Vähän jännittää mennä uudelle paikkakunnalle ja uuteen kouluun. 

Olen opiskellut jo kahdella eri paikkakunnalla, mutta kesät olen asunut kotona, on silti yhtä haikeaa muuttaa pois. Olen alkanut jo nyt ikävöimään kodin turvaa, äitiä ja isää. Miten helppoa onkaan asua kotona, vastuunottaminen on aika pientä verrattuna omassa kämpässä asumiseen. Toisaalta muuttaminen tuo vapautta ja itsenäinen eläminen kasvattaa henkisesti.


Kesällä sain viettää kummipojan kanssa laatuaikaa. 

Muuttolaatikoiden keskellä ajatukseni sinkoilevat sinne tänne. Tuumataan sanoa, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten annan nyt kuvien puhua puolestani. Tämä on viimeinen postaukseni, joku toinen opistolainen jatkaa tästä. Kiitos.

Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi