Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Kesän jälkeen uuden edessä

9.8.2014 07:03 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
– Minne kesä meni?

Näin totesin kun keräsin siniposkisia mustikoita ämpäriin. Mustikkapussin päälle kirjoitin, että "vaivalla kerätyt", jotta muistaisin talvella nauttia sadosta. Ensimmäisen kerran elämässäni keräsin vain ja ainoastaan omaan käyttööni mustikoita. Sinne pikkuruiseen pakastimeen, jossa välillä saattaa palaa pelkkä valo.

Minne se kesä sitten menikään? Kolmena viikonloppuna sain nauttia ystävistä ja olla sanankuulossa suviseuroissa ja opistoseuroissa. Erityisesti Jämsän opistoseurat nostatti muistoja pintaan. Välillä naurettiin ystävien kanssa, mutta myös herkistyttiin muistellessa opistoaikoja. Muuten kesä on mennyt aika pitkälle töissä. Eilen tein viimeisen työpäivän. Toisaalta se helpotti, koska töissä on ollut rankkaa, mutta toisaalta jäi haikea olo. Hyvästeltyäni mummot ja papat sain kutsuja kylään. Varmasti menen!


Kavereiden kanssa yöretkellä luonnossa.Tällä viikolla olen tehnyt muistilistaa siitä, mitä pitää pakata. Sain nimittäin koulupaikan Oulusta. Olen haaveillut jo kauan mielessäni kanttorin ammatista ja nyt se toteutuu. Vähän jännittää mennä uudelle paikkakunnalle ja uuteen kouluun. 

Olen opiskellut jo kahdella eri paikkakunnalla, mutta kesät olen asunut kotona, on silti yhtä haikeaa muuttaa pois. Olen alkanut jo nyt ikävöimään kodin turvaa, äitiä ja isää. Miten helppoa onkaan asua kotona, vastuunottaminen on aika pientä verrattuna omassa kämpässä asumiseen. Toisaalta muuttaminen tuo vapautta ja itsenäinen eläminen kasvattaa henkisesti.


Kesällä sain viettää kummipojan kanssa laatuaikaa. 

Muuttolaatikoiden keskellä ajatukseni sinkoilevat sinne tänne. Tuumataan sanoa, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten annan nyt kuvien puhua puolestani. Tämä on viimeinen postaukseni, joku toinen opistolainen jatkaa tästä. Kiitos.

Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi