Sunnuntai 21.7.2019
"
Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja." Luuk. 5:10

Kesän jälkeen uuden edessä

9.8.2014 07:03 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
– Minne kesä meni?

Näin totesin kun keräsin siniposkisia mustikoita ämpäriin. Mustikkapussin päälle kirjoitin, että "vaivalla kerätyt", jotta muistaisin talvella nauttia sadosta. Ensimmäisen kerran elämässäni keräsin vain ja ainoastaan omaan käyttööni mustikoita. Sinne pikkuruiseen pakastimeen, jossa välillä saattaa palaa pelkkä valo.

Minne se kesä sitten menikään? Kolmena viikonloppuna sain nauttia ystävistä ja olla sanankuulossa suviseuroissa ja opistoseuroissa. Erityisesti Jämsän opistoseurat nostatti muistoja pintaan. Välillä naurettiin ystävien kanssa, mutta myös herkistyttiin muistellessa opistoaikoja. Muuten kesä on mennyt aika pitkälle töissä. Eilen tein viimeisen työpäivän. Toisaalta se helpotti, koska töissä on ollut rankkaa, mutta toisaalta jäi haikea olo. Hyvästeltyäni mummot ja papat sain kutsuja kylään. Varmasti menen!


Kavereiden kanssa yöretkellä luonnossa.Tällä viikolla olen tehnyt muistilistaa siitä, mitä pitää pakata. Sain nimittäin koulupaikan Oulusta. Olen haaveillut jo kauan mielessäni kanttorin ammatista ja nyt se toteutuu. Vähän jännittää mennä uudelle paikkakunnalle ja uuteen kouluun. 

Olen opiskellut jo kahdella eri paikkakunnalla, mutta kesät olen asunut kotona, on silti yhtä haikeaa muuttaa pois. Olen alkanut jo nyt ikävöimään kodin turvaa, äitiä ja isää. Miten helppoa onkaan asua kotona, vastuunottaminen on aika pientä verrattuna omassa kämpässä asumiseen. Toisaalta muuttaminen tuo vapautta ja itsenäinen eläminen kasvattaa henkisesti.


Kesällä sain viettää kummipojan kanssa laatuaikaa. 

Muuttolaatikoiden keskellä ajatukseni sinkoilevat sinne tänne. Tuumataan sanoa, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten annan nyt kuvien puhua puolestani. Tämä on viimeinen postaukseni, joku toinen opistolainen jatkaa tästä. Kiitos.

Juljaana Ruuska

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi