Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Ihmeellinen syksy

15.10.2014 06:13 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Syksy. Tuuli puhaltaa, ja auringon viime säteet pilkistelevät puiden lomasta. Astun ulos kotiovesta koleaan syysiltaan reppu selässä ja kamera olalla keikkuen.

Innostuin ennen metsään lähtöä kaivelemaan talvivaatteita esiin. Yli-iso villapaita ja lämmin karvahattu lämmittävät mukavasti ja punaiset kumisaappaat lompsottavat kävellessäni. Tuuli saa paksun kaulahuivini kieppumaan ilmassa, ja hiekka rahisee jalkojen alla. Katselen ympärilleni ja hymyni nousee korviin asti. Miten värikästä täällä onkaan!


 
Rakastan syksyä. Rakastan niitä värejä, jotka loistavat muuten koleassa syysillassa ja piristävät mieltäni. Ja kun viikko viikolta huomaan, kuinka puiden lehdet vähitellen värjäytyvät erivärisiksi ja lopulta ikään kuin puhkeavat kukkaan ja väriloisto aivan sokaisee silmäni.


 
Rakastan sitä, kun voin huoletta vetää villapaidan päälle ilman, että tulee kuuma. Kun voin vihdoin lämpimän kesän jälkeen laittaa villasukat jalkaan ja pimeinä iltoina sytyttää kynttilän, juoda teetä ja kuunnella rauhoittavaa musiikkia. Syksy on ihanaa aikaa!


 
Rosanna Vepsäläinen

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi