Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Ihmeellinen syksy

15.10.2014 06:13 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Syksy. Tuuli puhaltaa, ja auringon viime säteet pilkistelevät puiden lomasta. Astun ulos kotiovesta koleaan syysiltaan reppu selässä ja kamera olalla keikkuen.

Innostuin ennen metsään lähtöä kaivelemaan talvivaatteita esiin. Yli-iso villapaita ja lämmin karvahattu lämmittävät mukavasti ja punaiset kumisaappaat lompsottavat kävellessäni. Tuuli saa paksun kaulahuivini kieppumaan ilmassa, ja hiekka rahisee jalkojen alla. Katselen ympärilleni ja hymyni nousee korviin asti. Miten värikästä täällä onkaan!


 
Rakastan syksyä. Rakastan niitä värejä, jotka loistavat muuten koleassa syysillassa ja piristävät mieltäni. Ja kun viikko viikolta huomaan, kuinka puiden lehdet vähitellen värjäytyvät erivärisiksi ja lopulta ikään kuin puhkeavat kukkaan ja väriloisto aivan sokaisee silmäni.


 
Rakastan sitä, kun voin huoletta vetää villapaidan päälle ilman, että tulee kuuma. Kun voin vihdoin lämpimän kesän jälkeen laittaa villasukat jalkaan ja pimeinä iltoina sytyttää kynttilän, juoda teetä ja kuunnella rauhoittavaa musiikkia. Syksy on ihanaa aikaa!


 
Rosanna Vepsäläinen

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi