Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Vieraita opistolla: Pelejä ja yhdessäoloa

22.11.2014 06:35 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Saimme marraskuisena lauantaina vieraiksi viime vuoden opistolaisia. 

Vierailun aluksi oli tyttöjen sählypeli, jossa vastakkain pelasivat tämänvuotiset Vauhtiviivat ja viime vuoden opiskelijoiden joukkue Vastaisku. Vastaisku johti peliä jo 4–0, mutta Vauhtiviivat voittivat lopulta pelin 6–5.Jäähallilla pelattiin haastepeli viime vuoden opistolaisten joukkuetta, Jarrupaloja vastaan. Jarrupalat veivät voiton nykyisten opistolaisten joukkueesta Wilttiketjuista 5–1, mutta onneksi tärkeintä onkin pelaamisen ilo ja hyvä fiilis! Vauhdikkaan päivän iltana kokoonnuimme kuuntelemaan alustusta, jonka aiheena oli Minä liikkujana ja urheilun seuraajana. Alustuksen piti Mikko Jegoroff. Sen jälkeen saimme tilaisuuden käyttää puheenvuoroja aiheesta.

Keskustelussa puhuttiin liikunnan hyvistä vaikutuksista. Keskustelussa käsiteltiin myös sitä, voiko liikunnalla olla kielteisiä vaikutuksia ja milloin liikunta tai siihen liittyvät asiat voivat olla vaaraksi uskonelämälle. Pohdimme, mitä eroa on seurata uskovaisten haastepeliä ja SM-liigan ottelua paikanpäällä. Mietimme myös, onko vaarana, että urheilun seuraaminen johtaa porukoitumiseen, kun se jakaa ihmisiä.

Päivä oli kokonaisuudessaan aivan huikea!

Jopi, Fanny, Eerika ja Sanni 
 

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi