Keskiviikko 20.11.2019
"
Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan. 2 Piet. 3:10

Vieraita opistolla: Pelejä ja yhdessäoloa

22.11.2014 06:35 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Saimme marraskuisena lauantaina vieraiksi viime vuoden opistolaisia. 

Vierailun aluksi oli tyttöjen sählypeli, jossa vastakkain pelasivat tämänvuotiset Vauhtiviivat ja viime vuoden opiskelijoiden joukkue Vastaisku. Vastaisku johti peliä jo 4–0, mutta Vauhtiviivat voittivat lopulta pelin 6–5.Jäähallilla pelattiin haastepeli viime vuoden opistolaisten joukkuetta, Jarrupaloja vastaan. Jarrupalat veivät voiton nykyisten opistolaisten joukkueesta Wilttiketjuista 5–1, mutta onneksi tärkeintä onkin pelaamisen ilo ja hyvä fiilis! Vauhdikkaan päivän iltana kokoonnuimme kuuntelemaan alustusta, jonka aiheena oli Minä liikkujana ja urheilun seuraajana. Alustuksen piti Mikko Jegoroff. Sen jälkeen saimme tilaisuuden käyttää puheenvuoroja aiheesta.

Keskustelussa puhuttiin liikunnan hyvistä vaikutuksista. Keskustelussa käsiteltiin myös sitä, voiko liikunnalla olla kielteisiä vaikutuksia ja milloin liikunta tai siihen liittyvät asiat voivat olla vaaraksi uskonelämälle. Pohdimme, mitä eroa on seurata uskovaisten haastepeliä ja SM-liigan ottelua paikanpäällä. Mietimme myös, onko vaarana, että urheilun seuraaminen johtaa porukoitumiseen, kun se jakaa ihmisiä.

Päivä oli kokonaisuudessaan aivan huikea!

Jopi, Fanny, Eerika ja Sanni 
 

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi