Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Vieraita opistolla: Pelejä ja yhdessäoloa

22.11.2014 06:35 | Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Saimme marraskuisena lauantaina vieraiksi viime vuoden opistolaisia. 

Vierailun aluksi oli tyttöjen sählypeli, jossa vastakkain pelasivat tämänvuotiset Vauhtiviivat ja viime vuoden opiskelijoiden joukkue Vastaisku. Vastaisku johti peliä jo 4–0, mutta Vauhtiviivat voittivat lopulta pelin 6–5.Jäähallilla pelattiin haastepeli viime vuoden opistolaisten joukkuetta, Jarrupaloja vastaan. Jarrupalat veivät voiton nykyisten opistolaisten joukkueesta Wilttiketjuista 5–1, mutta onneksi tärkeintä onkin pelaamisen ilo ja hyvä fiilis! Vauhdikkaan päivän iltana kokoonnuimme kuuntelemaan alustusta, jonka aiheena oli Minä liikkujana ja urheilun seuraajana. Alustuksen piti Mikko Jegoroff. Sen jälkeen saimme tilaisuuden käyttää puheenvuoroja aiheesta.

Keskustelussa puhuttiin liikunnan hyvistä vaikutuksista. Keskustelussa käsiteltiin myös sitä, voiko liikunnalla olla kielteisiä vaikutuksia ja milloin liikunta tai siihen liittyvät asiat voivat olla vaaraksi uskonelämälle. Pohdimme, mitä eroa on seurata uskovaisten haastepeliä ja SM-liigan ottelua paikanpäällä. Mietimme myös, onko vaarana, että urheilun seuraaminen johtaa porukoitumiseen, kun se jakaa ihmisiä.

Päivä oli kokonaisuudessaan aivan huikea!

Jopi, Fanny, Eerika ja Sanni 
 

Vanhemmat

Uudemmat

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Jämsän 50-vuotiaassa kristillisessä kansanopistossa opiskelee kuluvan talven perusoppijaksolla 149 nuorta viidestä eri maasta. Opiston painopistealueet ovatkin erityisesti kansainvälisyys ja musiikki.

Opisto on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Kun perusoppijakson opiskelijat, opistolaiset, ovat kotilomilla, talo täyttyy erittäin monipuolisesta lyhytkurssitoiminnasta.

Jämsän opistolla on kaksi blogia, joiden näkökulmat täydentävät toisiaan. Viikoittaiset, uutismaiset opistokuulumiset löytyvät osoitteesta opistokuulumisia.blogspot.fi. Niitä kirjoittavat kullakin viikolla vastuuvuorossa toimivat opiskelijat, ns. isäntä ja emäntä. Päivämies-verkkolehden blogin päivityksistä vastaavat opiston viestintälautakuntalaiset, ja tässä blogissa ote on kaunokirjallisempi.
 

Jämsän Kristillinen Kansanopisto

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi