Perjantai 22.11.2019
"
Me katoamme kuin uni aamun tullen, kuin ruoho, joka hetken kukoistaa, joka vielä aamulla viheriöi mutta illaksi kuivuu ja kuihtuu pois. Ps. 90:5-6

Kirjoittaminen avaa polkua

18.3.2014 10:17 | Johanna Koivisto
Elän elämäni ruuhkavuosia ison perheen työssäkäyvänä äitinä. Olen onnellinen tästä elämänvaiheesta. Toki näihin vuosiin on mahtunut ilon ja onnellisuuden lisäksi myös kipua ja murhetta. Mutta sellaista elämä on.
 
Minua pyydettiin Päivämiehen verkkolehden bloggariksi. Kun puhelin soi kesken riisipuuron hämmentämisen, luulin että soittaja oli romuautojen kerääjä, jonka oli pitänyt soittaa jo aiemmin. Mutta soittaja olikin Olli Päivämiehestä. Ensimmäisenä iski ajatus, että en ehdi. Seuraavana tajusin, että asia kiehtoi minua. Olen pikkutytöstä asti kirjoittanut päiväkirjoja. Ne kaikki ovat tallella.
 
Näiden ruuhkavuosien aikana olen vaihtanut kynän videokameraan.  Ajankäyttöäni olen joutunut miettimään ihan oikeasti. Aivan niin kuin teorioissa, ihminen jaksaa aikansa kiristää, vaatia itseltään lisää, toteuttaa saman määrän asioita aina vain pienenevässä aikayksikössä. Niin myös minä. Kun on useampi lapsi, on myös useampia asioita elettävänä ja vastattavana. Mutta sittenkin väitän, että elämäni on rauhoittumaan päin. Toki edelleen opettelen pois suorittamisesta ja elämään hetkessä siten, etten kanna huolta tulevasta.
 
Kirjat ja kirjoittaminen ovat kiehtoneet minua aina. Rakastan kirjakauppoja. Pienenä tyttönä joskus poikkesin koulumatkan varrella olevaan kirjakauppaan. Muistan vieläkin sen tuoksun. Nyt aikuisena, jos työmatkallani on aikaa, menen kirjakauppaan.
 
Haluaisin palata takaisin kirjoittamiseen. Blogin kirjoittaminen tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä välillä hetkeksi. Tiedän sen tunteen, kun on saanut tekstin valmiiksi niin, että se vastaa omia ajatuksia. Tiedän myös sen tunteen, kun itse kirjoittaminen alkaa avata polkua eteenpäin.
 
Ennen kuin lupauduin blogistiksi, halusin kuitenkin vielä kysyä lasten mielipidettä. Perhe on elämäni tärkein sisältö, enkä usko että voisin kirjoittaa blogia kirjoittamatta jotain siitäkin. Otin asian puheeksi iltapäivän ruokapöydässä. Lapset käsittelivät asiaa omalla riemullisella tavallaan. Ymmärsin saaneeni luvan tietyin varoituksin. Lapset puolestaan aikoivat tehdä Iskä–Suomi-sanakirjan.

Uudemmat

Johanna Koivisto

Olen ison perheen äiti, minulla on rakas mies, yhdeksän valmiina saatua lasta ja kolme itse synnytettyä. Minulla on myös kuusi lastenlasta. Sairaanhoitajan työni vaihtui vuosikymmen sitten terveydenhuollon opettajan tehtäviin. Rakastan suomalaista metsää ja tuntureita, opettelen lintuja, rentoudun mökillä, haaveilen puutarhasta. Kaksi koiraamme vievät minut sauvakävelylle, ja pilates haastaa minua jatkuvasti. Elämä on mielenkiintoista selviytymistä, jossa ilo ja suru ovat väliin rinnakkain, väliin sisäkkäin.
 
Johanna Koivisto

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi