Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Kirjoittaminen avaa polkua

18.3.2014 10:17 | Johanna Koivisto
Elän elämäni ruuhkavuosia ison perheen työssäkäyvänä äitinä. Olen onnellinen tästä elämänvaiheesta. Toki näihin vuosiin on mahtunut ilon ja onnellisuuden lisäksi myös kipua ja murhetta. Mutta sellaista elämä on.
 
Minua pyydettiin Päivämiehen verkkolehden bloggariksi. Kun puhelin soi kesken riisipuuron hämmentämisen, luulin että soittaja oli romuautojen kerääjä, jonka oli pitänyt soittaa jo aiemmin. Mutta soittaja olikin Olli Päivämiehestä. Ensimmäisenä iski ajatus, että en ehdi. Seuraavana tajusin, että asia kiehtoi minua. Olen pikkutytöstä asti kirjoittanut päiväkirjoja. Ne kaikki ovat tallella.
 
Näiden ruuhkavuosien aikana olen vaihtanut kynän videokameraan.  Ajankäyttöäni olen joutunut miettimään ihan oikeasti. Aivan niin kuin teorioissa, ihminen jaksaa aikansa kiristää, vaatia itseltään lisää, toteuttaa saman määrän asioita aina vain pienenevässä aikayksikössä. Niin myös minä. Kun on useampi lapsi, on myös useampia asioita elettävänä ja vastattavana. Mutta sittenkin väitän, että elämäni on rauhoittumaan päin. Toki edelleen opettelen pois suorittamisesta ja elämään hetkessä siten, etten kanna huolta tulevasta.
 
Kirjat ja kirjoittaminen ovat kiehtoneet minua aina. Rakastan kirjakauppoja. Pienenä tyttönä joskus poikkesin koulumatkan varrella olevaan kirjakauppaan. Muistan vieläkin sen tuoksun. Nyt aikuisena, jos työmatkallani on aikaa, menen kirjakauppaan.
 
Haluaisin palata takaisin kirjoittamiseen. Blogin kirjoittaminen tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä välillä hetkeksi. Tiedän sen tunteen, kun on saanut tekstin valmiiksi niin, että se vastaa omia ajatuksia. Tiedän myös sen tunteen, kun itse kirjoittaminen alkaa avata polkua eteenpäin.
 
Ennen kuin lupauduin blogistiksi, halusin kuitenkin vielä kysyä lasten mielipidettä. Perhe on elämäni tärkein sisältö, enkä usko että voisin kirjoittaa blogia kirjoittamatta jotain siitäkin. Otin asian puheeksi iltapäivän ruokapöydässä. Lapset käsittelivät asiaa omalla riemullisella tavallaan. Ymmärsin saaneeni luvan tietyin varoituksin. Lapset puolestaan aikoivat tehdä Iskä–Suomi-sanakirjan.

Uudemmat

Johanna Koivisto

Olen ison perheen äiti, minulla on rakas mies, yhdeksän valmiina saatua lasta ja kolme itse synnytettyä. Minulla on myös kuusi lastenlasta. Sairaanhoitajan työni vaihtui vuosikymmen sitten terveydenhuollon opettajan tehtäviin. Rakastan suomalaista metsää ja tuntureita, opettelen lintuja, rentoudun mökillä, haaveilen puutarhasta. Kaksi koiraamme vievät minut sauvakävelylle, ja pilates haastaa minua jatkuvasti. Elämä on mielenkiintoista selviytymistä, jossa ilo ja suru ovat väliin rinnakkain, väliin sisäkkäin.
 
Johanna Koivisto

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi