Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Kirjoittaminen avaa polkua

18.3.2014 10:17 | Johanna Koivisto
Elän elämäni ruuhkavuosia ison perheen työssäkäyvänä äitinä. Olen onnellinen tästä elämänvaiheesta. Toki näihin vuosiin on mahtunut ilon ja onnellisuuden lisäksi myös kipua ja murhetta. Mutta sellaista elämä on.
 
Minua pyydettiin Päivämiehen verkkolehden bloggariksi. Kun puhelin soi kesken riisipuuron hämmentämisen, luulin että soittaja oli romuautojen kerääjä, jonka oli pitänyt soittaa jo aiemmin. Mutta soittaja olikin Olli Päivämiehestä. Ensimmäisenä iski ajatus, että en ehdi. Seuraavana tajusin, että asia kiehtoi minua. Olen pikkutytöstä asti kirjoittanut päiväkirjoja. Ne kaikki ovat tallella.
 
Näiden ruuhkavuosien aikana olen vaihtanut kynän videokameraan.  Ajankäyttöäni olen joutunut miettimään ihan oikeasti. Aivan niin kuin teorioissa, ihminen jaksaa aikansa kiristää, vaatia itseltään lisää, toteuttaa saman määrän asioita aina vain pienenevässä aikayksikössä. Niin myös minä. Kun on useampi lapsi, on myös useampia asioita elettävänä ja vastattavana. Mutta sittenkin väitän, että elämäni on rauhoittumaan päin. Toki edelleen opettelen pois suorittamisesta ja elämään hetkessä siten, etten kanna huolta tulevasta.
 
Kirjat ja kirjoittaminen ovat kiehtoneet minua aina. Rakastan kirjakauppoja. Pienenä tyttönä joskus poikkesin koulumatkan varrella olevaan kirjakauppaan. Muistan vieläkin sen tuoksun. Nyt aikuisena, jos työmatkallani on aikaa, menen kirjakauppaan.
 
Haluaisin palata takaisin kirjoittamiseen. Blogin kirjoittaminen tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä välillä hetkeksi. Tiedän sen tunteen, kun on saanut tekstin valmiiksi niin, että se vastaa omia ajatuksia. Tiedän myös sen tunteen, kun itse kirjoittaminen alkaa avata polkua eteenpäin.
 
Ennen kuin lupauduin blogistiksi, halusin kuitenkin vielä kysyä lasten mielipidettä. Perhe on elämäni tärkein sisältö, enkä usko että voisin kirjoittaa blogia kirjoittamatta jotain siitäkin. Otin asian puheeksi iltapäivän ruokapöydässä. Lapset käsittelivät asiaa omalla riemullisella tavallaan. Ymmärsin saaneeni luvan tietyin varoituksin. Lapset puolestaan aikoivat tehdä Iskä–Suomi-sanakirjan.

Uudemmat

Johanna Koivisto

Olen ison perheen äiti, minulla on rakas mies, yhdeksän valmiina saatua lasta ja kolme itse synnytettyä. Minulla on myös kuusi lastenlasta. Sairaanhoitajan työni vaihtui vuosikymmen sitten terveydenhuollon opettajan tehtäviin. Rakastan suomalaista metsää ja tuntureita, opettelen lintuja, rentoudun mökillä, haaveilen puutarhasta. Kaksi koiraamme vievät minut sauvakävelylle, ja pilates haastaa minua jatkuvasti. Elämä on mielenkiintoista selviytymistä, jossa ilo ja suru ovat väliin rinnakkain, väliin sisäkkäin.
 
Johanna Koivisto

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi