Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Lapsenmielellä

29.4.2014 06:19 | Juho Lehtola
Lauloin erään oppilaitoksen kirkkotilaisuudessa yksinlaulun. Laulun päätyttyä joku hihkaisi ja alkoi taputtaa. Ensin hämmennyin, mutta sitten tunnistin kehitysvammaisen pojan keskeltä kirkkoa. Se oli unohtumaton kokemus. Olimme jumalanpalveluksessa, mutta aplodit eivät silti tulleet väärään aikaan väärässä paikassa. Koin, että pojan taputukset tulivat sydämestä, jossa vaikuttaa lapsenmielinen usko.
 
Meidänkin olisi katsottava elämäämme lapsenuskolla, sillä Vapahtajan mukaan "heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta". Vuosia sitten eräällä teologian luennolla yksi opiskelijoista meni mietteliääksi. Hän sanoi olevansa hiukan sekaisin asioista, joista luennoitsija oli puhunut. Hän kysyi luennoitsijalta kysymyksen, jota usein muistelen: Riittääkö enää Abrahamin usko? Kysymys herätti hyvän ja tarpeellisen keskustelun.
 
Yksinkertainen Abrahamin usko on edelleen tarpeen. Lapsenmielisellä uskolla voi omistaa lupauksia, jotka eivät järjelle avaudu. Siionin laulussa lauletaan: "Ihmettelen lapsenmielin Abrahamin uskoa, kun hän alla tähtitaivaan luotti sanaan Herransa." On turvallista olla lapsenmielinen ihmettelijä.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi