Maanantai 16.12.2019
"
Raivatkaa autiomaahan Herralle tie! Tasoittakaa yli aron valtatie meidän Jumalallemme! Jes. 40:3

Lapsenmielellä

29.4.2014 06:19 | Juho Lehtola
Lauloin erään oppilaitoksen kirkkotilaisuudessa yksinlaulun. Laulun päätyttyä joku hihkaisi ja alkoi taputtaa. Ensin hämmennyin, mutta sitten tunnistin kehitysvammaisen pojan keskeltä kirkkoa. Se oli unohtumaton kokemus. Olimme jumalanpalveluksessa, mutta aplodit eivät silti tulleet väärään aikaan väärässä paikassa. Koin, että pojan taputukset tulivat sydämestä, jossa vaikuttaa lapsenmielinen usko.
 
Meidänkin olisi katsottava elämäämme lapsenuskolla, sillä Vapahtajan mukaan "heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta". Vuosia sitten eräällä teologian luennolla yksi opiskelijoista meni mietteliääksi. Hän sanoi olevansa hiukan sekaisin asioista, joista luennoitsija oli puhunut. Hän kysyi luennoitsijalta kysymyksen, jota usein muistelen: Riittääkö enää Abrahamin usko? Kysymys herätti hyvän ja tarpeellisen keskustelun.
 
Yksinkertainen Abrahamin usko on edelleen tarpeen. Lapsenmielisellä uskolla voi omistaa lupauksia, jotka eivät järjelle avaudu. Siionin laulussa lauletaan: "Ihmettelen lapsenmielin Abrahamin uskoa, kun hän alla tähtitaivaan luotti sanaan Herransa." On turvallista olla lapsenmielinen ihmettelijä.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi