Tiistai 17.9.2019
"
Sinulle, ihminen, on ilmoitettu, mikä on hyvää. Vain tätä Herra sinulta odottaa: tee sitä mikä on oikein, osoita rakkautta ja hyvyyttä ja vaella valvoen, Jumalaasi kuunnellen. Miika 6:8

Lapsenmielellä

29.4.2014 06:19 | Juho Lehtola
Lauloin erään oppilaitoksen kirkkotilaisuudessa yksinlaulun. Laulun päätyttyä joku hihkaisi ja alkoi taputtaa. Ensin hämmennyin, mutta sitten tunnistin kehitysvammaisen pojan keskeltä kirkkoa. Se oli unohtumaton kokemus. Olimme jumalanpalveluksessa, mutta aplodit eivät silti tulleet väärään aikaan väärässä paikassa. Koin, että pojan taputukset tulivat sydämestä, jossa vaikuttaa lapsenmielinen usko.
 
Meidänkin olisi katsottava elämäämme lapsenuskolla, sillä Vapahtajan mukaan "heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta". Vuosia sitten eräällä teologian luennolla yksi opiskelijoista meni mietteliääksi. Hän sanoi olevansa hiukan sekaisin asioista, joista luennoitsija oli puhunut. Hän kysyi luennoitsijalta kysymyksen, jota usein muistelen: Riittääkö enää Abrahamin usko? Kysymys herätti hyvän ja tarpeellisen keskustelun.
 
Yksinkertainen Abrahamin usko on edelleen tarpeen. Lapsenmielisellä uskolla voi omistaa lupauksia, jotka eivät järjelle avaudu. Siionin laulussa lauletaan: "Ihmettelen lapsenmielin Abrahamin uskoa, kun hän alla tähtitaivaan luotti sanaan Herransa." On turvallista olla lapsenmielinen ihmettelijä.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi