Perjantai 22.3.2019
"
Älä muista nuoruuteni syntejä, älä pahoja tekojani! Sinä, joka olet uskollinen ja hyvä, älä unohda minua! Ps. 25:7

Repullisia

28.7.2014 00:00 | Juho Lehtola
Yksi menee viidennelle, toinen neljännelle. Kolmas vasta aloittelee koulutyötään. Kaikilla oma tärkeä reppu ja omat kynät. Ekaluokkalaisella vähintään repullinen jännitystä ja pitkältä tuntuvaa odotusta. Jokaisella repullinen kasvamistakin.

Eräs kaipaa 11 vuoden kotiäidin uralla vaihtelua. Voisinkohan opiskella jotakin? Pääsenkö enää mihinkään? Olisiko tämä minulle sopiva ala? Miten lastenhoito? Mitä sitten, jos ja jos? Kunnes tulee tieto opiskelupaikasta. Nopeasti pakataan repullinen uuden tilanteen ihmettelyä ja jännitystä. Sivutaskuun sujautetaan pieni pakkaus luottamusta.

Sitten on kolme pientä reppua. Odotettu päiväkoti! Yksi repuista on parivuotiaan. Ihmetellen ja suurin silmin hän tutkii sitä, ikiomaa. Päristelee kuin Salama McQueen repun kuvassa. Hän ei ymmärrä vielä, mikä se semmoinen päiväkoti on. Pienet saavat repulliset aivan uutta sisältöä elämään. Iloa, kavereita ja varmasti myös koti-ikävää. Onneksi päiväkoti on kodinomainen, viihtyisä ja turvallinen paikka.Perhe täynnä repullisia. Ihmettelen tätä syysmylläkkää, kaikkea uutta! Kunnes löydän oman reppuni. Minäkin tulen käännekohtaan, kun hyppään keskelle koulumaailmaa. Pian kävelen käytävillä kymmenien reppujen keskellä. Uudet työkuviot tuovat valoa, mutta samalla epävarmuutta. Mietin, millä täyttäisin oman reppuni. Se olisi jokin pieni ajatus muutosten keskellä. Ehkä rukous: siunaathan jokaista repunkantajaa, pientä ja suurta.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi