Tiistai 22.10.2019
"
"Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi." 5 Moos. 6:4-5

Repullisia

28.7.2014 00:00 | Juho Lehtola
Yksi menee viidennelle, toinen neljännelle. Kolmas vasta aloittelee koulutyötään. Kaikilla oma tärkeä reppu ja omat kynät. Ekaluokkalaisella vähintään repullinen jännitystä ja pitkältä tuntuvaa odotusta. Jokaisella repullinen kasvamistakin.

Eräs kaipaa 11 vuoden kotiäidin uralla vaihtelua. Voisinkohan opiskella jotakin? Pääsenkö enää mihinkään? Olisiko tämä minulle sopiva ala? Miten lastenhoito? Mitä sitten, jos ja jos? Kunnes tulee tieto opiskelupaikasta. Nopeasti pakataan repullinen uuden tilanteen ihmettelyä ja jännitystä. Sivutaskuun sujautetaan pieni pakkaus luottamusta.

Sitten on kolme pientä reppua. Odotettu päiväkoti! Yksi repuista on parivuotiaan. Ihmetellen ja suurin silmin hän tutkii sitä, ikiomaa. Päristelee kuin Salama McQueen repun kuvassa. Hän ei ymmärrä vielä, mikä se semmoinen päiväkoti on. Pienet saavat repulliset aivan uutta sisältöä elämään. Iloa, kavereita ja varmasti myös koti-ikävää. Onneksi päiväkoti on kodinomainen, viihtyisä ja turvallinen paikka.Perhe täynnä repullisia. Ihmettelen tätä syysmylläkkää, kaikkea uutta! Kunnes löydän oman reppuni. Minäkin tulen käännekohtaan, kun hyppään keskelle koulumaailmaa. Pian kävelen käytävillä kymmenien reppujen keskellä. Uudet työkuviot tuovat valoa, mutta samalla epävarmuutta. Mietin, millä täyttäisin oman reppuni. Se olisi jokin pieni ajatus muutosten keskellä. Ehkä rukous: siunaathan jokaista repunkantajaa, pientä ja suurta.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi