Perjantai 21.9.2018
"
Herra, neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Ps. 86:11

Repullisia

28.7.2014 00:00 | Juho Lehtola
Yksi menee viidennelle, toinen neljännelle. Kolmas vasta aloittelee koulutyötään. Kaikilla oma tärkeä reppu ja omat kynät. Ekaluokkalaisella vähintään repullinen jännitystä ja pitkältä tuntuvaa odotusta. Jokaisella repullinen kasvamistakin.

Eräs kaipaa 11 vuoden kotiäidin uralla vaihtelua. Voisinkohan opiskella jotakin? Pääsenkö enää mihinkään? Olisiko tämä minulle sopiva ala? Miten lastenhoito? Mitä sitten, jos ja jos? Kunnes tulee tieto opiskelupaikasta. Nopeasti pakataan repullinen uuden tilanteen ihmettelyä ja jännitystä. Sivutaskuun sujautetaan pieni pakkaus luottamusta.

Sitten on kolme pientä reppua. Odotettu päiväkoti! Yksi repuista on parivuotiaan. Ihmetellen ja suurin silmin hän tutkii sitä, ikiomaa. Päristelee kuin Salama McQueen repun kuvassa. Hän ei ymmärrä vielä, mikä se semmoinen päiväkoti on. Pienet saavat repulliset aivan uutta sisältöä elämään. Iloa, kavereita ja varmasti myös koti-ikävää. Onneksi päiväkoti on kodinomainen, viihtyisä ja turvallinen paikka.Perhe täynnä repullisia. Ihmettelen tätä syysmylläkkää, kaikkea uutta! Kunnes löydän oman reppuni. Minäkin tulen käännekohtaan, kun hyppään keskelle koulumaailmaa. Pian kävelen käytävillä kymmenien reppujen keskellä. Uudet työkuviot tuovat valoa, mutta samalla epävarmuutta. Mietin, millä täyttäisin oman reppuni. Se olisi jokin pieni ajatus muutosten keskellä. Ehkä rukous: siunaathan jokaista repunkantajaa, pientä ja suurta.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi