Torstai 20.6.2019
"
Kiitetty olet sinä, Herra, meidän isiemme Jumala, ylistetty ja korkealle korotettu ikuisesti. Dan. 3:52 (apokr.)

Repullisia

28.7.2014 00:00 | Juho Lehtola
Yksi menee viidennelle, toinen neljännelle. Kolmas vasta aloittelee koulutyötään. Kaikilla oma tärkeä reppu ja omat kynät. Ekaluokkalaisella vähintään repullinen jännitystä ja pitkältä tuntuvaa odotusta. Jokaisella repullinen kasvamistakin.

Eräs kaipaa 11 vuoden kotiäidin uralla vaihtelua. Voisinkohan opiskella jotakin? Pääsenkö enää mihinkään? Olisiko tämä minulle sopiva ala? Miten lastenhoito? Mitä sitten, jos ja jos? Kunnes tulee tieto opiskelupaikasta. Nopeasti pakataan repullinen uuden tilanteen ihmettelyä ja jännitystä. Sivutaskuun sujautetaan pieni pakkaus luottamusta.

Sitten on kolme pientä reppua. Odotettu päiväkoti! Yksi repuista on parivuotiaan. Ihmetellen ja suurin silmin hän tutkii sitä, ikiomaa. Päristelee kuin Salama McQueen repun kuvassa. Hän ei ymmärrä vielä, mikä se semmoinen päiväkoti on. Pienet saavat repulliset aivan uutta sisältöä elämään. Iloa, kavereita ja varmasti myös koti-ikävää. Onneksi päiväkoti on kodinomainen, viihtyisä ja turvallinen paikka.Perhe täynnä repullisia. Ihmettelen tätä syysmylläkkää, kaikkea uutta! Kunnes löydän oman reppuni. Minäkin tulen käännekohtaan, kun hyppään keskelle koulumaailmaa. Pian kävelen käytävillä kymmenien reppujen keskellä. Uudet työkuviot tuovat valoa, mutta samalla epävarmuutta. Mietin, millä täyttäisin oman reppuni. Se olisi jokin pieni ajatus muutosten keskellä. Ehkä rukous: siunaathan jokaista repunkantajaa, pientä ja suurta.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi