Keskiviikko 18.9.2019
"
Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. 1 Joh. 4:7

​Seuraa minua!

4.10.2014 06:14 | Juho Lehtola
Kävelimme polkua suurten kuusien alta. Oli aurinkoista, mutta syksyn viileys tuntui jo selvästi. Vähän huonosti varustautuneena ja mietteliäänä nousin ylös mäkeä, joka sai minut hengästymään.
 
Olimme lähteneet oppilaiden kanssa kuvaamaan koulun ympäristöä. Yhdellä heistä oli jo lähtiessämme mielessään kaunis kuvauskohde, joka sijaitsi kauempana kuin olin osannut odottaa.

– Seuratkaa mua!
 
Tyttö käveli reippain askelin edellä ja me toiset perässä. Hyvän matkaa kuljettuamme kyselin hienovaraisesti, miten kauaksi hän oikein aikoi lähteä.

– Ei ole pakko seurata, jos ei kiinnosta!
 
Päiväkausia myöhemmin palasin ajatuksissani tytön sanoihin "ei ole pakko seurata". Tämä toi mieleeni Raamatun kertomukset siitä, kun Vapahtaja kutsui opetuslapsiaan. Mietin, miltähän esimerkiksi Pietarista tuntui jättää kaikki entinen taakseen kuullessaan tuon yksinkertaisen kutsun: Seuraa minua! Pietari ei varmasti tiennyt, mihin polku vie. Mutta tiesi, ettei ollut pakko seurata.
 
Illalla luin lapsille Lasten Raamatusta Hyvän Paimenen kertomusta. Kuvassa suuri lammaslauma seuraa paimenta. Lapset ihmettelivät, miksi Jeesus vertasi ihmisiä lampaisiin. Selitin, että paimen tuntee lampaansa ja lampaat seuraavat paimenta. Ne kuulevat hänen äänensä ja pysyttelevät yhdessä laumassa.
 
Vapahtajamme on Paimen, joka tuntee meidät nimeltä. Lampaat saavat kuulla hänen ääntään tänäkin aikana ja vaeltaa yhdessä laumassa. Kutsu on voimassa.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi