Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

​Seuraa minua!

4.10.2014 06:14 | Juho Lehtola
Kävelimme polkua suurten kuusien alta. Oli aurinkoista, mutta syksyn viileys tuntui jo selvästi. Vähän huonosti varustautuneena ja mietteliäänä nousin ylös mäkeä, joka sai minut hengästymään.
 
Olimme lähteneet oppilaiden kanssa kuvaamaan koulun ympäristöä. Yhdellä heistä oli jo lähtiessämme mielessään kaunis kuvauskohde, joka sijaitsi kauempana kuin olin osannut odottaa.

– Seuratkaa mua!
 
Tyttö käveli reippain askelin edellä ja me toiset perässä. Hyvän matkaa kuljettuamme kyselin hienovaraisesti, miten kauaksi hän oikein aikoi lähteä.

– Ei ole pakko seurata, jos ei kiinnosta!
 
Päiväkausia myöhemmin palasin ajatuksissani tytön sanoihin "ei ole pakko seurata". Tämä toi mieleeni Raamatun kertomukset siitä, kun Vapahtaja kutsui opetuslapsiaan. Mietin, miltähän esimerkiksi Pietarista tuntui jättää kaikki entinen taakseen kuullessaan tuon yksinkertaisen kutsun: Seuraa minua! Pietari ei varmasti tiennyt, mihin polku vie. Mutta tiesi, ettei ollut pakko seurata.
 
Illalla luin lapsille Lasten Raamatusta Hyvän Paimenen kertomusta. Kuvassa suuri lammaslauma seuraa paimenta. Lapset ihmettelivät, miksi Jeesus vertasi ihmisiä lampaisiin. Selitin, että paimen tuntee lampaansa ja lampaat seuraavat paimenta. Ne kuulevat hänen äänensä ja pysyttelevät yhdessä laumassa.
 
Vapahtajamme on Paimen, joka tuntee meidät nimeltä. Lampaat saavat kuulla hänen ääntään tänäkin aikana ja vaeltaa yhdessä laumassa. Kutsu on voimassa.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi