Torstai 23.5.2019
"
Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Joh. 13:34

​Seuraa minua!

4.10.2014 06:14 | Juho Lehtola
Kävelimme polkua suurten kuusien alta. Oli aurinkoista, mutta syksyn viileys tuntui jo selvästi. Vähän huonosti varustautuneena ja mietteliäänä nousin ylös mäkeä, joka sai minut hengästymään.
 
Olimme lähteneet oppilaiden kanssa kuvaamaan koulun ympäristöä. Yhdellä heistä oli jo lähtiessämme mielessään kaunis kuvauskohde, joka sijaitsi kauempana kuin olin osannut odottaa.

– Seuratkaa mua!
 
Tyttö käveli reippain askelin edellä ja me toiset perässä. Hyvän matkaa kuljettuamme kyselin hienovaraisesti, miten kauaksi hän oikein aikoi lähteä.

– Ei ole pakko seurata, jos ei kiinnosta!
 
Päiväkausia myöhemmin palasin ajatuksissani tytön sanoihin "ei ole pakko seurata". Tämä toi mieleeni Raamatun kertomukset siitä, kun Vapahtaja kutsui opetuslapsiaan. Mietin, miltähän esimerkiksi Pietarista tuntui jättää kaikki entinen taakseen kuullessaan tuon yksinkertaisen kutsun: Seuraa minua! Pietari ei varmasti tiennyt, mihin polku vie. Mutta tiesi, ettei ollut pakko seurata.
 
Illalla luin lapsille Lasten Raamatusta Hyvän Paimenen kertomusta. Kuvassa suuri lammaslauma seuraa paimenta. Lapset ihmettelivät, miksi Jeesus vertasi ihmisiä lampaisiin. Selitin, että paimen tuntee lampaansa ja lampaat seuraavat paimenta. Ne kuulevat hänen äänensä ja pysyttelevät yhdessä laumassa.
 
Vapahtajamme on Paimen, joka tuntee meidät nimeltä. Lampaat saavat kuulla hänen ääntään tänäkin aikana ja vaeltaa yhdessä laumassa. Kutsu on voimassa.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi