Keskiviikko 14.11.2018
"
Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. 2 Tim. 4:6-7

​Seuraa minua!

4.10.2014 06:14 | Juho Lehtola
Kävelimme polkua suurten kuusien alta. Oli aurinkoista, mutta syksyn viileys tuntui jo selvästi. Vähän huonosti varustautuneena ja mietteliäänä nousin ylös mäkeä, joka sai minut hengästymään.
 
Olimme lähteneet oppilaiden kanssa kuvaamaan koulun ympäristöä. Yhdellä heistä oli jo lähtiessämme mielessään kaunis kuvauskohde, joka sijaitsi kauempana kuin olin osannut odottaa.

– Seuratkaa mua!
 
Tyttö käveli reippain askelin edellä ja me toiset perässä. Hyvän matkaa kuljettuamme kyselin hienovaraisesti, miten kauaksi hän oikein aikoi lähteä.

– Ei ole pakko seurata, jos ei kiinnosta!
 
Päiväkausia myöhemmin palasin ajatuksissani tytön sanoihin "ei ole pakko seurata". Tämä toi mieleeni Raamatun kertomukset siitä, kun Vapahtaja kutsui opetuslapsiaan. Mietin, miltähän esimerkiksi Pietarista tuntui jättää kaikki entinen taakseen kuullessaan tuon yksinkertaisen kutsun: Seuraa minua! Pietari ei varmasti tiennyt, mihin polku vie. Mutta tiesi, ettei ollut pakko seurata.
 
Illalla luin lapsille Lasten Raamatusta Hyvän Paimenen kertomusta. Kuvassa suuri lammaslauma seuraa paimenta. Lapset ihmettelivät, miksi Jeesus vertasi ihmisiä lampaisiin. Selitin, että paimen tuntee lampaansa ja lampaat seuraavat paimenta. Ne kuulevat hänen äänensä ja pysyttelevät yhdessä laumassa.
 
Vapahtajamme on Paimen, joka tuntee meidät nimeltä. Lampaat saavat kuulla hänen ääntään tänäkin aikana ja vaeltaa yhdessä laumassa. Kutsu on voimassa.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi