Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

​Kirkon jäsenenä

6.12.2014 06:59 | Juho Lehtola
Evankelis-luterilainen kirkko on ollut minulle lapsesta asti tärkeä. 10-vuotiaana kuuntelin radiojumalanpalvelusta tarkkaan ja ajattelin, että jonakin päivänä minäkin soitan tuolla.
 
Joskus pääsin isän mukana kesäseuroissa kirkon sakastiin, jossa oli jännittävää seurata suntion työskentelyä. Vähän vanhempana sain olla urkuparvella kanttorin mukana ja soittaa itsekin.
 
Kirkosta aukesi aikanaan minulle myös työ toiveideni mukaan. Pääsin näkemään seurakuntaelämää lähempää, myös sen arkista puolta ja monenlaista merkityksellistä työtä, mitä tapahtui jumalanpalvelusten lisäksi. Nyt työskentelen muualla, mutta kirkko merkitsee minulle edelleen paljon. Arvostan suuresti kirkon työtä.
 
Vuosien varrella mielessäni on myös kasvanut huoli kirkkomme puolesta. Usein kyselen, mihin suuntaan kirkko oikein on menossa. Olen rukoillut, että se säilyisi Raamatun perustalla. Erityisesti tänään rukoukseni on, että kirkko säilyttäisi tulevaisuudessakin raamatullisen avioliittokäsityksen.
 
Kirkon jäsenellä, joka puolustaa Raamatun muuttumattomuutta, saattaa näinä aikoina kirkon opillisten linjausten ja jumalanpalveluselämän murroksen myötä syntyä torjuva suhde kirkkoa kohtaan. Jumalanpalvelus seurakunnan keskeisenä toimintamuotona voi tuntua etäiseltä ja jopa väärältä, jos sitä hallitsevat viihteellinen musiikki ja löyhästi Raamattuun perustuvat saarnat.
 
On kuitenkin niin, että vain osallistumalla voimme vaikuttaa kirkkomme suuntaan. Saamme rohkeasti olla mukana, tunnustaa uskoamme ja ilmaista mielipiteitämme.
 
Myös äskettäin menneet seurakuntavaalit olivat yksi osallistumisen muoto. Seurakuntien päätöksentekijöillä on paikallisella tasolla suora vaikutus toiminnan puitteisiin ja sisältöön. Luottamushenkilöt ovat muun muassa valitsemassa seurakuntiin työntekijöitä.
 
Mieleeni on jäänyt eräs Eero Lumijärven seurapuhe vuosien takaa. Hän käytti esimerkkinä jumalanpalveluksiin osallistumisen merkityksestä Apostolien tekojen kertomusta, jossa Pietari ja Johannes menivät temppeliin, kun siellä oli rukoushetki. Jumala oli varannut heille erityisen tehtävän. Rampana syntynyt mies parani ja sai uskon lahjan heidän kauttaan.
 
Rauhanyhdistysten toiminta on nykypäivänä vilkasta. On suuri asia, että saamme vapaasti järjestää seuroja ja muita tilaisuuksia, joissa Jumalan sana on runsaasti esillä. Rauhanyhdistysten oman toiminnan paljous saattaa valitettavasti vähentää osallistumistamme seurakuntien järjestämään toimintaan.
 
Muistutan itseäni ja rohkaisen muitakin osallistumaan jumalanpalveluksiin ja muuhun kirkon toimintaan. Emme voi tietää, millainen tehtävä juuri meille on varattuna.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi