Tiistai 17.9.2019
"
Sinulle, ihminen, on ilmoitettu, mikä on hyvää. Vain tätä Herra sinulta odottaa: tee sitä mikä on oikein, osoita rakkautta ja hyvyyttä ja vaella valvoen, Jumalaasi kuunnellen. Miika 6:8

​Kirkon jäsenenä

6.12.2014 06:59 | Juho Lehtola
Evankelis-luterilainen kirkko on ollut minulle lapsesta asti tärkeä. 10-vuotiaana kuuntelin radiojumalanpalvelusta tarkkaan ja ajattelin, että jonakin päivänä minäkin soitan tuolla.
 
Joskus pääsin isän mukana kesäseuroissa kirkon sakastiin, jossa oli jännittävää seurata suntion työskentelyä. Vähän vanhempana sain olla urkuparvella kanttorin mukana ja soittaa itsekin.
 
Kirkosta aukesi aikanaan minulle myös työ toiveideni mukaan. Pääsin näkemään seurakuntaelämää lähempää, myös sen arkista puolta ja monenlaista merkityksellistä työtä, mitä tapahtui jumalanpalvelusten lisäksi. Nyt työskentelen muualla, mutta kirkko merkitsee minulle edelleen paljon. Arvostan suuresti kirkon työtä.
 
Vuosien varrella mielessäni on myös kasvanut huoli kirkkomme puolesta. Usein kyselen, mihin suuntaan kirkko oikein on menossa. Olen rukoillut, että se säilyisi Raamatun perustalla. Erityisesti tänään rukoukseni on, että kirkko säilyttäisi tulevaisuudessakin raamatullisen avioliittokäsityksen.
 
Kirkon jäsenellä, joka puolustaa Raamatun muuttumattomuutta, saattaa näinä aikoina kirkon opillisten linjausten ja jumalanpalveluselämän murroksen myötä syntyä torjuva suhde kirkkoa kohtaan. Jumalanpalvelus seurakunnan keskeisenä toimintamuotona voi tuntua etäiseltä ja jopa väärältä, jos sitä hallitsevat viihteellinen musiikki ja löyhästi Raamattuun perustuvat saarnat.
 
On kuitenkin niin, että vain osallistumalla voimme vaikuttaa kirkkomme suuntaan. Saamme rohkeasti olla mukana, tunnustaa uskoamme ja ilmaista mielipiteitämme.
 
Myös äskettäin menneet seurakuntavaalit olivat yksi osallistumisen muoto. Seurakuntien päätöksentekijöillä on paikallisella tasolla suora vaikutus toiminnan puitteisiin ja sisältöön. Luottamushenkilöt ovat muun muassa valitsemassa seurakuntiin työntekijöitä.
 
Mieleeni on jäänyt eräs Eero Lumijärven seurapuhe vuosien takaa. Hän käytti esimerkkinä jumalanpalveluksiin osallistumisen merkityksestä Apostolien tekojen kertomusta, jossa Pietari ja Johannes menivät temppeliin, kun siellä oli rukoushetki. Jumala oli varannut heille erityisen tehtävän. Rampana syntynyt mies parani ja sai uskon lahjan heidän kauttaan.
 
Rauhanyhdistysten toiminta on nykypäivänä vilkasta. On suuri asia, että saamme vapaasti järjestää seuroja ja muita tilaisuuksia, joissa Jumalan sana on runsaasti esillä. Rauhanyhdistysten oman toiminnan paljous saattaa valitettavasti vähentää osallistumistamme seurakuntien järjestämään toimintaan.
 
Muistutan itseäni ja rohkaisen muitakin osallistumaan jumalanpalveluksiin ja muuhun kirkon toimintaan. Emme voi tietää, millainen tehtävä juuri meille on varattuna.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi