Perjantai 22.11.2019
"
Me katoamme kuin uni aamun tullen, kuin ruoho, joka hetken kukoistaa, joka vielä aamulla viheriöi mutta illaksi kuivuu ja kuihtuu pois. Ps. 90:5-6

​Joulun ihme

24.12.2014 06:31 | Juho Lehtola
Enkelien välittämät viestit Jeesuksen syntymään liittyen olivat puhuttelevia. Maria sai viestin: Älä pelkää, Jumala on suonut sinulle armonsa. Joosefille sanottiin: Älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Paimenille enkeli ilmoitti: Älkää pelätkö, teille on syntynyt Vapahtaja.
 
Joosefin ja Marian perheeseen syntynyt lapsi ei ollut kuka tahansa. Maailmaan syntyi luvattu Messias. Kaikki tapahtui juuri niin kuin profeetat olivat ennustaneet. Enkelit rohkaisivat arkoja ja pelokkaita: ei tarvitse pelätä. 
 
Joulun sanoma on lopulta yksinkertainen. Vaikka sitä ei järjellä täysin ymmärrä, se on lapsen uskolla käsitettävissä.
 
Kerran 5-vuotias tyttäreni luki Lasten Raamattua pikkusiskolleen. Ei hän vielä lukea osaa, mutta selitti kuvien perusteella, mistä kertomuksissa on kyse. Hän pysähtyi jouluevankeliumin kohdalle ja kertoi todella yksinkertaisesti, mikä oli Jumalan viesti Joosefin ja Marian perheelle: "Teidän äiti synnyttää vauvan. Hän on Jeesus."
 
Siinä on joulun ihme. Ihmiseksi syntynyt Vapahtaja.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi