Perjantai 18.1.2019
"
Minä olen löytänyt palvelijani Daavidin ja voidellut hänet pyhällä öljylläni. Minun voimani vahvistaa häntä ja käteni on hänen tukenaan. Ps. 89:21-22

​Joulun ihme

24.12.2014 06:31 | Juho Lehtola
Enkelien välittämät viestit Jeesuksen syntymään liittyen olivat puhuttelevia. Maria sai viestin: Älä pelkää, Jumala on suonut sinulle armonsa. Joosefille sanottiin: Älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Paimenille enkeli ilmoitti: Älkää pelätkö, teille on syntynyt Vapahtaja.
 
Joosefin ja Marian perheeseen syntynyt lapsi ei ollut kuka tahansa. Maailmaan syntyi luvattu Messias. Kaikki tapahtui juuri niin kuin profeetat olivat ennustaneet. Enkelit rohkaisivat arkoja ja pelokkaita: ei tarvitse pelätä. 
 
Joulun sanoma on lopulta yksinkertainen. Vaikka sitä ei järjellä täysin ymmärrä, se on lapsen uskolla käsitettävissä.
 
Kerran 5-vuotias tyttäreni luki Lasten Raamattua pikkusiskolleen. Ei hän vielä lukea osaa, mutta selitti kuvien perusteella, mistä kertomuksissa on kyse. Hän pysähtyi jouluevankeliumin kohdalle ja kertoi todella yksinkertaisesti, mikä oli Jumalan viesti Joosefin ja Marian perheelle: "Teidän äiti synnyttää vauvan. Hän on Jeesus."
 
Siinä on joulun ihme. Ihmiseksi syntynyt Vapahtaja.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Lehtola

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kuusi lasta. Työskentelen oppimisen, opettamisen, viestinnän ja näitä tukevan teknologian parissa. Vapaa-aikaani kulutan puuhastelemalla kotona, opiskelemalla milloin mitäkin ja harrastamalla musiikkia. Blogikirjoitusteni aiheet nousevat usein arkisista tilanteista perheessä ja työssä.

Voit antaa minulle palautetta kirjoituksistani osoitteeseen juho.lehtola@gmail.com.

 

Juho Lehtola

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi