Maanantai 18.11.2019
"
Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee. 2 Piet. 3:13

Muuttaako blogi maailmaa?

24.3.2014 10:18 | Juho Mäenpää
Internetissä on miljoonia blogeja. Suomenkielisiäkin on varmaan satojatuhansia, googlatkoon joku tarkan tiedon. Julkista päiväkirjaa pidetään mitä erikoisimmista aiheista. Muodikkaimmat ovat perustaneet jopa videoblogeja eli vlogeja. Tällä naamalla ei sellaiseen tohdi ryhtyä.
 
Blogia kirjoittaessa jupina muuttuu usein huudoksi. Viestiä on terävöitettävä, jotta oma ääni nousisi netin vellonnan yläpuolelle. Riittävän reippaasti kirjoitetuista blogeista kehittyy peräti instituutioita.
 
Blogit ovat lisänneet kenen tahansa mahdollisuutta sanoa ajatuksiaan julkisesti. Sananvapauden lisääntyminen on tuonut keskusteluun myös pohdinnan vastuusta ja vapauden rajoista. Verkkoympäristössä nopeus on valttia. Kommentin on irrottava nopeasti, jolloin yön yli nukkuminen on kestämätöntä. Harkitsijaparka jää huomiotta.
 
Omassa blogissani haluan katsella elämää hymyillen. Hymy voi olla iloinen, ovela, onnellinen, hämmentynyt, joskus ironinenkin. Pyrin löytämään aiheet muualta kuin toisten virheistä. Kommelluksia sentään kommentoin, niitä kun perheellisen arjessa piisaa. Rakentelen blogia ja maailmaa tarkkailijan asenteella. Haluan tarkkailla rakentavasti.
 
Ehkä näin syntyy tarina yhden perheenisän maailmasta. Siihenhän kuuluvat koti, perhe, työ, ystävät, harrastukset ja vaikka mikä. Jatkokertomus on myös matkakertomus. Juonen käänteet eivät tosin ole ennalta tiedossa. Perillekin voi päätyä milloin vain. Lopulta matkan olemus on hyvin samanlainen kaikilla – niin pikkutytöllä kuin rankakasan ukollakin. Ja vaikka huomenna olisikin viimeinen päivä, kannattaa silti istuttaa omenapuu – tai kirjoittaa blogia.

Uudemmat

Juho Mäenpää

Olen keski-ikää lähestyvä perheenisä Tuusulasta. Minulla on vaimo ja yhdeksän lasta. Työskentelen historian ja yhteiskuntaopin opettajana.
 
Opettelen isänä olemista. Koulussa opettelen nuoria. Halkokasan tai laastiämpärin vieressä fundeeraan maailman menoa. Yritän kasvattaa lapseni kristillisesti. Näiden tekemisten onnistumisia ja epäonnistumisia kirjoittelen blogiini.

Juho Mäenpää

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi