Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Muuttaako blogi maailmaa?

24.3.2014 10:18 | Juho Mäenpää
Internetissä on miljoonia blogeja. Suomenkielisiäkin on varmaan satojatuhansia, googlatkoon joku tarkan tiedon. Julkista päiväkirjaa pidetään mitä erikoisimmista aiheista. Muodikkaimmat ovat perustaneet jopa videoblogeja eli vlogeja. Tällä naamalla ei sellaiseen tohdi ryhtyä.
 
Blogia kirjoittaessa jupina muuttuu usein huudoksi. Viestiä on terävöitettävä, jotta oma ääni nousisi netin vellonnan yläpuolelle. Riittävän reippaasti kirjoitetuista blogeista kehittyy peräti instituutioita.
 
Blogit ovat lisänneet kenen tahansa mahdollisuutta sanoa ajatuksiaan julkisesti. Sananvapauden lisääntyminen on tuonut keskusteluun myös pohdinnan vastuusta ja vapauden rajoista. Verkkoympäristössä nopeus on valttia. Kommentin on irrottava nopeasti, jolloin yön yli nukkuminen on kestämätöntä. Harkitsijaparka jää huomiotta.
 
Omassa blogissani haluan katsella elämää hymyillen. Hymy voi olla iloinen, ovela, onnellinen, hämmentynyt, joskus ironinenkin. Pyrin löytämään aiheet muualta kuin toisten virheistä. Kommelluksia sentään kommentoin, niitä kun perheellisen arjessa piisaa. Rakentelen blogia ja maailmaa tarkkailijan asenteella. Haluan tarkkailla rakentavasti.
 
Ehkä näin syntyy tarina yhden perheenisän maailmasta. Siihenhän kuuluvat koti, perhe, työ, ystävät, harrastukset ja vaikka mikä. Jatkokertomus on myös matkakertomus. Juonen käänteet eivät tosin ole ennalta tiedossa. Perillekin voi päätyä milloin vain. Lopulta matkan olemus on hyvin samanlainen kaikilla – niin pikkutytöllä kuin rankakasan ukollakin. Ja vaikka huomenna olisikin viimeinen päivä, kannattaa silti istuttaa omenapuu – tai kirjoittaa blogia.

Uudemmat

Juho Mäenpää

Olen keski-ikää lähestyvä perheenisä Tuusulasta. Minulla on vaimo ja yhdeksän lasta. Työskentelen historian ja yhteiskuntaopin opettajana.
 
Opettelen isänä olemista. Koulussa opettelen nuoria. Halkokasan tai laastiämpärin vieressä fundeeraan maailman menoa. Yritän kasvattaa lapseni kristillisesti. Näiden tekemisten onnistumisia ja epäonnistumisia kirjoittelen blogiini.

Juho Mäenpää

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi