Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Muuttaako blogi maailmaa?

24.3.2014 10:18 | Juho Mäenpää
Internetissä on miljoonia blogeja. Suomenkielisiäkin on varmaan satojatuhansia, googlatkoon joku tarkan tiedon. Julkista päiväkirjaa pidetään mitä erikoisimmista aiheista. Muodikkaimmat ovat perustaneet jopa videoblogeja eli vlogeja. Tällä naamalla ei sellaiseen tohdi ryhtyä.
 
Blogia kirjoittaessa jupina muuttuu usein huudoksi. Viestiä on terävöitettävä, jotta oma ääni nousisi netin vellonnan yläpuolelle. Riittävän reippaasti kirjoitetuista blogeista kehittyy peräti instituutioita.
 
Blogit ovat lisänneet kenen tahansa mahdollisuutta sanoa ajatuksiaan julkisesti. Sananvapauden lisääntyminen on tuonut keskusteluun myös pohdinnan vastuusta ja vapauden rajoista. Verkkoympäristössä nopeus on valttia. Kommentin on irrottava nopeasti, jolloin yön yli nukkuminen on kestämätöntä. Harkitsijaparka jää huomiotta.
 
Omassa blogissani haluan katsella elämää hymyillen. Hymy voi olla iloinen, ovela, onnellinen, hämmentynyt, joskus ironinenkin. Pyrin löytämään aiheet muualta kuin toisten virheistä. Kommelluksia sentään kommentoin, niitä kun perheellisen arjessa piisaa. Rakentelen blogia ja maailmaa tarkkailijan asenteella. Haluan tarkkailla rakentavasti.
 
Ehkä näin syntyy tarina yhden perheenisän maailmasta. Siihenhän kuuluvat koti, perhe, työ, ystävät, harrastukset ja vaikka mikä. Jatkokertomus on myös matkakertomus. Juonen käänteet eivät tosin ole ennalta tiedossa. Perillekin voi päätyä milloin vain. Lopulta matkan olemus on hyvin samanlainen kaikilla – niin pikkutytöllä kuin rankakasan ukollakin. Ja vaikka huomenna olisikin viimeinen päivä, kannattaa silti istuttaa omenapuu – tai kirjoittaa blogia.

Uudemmat

Juho Mäenpää

Olen keski-ikää lähestyvä perheenisä Tuusulasta. Minulla on vaimo ja yhdeksän lasta. Työskentelen historian ja yhteiskuntaopin opettajana.
 
Opettelen isänä olemista. Koulussa opettelen nuoria. Halkokasan tai laastiämpärin vieressä fundeeraan maailman menoa. Yritän kasvattaa lapseni kristillisesti. Näiden tekemisten onnistumisia ja epäonnistumisia kirjoittelen blogiini.

Juho Mäenpää

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi