Keskiviikko 21.11.2018
"
Te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 1 Tess. 5:2,6

Kauniita ryppyjä

27.5.2014 08:01 | Juho Mäenpää
– Isä, mitkä noi on? kaksivuotias pysähtyy tuijottamaan otsaani.
– Ne on ryppyjä. Sellaisia tulee sinullekin, kun kasvat.

Pikkumies vie kämmenensä tunnustellen otsalleen. Hämillinen ja samalla oivaltava hymy leviää naamalle. Silmistä kuvastuu luja usko tulevaisuuteen: tulee niitä ryppyjä minullekin.
 
Rypyt kertovat paljon. Ne paljastavat kantajansa inhimillisyyden. Kaikille tämä ei kelpaa, mistä syystä plastiikkakirurgit kiristelevät naamanahkoja ja lihottelevat lompakoitaan. Kasvojen uurteet kielivät monesti siitä, mihin suuntaan suupielet ovat yleensä olleet. Minusta naurun rypyttämät vanhan ihmisen kasvot ovat kauniit.
 
Vastustan sen sijaan yleistä kauneusihannetta, jonka mukaan ihmisen tulisi olla sileäihoinen, nuori, solakkavartaloinen ja mielellään eroottinen. Koulumaailmassa on nähtävillä, miten monet nuoret tavoittelevat tällaista photoshopattua kauneutta. Ihmisarvo tuntuu määräytyvän sen mukaan, miten hyvin tämän kauneusihanteen tavoittelussa menestyy. Ulkomuotoonsa tyytymätön on hyvä asiakas fitnessteollisuudelle.
 
En usko maailman muuttuvan siten, että ylenmääräinen kauneuden palvonta kaikkine sen epäterveine muotoineen minnekään häviäisi. Ihanteellista olisi, jos voisi kasvoihin ilmaantuvien kureiden sijaan keskittyä rakkauteen tulleisiin ryppyihin. Niihin on sitä paitsi olemassa tepsivä lääke. Mikä sana kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa? Se on ”anteeksi”.
 
Eräänä vauhdintayteisenä päivänä kaksivuotias lyö otsansa ja saa siihen mojovan haavan. Sileään ihoon ilmestyy iso arpi. Vanhuudenrypyt peittävät sen aikanaan, lohduttaa pojanpojan kohelluksesta huvittunut pappa.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Mäenpää

Olen keski-ikää lähestyvä perheenisä Tuusulasta. Minulla on vaimo ja yhdeksän lasta. Työskentelen historian ja yhteiskuntaopin opettajana.
 
Opettelen isänä olemista. Koulussa opettelen nuoria. Halkokasan tai laastiämpärin vieressä fundeeraan maailman menoa. Yritän kasvattaa lapseni kristillisesti. Näiden tekemisten onnistumisia ja epäonnistumisia kirjoittelen blogiini.

Juho Mäenpää

Iloinen jouluretki, SRKCD-130

Lähde jouluretkelle perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa. Laulujen kautta edetään joulun odotuksesta kohti jouluvalmisteluja, aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Tyttöjen ja poikien lauluryhmiä johtaa Ulla Metsänheimo. Pianoa soittaa Emilia Soranta. Lauluja säestetään myös monin muin soittimin. 

22 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Nuottivihko – Iloinen jouluretki

Lähde jouluiselle musiikkiretkelle! Retki alkaa joulun odotuksesta ja etenee jouluvalmistelujen kautta kohti aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Retkelle lähdetään perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi