Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Kauniita ryppyjä

27.5.2014 08:01 | Juho Mäenpää
– Isä, mitkä noi on? kaksivuotias pysähtyy tuijottamaan otsaani.
– Ne on ryppyjä. Sellaisia tulee sinullekin, kun kasvat.

Pikkumies vie kämmenensä tunnustellen otsalleen. Hämillinen ja samalla oivaltava hymy leviää naamalle. Silmistä kuvastuu luja usko tulevaisuuteen: tulee niitä ryppyjä minullekin.
 
Rypyt kertovat paljon. Ne paljastavat kantajansa inhimillisyyden. Kaikille tämä ei kelpaa, mistä syystä plastiikkakirurgit kiristelevät naamanahkoja ja lihottelevat lompakoitaan. Kasvojen uurteet kielivät monesti siitä, mihin suuntaan suupielet ovat yleensä olleet. Minusta naurun rypyttämät vanhan ihmisen kasvot ovat kauniit.
 
Vastustan sen sijaan yleistä kauneusihannetta, jonka mukaan ihmisen tulisi olla sileäihoinen, nuori, solakkavartaloinen ja mielellään eroottinen. Koulumaailmassa on nähtävillä, miten monet nuoret tavoittelevat tällaista photoshopattua kauneutta. Ihmisarvo tuntuu määräytyvän sen mukaan, miten hyvin tämän kauneusihanteen tavoittelussa menestyy. Ulkomuotoonsa tyytymätön on hyvä asiakas fitnessteollisuudelle.
 
En usko maailman muuttuvan siten, että ylenmääräinen kauneuden palvonta kaikkine sen epäterveine muotoineen minnekään häviäisi. Ihanteellista olisi, jos voisi kasvoihin ilmaantuvien kureiden sijaan keskittyä rakkauteen tulleisiin ryppyihin. Niihin on sitä paitsi olemassa tepsivä lääke. Mikä sana kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa? Se on ”anteeksi”.
 
Eräänä vauhdintayteisenä päivänä kaksivuotias lyö otsansa ja saa siihen mojovan haavan. Sileään ihoon ilmestyy iso arpi. Vanhuudenrypyt peittävät sen aikanaan, lohduttaa pojanpojan kohelluksesta huvittunut pappa.

Vanhemmat

Uudemmat

Juho Mäenpää

Olen keski-ikää lähestyvä perheenisä Tuusulasta. Minulla on vaimo ja yhdeksän lasta. Työskentelen historian ja yhteiskuntaopin opettajana.
 
Opettelen isänä olemista. Koulussa opettelen nuoria. Halkokasan tai laastiämpärin vieressä fundeeraan maailman menoa. Yritän kasvattaa lapseni kristillisesti. Näiden tekemisten onnistumisia ja epäonnistumisia kirjoittelen blogiini.

Juho Mäenpää

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi