Maanantai 24.9.2018
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

Rinnalla kulkien

17.3.2014 10:29 | Kaija Lahtinen
Uusi tittelini, Päivämiehen verkkolehden blogisti, taitaa tuoda hyväntahtoisen hymyn läheisteni kasvoille.

Tyttäreni kertoi aivan äskettäin, miten hassulta näytti, kun aikanaan harjoittelin tietokoneen hiiren kaksoisklikkaamista. Olin saanut tehtäväkseni tehdä jutun, joka piti kirjoittaa tietokoneella. Eräs pojistamme yritti äitiään opettaa, mutta hänen kärsivällisyytensä ei kestänyt. Silloin vanhin lapsistamme otti käteensä A-nelosen ja kynän sekä laati minulle yksityiskohtaiset toimintaohjeet: avaa tietokone… ja niin edelleen. Tästä on kulunut aikaa, mutta koen edelleen olevani aika arka tietokoneen käyttäjä.

Entä mitä  67-vuotiaalla mummelssonilla on sanottavaa nykyajan kiireiselle ihmiselle? Nuorelle, joka koulupäivän jälkeen väsyneenä tulee koneelle. Tai lapsiperheen vanhemmalle? Pienet kiehnaavat ympärillä, takana on huonosti nukuttu yö, huomisen huolet painavat. Entä hänelle, jolle kaikki näyttää niin mustalta?

Katselen taaksepäin: Siellä on pieni tyttö kukkakedolla. Kapinoiva nuori. Nuori äiti itkevää lasta kantaen, välillä tosi väsynyt. Myöhemmin äiti, joka yöllä pientään kiikuttaa. Sitten seestyneempi, lapsestaan kiitollinen, kaikista lapsistaan. Nyt ikääntyneenä, sisällä yhä pieni tyttö, äiti.

Koen, että kaikkien päivieni yllä on ollut varjelevan taivaallisen Isän käsi. Myös huonojen päivien yllä. Tätä varjelusta saamme toisillemme tänäänkin pyytää – ja ympärillemme läheisiä ihmisiä.

”Kulje kanssani kappale matkaa, tätä yhteistä, sillä me olemme täällä toisiamme varten, eikä ole arvokkaampaa antia kuin toisen ihmisen luottamus” (Soile Seppä).

Uudemmat

Kaija Lahtinen

Olen 67-vuotias äiti, mummu ja anoppi. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Elämäntyöni olen tehnyt suuren perheen kotiäitinä. Melkein kymmenen vuotta olen ollut myös hoitajana kehitysvammaisten palvelukeskuksessa. Tällä hetkellä olen eläkkeellä, ja asumme aviopuolisoni kanssa kahdestaan. Pidän käsitöiden tekemisestä, lukemisesta ja radion asiaohjelmien kuuntelusta. Järjestelen myös ruuhkavuosien valokuvia albumeihin. Koen perheiden hyvinvointiin liittyvät asiat tärkeiksi ja arvelen, että tulen pohtimaan tätä aihepiiriä myös kirjoituksissani.
Kaija Lahtinen

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi