Keskiviikko 18.9.2019
"
Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. 1 Joh. 4:7

Rinnalla kulkien

17.3.2014 10:29 | Kaija Lahtinen
Uusi tittelini, Päivämiehen verkkolehden blogisti, taitaa tuoda hyväntahtoisen hymyn läheisteni kasvoille.

Tyttäreni kertoi aivan äskettäin, miten hassulta näytti, kun aikanaan harjoittelin tietokoneen hiiren kaksoisklikkaamista. Olin saanut tehtäväkseni tehdä jutun, joka piti kirjoittaa tietokoneella. Eräs pojistamme yritti äitiään opettaa, mutta hänen kärsivällisyytensä ei kestänyt. Silloin vanhin lapsistamme otti käteensä A-nelosen ja kynän sekä laati minulle yksityiskohtaiset toimintaohjeet: avaa tietokone… ja niin edelleen. Tästä on kulunut aikaa, mutta koen edelleen olevani aika arka tietokoneen käyttäjä.

Entä mitä  67-vuotiaalla mummelssonilla on sanottavaa nykyajan kiireiselle ihmiselle? Nuorelle, joka koulupäivän jälkeen väsyneenä tulee koneelle. Tai lapsiperheen vanhemmalle? Pienet kiehnaavat ympärillä, takana on huonosti nukuttu yö, huomisen huolet painavat. Entä hänelle, jolle kaikki näyttää niin mustalta?

Katselen taaksepäin: Siellä on pieni tyttö kukkakedolla. Kapinoiva nuori. Nuori äiti itkevää lasta kantaen, välillä tosi väsynyt. Myöhemmin äiti, joka yöllä pientään kiikuttaa. Sitten seestyneempi, lapsestaan kiitollinen, kaikista lapsistaan. Nyt ikääntyneenä, sisällä yhä pieni tyttö, äiti.

Koen, että kaikkien päivieni yllä on ollut varjelevan taivaallisen Isän käsi. Myös huonojen päivien yllä. Tätä varjelusta saamme toisillemme tänäänkin pyytää – ja ympärillemme läheisiä ihmisiä.

”Kulje kanssani kappale matkaa, tätä yhteistä, sillä me olemme täällä toisiamme varten, eikä ole arvokkaampaa antia kuin toisen ihmisen luottamus” (Soile Seppä).

Uudemmat

Kaija Lahtinen

Olen 67-vuotias äiti, mummu ja anoppi. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Elämäntyöni olen tehnyt suuren perheen kotiäitinä. Melkein kymmenen vuotta olen ollut myös hoitajana kehitysvammaisten palvelukeskuksessa. Tällä hetkellä olen eläkkeellä, ja asumme aviopuolisoni kanssa kahdestaan. Pidän käsitöiden tekemisestä, lukemisesta ja radion asiaohjelmien kuuntelusta. Järjestelen myös ruuhkavuosien valokuvia albumeihin. Koen perheiden hyvinvointiin liittyvät asiat tärkeiksi ja arvelen, että tulen pohtimaan tätä aihepiiriä myös kirjoituksissani.

Kaija Lahtinen

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi