Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Lenkkipolulla ojat tulvivat

6.3.2014 10:30 | Kaisu Tuomaala
Metsätie tuntuu kapeammalta kuin muistan. Mäki on pienempi, se, joka joskus oli korkeampi ja hengästytti juosta. Tie on keskeltä kupera, ajourat tihkusateessa sulavaa lunta, oikeastaan yhtä lammikkoa. Yritän pysyä ainoalla kuivalla kohdalla, tien keskellä, työnnän rattaita, mutta rattaat luiskahtavat nopeasti alas uraan ja syviin lammikoihin, jollei ole tarkkana.

Katson vieruskaveriini, joka myös työntää rattaita.
– Hyvä ku lähettiin, meinas seinät kaatua mummulassa.
Katson edellä juoksevia lapsia, lasken montako niitä on, veljen ja omia. Serkuilla näkemisen riemua.
– Taivas on aika korkea nyt, täällä on paljon valoa.
– Niin on.
– Pohjoisen valo on lempeää, ei tarvi siristellä.

Mäen päällä on tukkikasa, metsää karsittu. Metsäkone niputtanut rungon ja oksat yhteen nippuun. Ennen pinot olivat selkeitä tukkeja ja tukkipinon tuoksu, kun kulki ohi. Huomaan tihkusateen, en puun hajua. Miten polut menevät metsän sisään nyt? Muistaisiko. Puut ovat kasvaneet. Vaikka helmikuu, on lauha ja vain vähän lunta. Mäen alla kapeat pellot ovat kasvaneet umpeen pajua. Silloin pajut kasvoivat vain ojissa. Ojat silloinkin tulvivat, vesi oli mineraaleista ruskeaa, melkein mustaa, pajun kuori punaruskeaa. Pidin silloinkin pajuista: kuori tumma, sisältä valkoisia.– Siitä on kaksikymmentä vuotta, kun kävin viimeksi täällä.
– Olen kyllä ajatellut näitä paikkoja, halunnut käydä.

Näen poikani kävelevän tulvivaa ojaa vasten, pajuja ja kaikkia lumen siniharmaita sävyjä vasten. Poikani jossakin lapsen kohdassa, jossa minä silloin. Värit ovat samat kuin silloin. Ihailin silloin mitä nyt.

Uudemmat

Kaisu Tuomaala

Olen turkulainen perheenäiti ja kuvaamataidonopettaja, joka asuu pellon reunassa. Minua kiinnostavat tyhjät kohdat ja tihentymät, elämän epärationaalisuus ja siitä selkiytyvä tarkoituksenmukaisuus, viivojen piirtäminen ja sanat.

Voit antaa palautetta blogistani minulle osoitteeseen kaku.tuomaala@pp.inet.fi.

Kaisu Tuomaala

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi