Torstai 22.11.2018
"
Minä odotan Herraa kuin vartijat aamua, hartaammin kuin vartijat aamua. Ps. 130:6

Lenkkipolulla ojat tulvivat

6.3.2014 10:30 | Kaisu Tuomaala
Metsätie tuntuu kapeammalta kuin muistan. Mäki on pienempi, se, joka joskus oli korkeampi ja hengästytti juosta. Tie on keskeltä kupera, ajourat tihkusateessa sulavaa lunta, oikeastaan yhtä lammikkoa. Yritän pysyä ainoalla kuivalla kohdalla, tien keskellä, työnnän rattaita, mutta rattaat luiskahtavat nopeasti alas uraan ja syviin lammikoihin, jollei ole tarkkana.

Katson vieruskaveriini, joka myös työntää rattaita.
– Hyvä ku lähettiin, meinas seinät kaatua mummulassa.
Katson edellä juoksevia lapsia, lasken montako niitä on, veljen ja omia. Serkuilla näkemisen riemua.
– Taivas on aika korkea nyt, täällä on paljon valoa.
– Niin on.
– Pohjoisen valo on lempeää, ei tarvi siristellä.

Mäen päällä on tukkikasa, metsää karsittu. Metsäkone niputtanut rungon ja oksat yhteen nippuun. Ennen pinot olivat selkeitä tukkeja ja tukkipinon tuoksu, kun kulki ohi. Huomaan tihkusateen, en puun hajua. Miten polut menevät metsän sisään nyt? Muistaisiko. Puut ovat kasvaneet. Vaikka helmikuu, on lauha ja vain vähän lunta. Mäen alla kapeat pellot ovat kasvaneet umpeen pajua. Silloin pajut kasvoivat vain ojissa. Ojat silloinkin tulvivat, vesi oli mineraaleista ruskeaa, melkein mustaa, pajun kuori punaruskeaa. Pidin silloinkin pajuista: kuori tumma, sisältä valkoisia.– Siitä on kaksikymmentä vuotta, kun kävin viimeksi täällä.
– Olen kyllä ajatellut näitä paikkoja, halunnut käydä.

Näen poikani kävelevän tulvivaa ojaa vasten, pajuja ja kaikkia lumen siniharmaita sävyjä vasten. Poikani jossakin lapsen kohdassa, jossa minä silloin. Värit ovat samat kuin silloin. Ihailin silloin mitä nyt.

Uudemmat

Kaisu Tuomaala

Olen turkulainen perheenäiti ja kuvaamataidonopettaja, joka asuu pellon reunassa. Minua kiinnostavat tyhjät kohdat ja tihentymät, elämän epärationaalisuus ja siitä selkiytyvä tarkoituksenmukaisuus, viivojen piirtäminen ja sanat.

Voit antaa palautetta blogistani minulle osoitteeseen kaku.tuomaala@pp.inet.fi.

Kaisu Tuomaala

Iloinen jouluretki, SRKCD-130

Lähde jouluretkelle perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa. Laulujen kautta edetään joulun odotuksesta kohti jouluvalmisteluja, aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Tyttöjen ja poikien lauluryhmiä johtaa Ulla Metsänheimo. Pianoa soittaa Emilia Soranta. Lauluja säestetään myös monin muin soittimin. 

22 €

Nuottivihko – Iloinen jouluretki

Lähde jouluiselle musiikkiretkelle! Retki alkaa joulun odotuksesta ja etenee jouluvalmistelujen kautta kohti aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Retkelle lähdetään perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa.

18 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi