Perjantai 15.11.2019
"
Jumala on kaupunkinsa keskellä, kaupunki ei järky. Hän auttaa sitä, kun aamu valkenee. Ps. 46:6

Lotta, vielä sattaa

12.6.2014 07:18 | Lotta L.
– Sattaa! kuuluu huuto.
– Sattaa hirviän kovasti, ihan hirviän kovasti!

Salamat pirstovat taivasta horisontin leveydeltä, kun he juoksevat ulos kuin pienet eläimet, kädet levällään ympäri pihaa. Paidat lepattavat, hameet kietoutuvat jalkojen ympärille, ja riemuhuuto kiirii yli Haagan peltojen.

– Vettä, vettä, ukkosvettä!
– Tramppis lentää! Pelastakkaa kanit! 
– Hiekkamyrsky, vesimyrsky, hyrskynmyrsky!

En jaksa nyt yhtään tunnelmoida, sanoo äiti, mutta lapset tunnelmoivat: kun sähköt napsahtavat poikki, kynttilöitä syttyy. Pienimmät värisevät isommissa syleissä, ja iskä näyttää mikä oli opiskelijapojan herkkua 80-luvun lopulla: ruisleivän päällä makkaraa ja sinappia.  Ja hiljalleen hiipivä turvallisuus hellyttää myrskyn kesäsateeksi. 
 
Olen tullut kotiin. Kotikaupunkiin, jossa kirjahyllyjen välissä kirjastonhoitajan tervehdys herättää hajamielisen: 

– Onko Lotta tullut takaisin, onpa mukava.

Täällä ei ole ylöspäin kohoavien penkkirivien saleja, joihin kätkeytyä, eikä Snellmanin rintakuvaa lehtihyllyn päällä. Täällä on keittiönpöytä, jonka ääressä Hesari jaetaan kolmeen osaan ja kierrätetään lukemisen jälkeen seuraavalle. Täällä on työ, joka virtaa korvieni ja käsieni kautta paperille ja painetaan, ja raskas kamera, jolla en osaa kuvata pimeissä huoneissa.
 
Ja aina neljän jälkeen saan sylin täyteen linnunluisia lapsia, joiden pienet sydämet ovat täynnä äkkipikaista tuntemista ja hellyyttä ja välitöntä anteeksiantoa. Ja aina välillä, jotten kivahtaisi, laulan imurilaulua. Se tarkoittaa, etten kauniisti, mutta ei sitä kuitenkaan kukaan kuulisi.
 
Ja lopulta, kun en kuule sisältäni mitään kaunista ja kärsivällistä, astun ulos sateeseen ja nostan kasvoni pilvistä raskasta taivasta kohti. Eikä siinä lopulta ole mitään vertauskuvaa, sillä illalla isän käsi laskeutuu olalleni: 

– Taidettiin molemmat olla vähän väsyneitä. Annatko anteeksi.

Ja siunaus vain virtaa. Minä seison siinä sateessa, vesi täyttää kasvojeni kuopat, valuu putouksena alas ja huuhtelee kaiken pois.

– Lotta. Kauanko sää oot täällä. Ootko huomenna.
– Lotta, vielä sattaa. Paleleeko kaikki eläimet.
– Tiiätkö Lotta, paloautot mennee Reisjärvelle.

Uudemmat

Lotta L.

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lottahenniina@gmail.com

Lotta L.

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi