Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Lotta, vielä sattaa

12.6.2014 07:18 | Lotta L.
– Sattaa! kuuluu huuto.
– Sattaa hirviän kovasti, ihan hirviän kovasti!

Salamat pirstovat taivasta horisontin leveydeltä, kun he juoksevat ulos kuin pienet eläimet, kädet levällään ympäri pihaa. Paidat lepattavat, hameet kietoutuvat jalkojen ympärille, ja riemuhuuto kiirii yli Haagan peltojen.

– Vettä, vettä, ukkosvettä!
– Tramppis lentää! Pelastakkaa kanit! 
– Hiekkamyrsky, vesimyrsky, hyrskynmyrsky!

En jaksa nyt yhtään tunnelmoida, sanoo äiti, mutta lapset tunnelmoivat: kun sähköt napsahtavat poikki, kynttilöitä syttyy. Pienimmät värisevät isommissa syleissä, ja iskä näyttää mikä oli opiskelijapojan herkkua 80-luvun lopulla: ruisleivän päällä makkaraa ja sinappia.  Ja hiljalleen hiipivä turvallisuus hellyttää myrskyn kesäsateeksi. 
 
Olen tullut kotiin. Kotikaupunkiin, jossa kirjahyllyjen välissä kirjastonhoitajan tervehdys herättää hajamielisen: 

– Onko Lotta tullut takaisin, onpa mukava.

Täällä ei ole ylöspäin kohoavien penkkirivien saleja, joihin kätkeytyä, eikä Snellmanin rintakuvaa lehtihyllyn päällä. Täällä on keittiönpöytä, jonka ääressä Hesari jaetaan kolmeen osaan ja kierrätetään lukemisen jälkeen seuraavalle. Täällä on työ, joka virtaa korvieni ja käsieni kautta paperille ja painetaan, ja raskas kamera, jolla en osaa kuvata pimeissä huoneissa.
 
Ja aina neljän jälkeen saan sylin täyteen linnunluisia lapsia, joiden pienet sydämet ovat täynnä äkkipikaista tuntemista ja hellyyttä ja välitöntä anteeksiantoa. Ja aina välillä, jotten kivahtaisi, laulan imurilaulua. Se tarkoittaa, etten kauniisti, mutta ei sitä kuitenkaan kukaan kuulisi.
 
Ja lopulta, kun en kuule sisältäni mitään kaunista ja kärsivällistä, astun ulos sateeseen ja nostan kasvoni pilvistä raskasta taivasta kohti. Eikä siinä lopulta ole mitään vertauskuvaa, sillä illalla isän käsi laskeutuu olalleni: 

– Taidettiin molemmat olla vähän väsyneitä. Annatko anteeksi.

Ja siunaus vain virtaa. Minä seison siinä sateessa, vesi täyttää kasvojeni kuopat, valuu putouksena alas ja huuhtelee kaiken pois.

– Lotta. Kauanko sää oot täällä. Ootko huomenna.
– Lotta, vielä sattaa. Paleleeko kaikki eläimet.
– Tiiätkö Lotta, paloautot mennee Reisjärvelle.

Uudemmat

Lotta L.

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lottahenniina@gmail.com

Lotta L.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi