Keskiviikko 20.11.2019
"
Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan. 2 Piet. 3:10

​Jostain versoo portaita

13.7.2014 07:09 | Lotta L.
– Kaikki on niin sotkussa.
– Luotat vaan. Kyllä kaikki järjestyy.
– Varo tai kohta uskon tuohon itekkin.
– Parempi ois, niin sanotaan Raamatussakin.

Veljen runsaat hiukset putoilivat sunnuntai-iltana eteisen lattialle. Hiustenleikkuukone toisessa kädessä isä pörrötti siilipäätä ja selitti, että eipä sitä usein enää saa pojan päätä ravistaa. Tuli ihan koltiaisen näköinen.

Seuraavana aamuna seitsemältä linja-auto vei joukon ihmisiä, minun ihmisiäni, kohti pohjoisia kasarmeja. Laitoin sisua mukaan ja hiljaisemman pyynnön, että varjeltuisivat. Sen maanantaisen työpäivän elin hiukan kahdessa paikassa – kuumilla kaduilla kamera kaulassa ja kuitenkin siinä bussissa, jossa matkaavien siilipäiden sisällä varmasti läikähteli monenlaista ajatusta.

Kaikki läikähdintäei lähtenyt heidän mukanaan. Vanhalla kaverijoukollani on Facebookissa ryhmä nimeltä Ajatuksia. Yhtä hyvin se voisi olla Läikähtelyjä, sillä viestittelyn kirjo on varsin nuoruudenmakuinen. 

Pyhäjoen suviseuroissa istuimme parin tuon ryhmän tytön kanssa kirjamyymälän trukkilavoilla vaihtamassa kuulumisia. Ystäväni punnitsivat tuoreita julkaisuja käsissään. Mikä on tänä vuonna minun kirjani: Musiikin lahja vai Kristityn vapaus? Peilaisiko tuntojani parhaiten uusi nuortenkirja, Yksi näistä? Vai sittenkin runoja menetyksestä, Vilkutan enkelille?

Seesteisempi, vähemmän surusta sairas. Epävarma, häilyvä, muttei niin suurella aaltoliikkeella. Pelosta helpotukseen, rakkauden kaltaiseen huumaan, eksistentiaalisesta sumusta kivun pistoihin, lamaannuttavaan odotukseen, huolettomiin siirtoihin. Välillä kummalliseen varmuuteen ja taas hätään: jos olen väärässä.

Tässä läikehdinnän kehdossa mietimme elämän postia. Miten osaisin avata jokaisen kirjeen rauhallisesti, tyytyä ja sanoa tapahtukoon?

Joskus postilaatikosta versoo portaita yllättäviin suuntiin. Yksi meistä tytöistäkin päätti ottaa oman askeleensa puolustusvoimien palvelukseen, tuohon sisun ja veljellisyyden lokeroituun maailmaan, joka kenties tarjoaa arkeen aivan uusia mittapuita.

Kesä oli ensin vaaleanvihreä, valkoisia pilkkuja, vain ilmaa ja henkäys koivunvihreää valoa. Siitä tuli kuitenkin oliivia, en ole varma, ehkä helteistä havumetsää, tumma poimutus ja villakankaan rouhea, en tiedä onko se hyvä, olen piirtänyt liikaa kuvia. Ei, en tosiaankaan tiedä. Tulen vain, ja elämä vastaanottaa minut kuin olisin jotain: joku kasvattaa tikapuita pystysuorien seinien eteen.

Sisuaskit tyhjenevät, mutta toivon ettei se hiljaisempi pyyntö lopu. Kenelläkään meistä.

Vanhemmat

Uudemmat

Lotta L.

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lottahenniina@gmail.com

Lotta L.

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi