Maanantai 19.11.2018
"
Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee. 2 Piet. 3:13

​Jostain versoo portaita

13.7.2014 07:09 | Lotta Laitinen
– Kaikki on niin sotkussa.
– Luotat vaan. Kyllä kaikki järjestyy.
– Varo tai kohta uskon tuohon itekkin.
– Parempi ois, niin sanotaan Raamatussakin.

Veljen runsaat hiukset putoilivat sunnuntai-iltana eteisen lattialle. Hiustenleikkuukone toisessa kädessä isä pörrötti siilipäätä ja selitti, että eipä sitä usein enää saa pojan päätä ravistaa. Tuli ihan koltiaisen näköinen.

Seuraavana aamuna seitsemältä linja-auto vei joukon ihmisiä, minun ihmisiäni, kohti pohjoisia kasarmeja. Laitoin sisua mukaan ja hiljaisemman pyynnön, että varjeltuisivat. Sen maanantaisen työpäivän elin hiukan kahdessa paikassa – kuumilla kaduilla kamera kaulassa ja kuitenkin siinä bussissa, jossa matkaavien siilipäiden sisällä varmasti läikähteli monenlaista ajatusta.

Kaikki läikähdintäei lähtenyt heidän mukanaan. Vanhalla kaverijoukollani on Facebookissa ryhmä nimeltä Ajatuksia. Yhtä hyvin se voisi olla Läikähtelyjä, sillä viestittelyn kirjo on varsin nuoruudenmakuinen. 

Pyhäjoen suviseuroissa istuimme parin tuon ryhmän tytön kanssa kirjamyymälän trukkilavoilla vaihtamassa kuulumisia. Ystäväni punnitsivat tuoreita julkaisuja käsissään. Mikä on tänä vuonna minun kirjani: Musiikin lahja vai Kristityn vapaus? Peilaisiko tuntojani parhaiten uusi nuortenkirja, Yksi näistä? Vai sittenkin runoja menetyksestä, Vilkutan enkelille?

Seesteisempi, vähemmän surusta sairas. Epävarma, häilyvä, muttei niin suurella aaltoliikkeella. Pelosta helpotukseen, rakkauden kaltaiseen huumaan, eksistentiaalisesta sumusta kivun pistoihin, lamaannuttavaan odotukseen, huolettomiin siirtoihin. Välillä kummalliseen varmuuteen ja taas hätään: jos olen väärässä.

Tässä läikehdinnän kehdossa mietimme elämän postia. Miten osaisin avata jokaisen kirjeen rauhallisesti, tyytyä ja sanoa tapahtukoon?

Joskus postilaatikosta versoo portaita yllättäviin suuntiin. Yksi meistä tytöistäkin päätti ottaa oman askeleensa puolustusvoimien palvelukseen, tuohon sisun ja veljellisyyden lokeroituun maailmaan, joka kenties tarjoaa arkeen aivan uusia mittapuita.

Kesä oli ensin vaaleanvihreä, valkoisia pilkkuja, vain ilmaa ja henkäys koivunvihreää valoa. Siitä tuli kuitenkin oliivia, en ole varma, ehkä helteistä havumetsää, tumma poimutus ja villakankaan rouhea, en tiedä onko se hyvä, olen piirtänyt liikaa kuvia. Ei, en tosiaankaan tiedä. Tulen vain, ja elämä vastaanottaa minut kuin olisin jotain: joku kasvattaa tikapuita pystysuorien seinien eteen.

Sisuaskit tyhjenevät, mutta toivon ettei se hiljaisempi pyyntö lopu. Kenelläkään meistä.

Vanhemmat

Uudemmat

Lotta Laitinen

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lotta.laitinen@hotmail.com

Lotta Laitinen

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi