Lauantai 17.8.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon." Matt. 7:21

​Huone

15.8.2014 06:03 | Lotta L.
Lähtönne jälkeen istun keskellä lattiaa ja hengitän. Ilma virtaa pyörteinä sijoilla, joilla juuri istuitte raukeina, yön selkään nojaten: Sängyllä mustaa ikkunaa vasten yksi hymyilemässä kaikkien diagnoosien yli. Vilkassanaisin tulkitsija pyörähtelemässä kirjoituspöydän tuolilla. Keinutuolissa istujan nauru kuin kerä puuvillalankaa, käytännöllisiä hyrähdyksiä.
 
En muista milloin olisin nähnyt nämä pahvilaatikoiden ja paikkaansa etsivien pikkuesineiden kirjomat huoneet näin kauniina. Teidän jättämänne valo hehkuu vieläkin pinnoilla kuin lasimaljakon yli taipuvat tulppaanit. Nämä ovat tiloja, joita kukaan ei sisusta. Ne sisustautuvat itse kirpputorikirjojen ja lehtileikkeiden kellastuneeseen sinfoniaan. Ampiaispesälamppu, kesänpölyinen ikkuna, jääkaapissa Oivariinia ja valo. Fengshui, mikä rauha, minun kotini.
 
Tulin vain hetkeksi ennen syksyn rientoja oikomaan hyllyt ja aukomaan mieleni lapsuudenkodista taas tänne omaan, varhaisaikuiseen. Illalla ovikello soi, ja te solahditte auringon kuumottamaan asuntoon kuin annos viileää ilmaa.
 
Eteisessä kaikille kuului hyvää, lähinnä töitä ja joku hassu sattumus. Peremmällä kuuntelevat korvat tarttuivat riisutumpiin sanoihin. Lohdutuksen tuoksu tulvahti kuin joku olisi huiskauttanut paljaaseen ikkunaan ruudulliset verhot ja raottanut leivinuunin luukkua: Lapset, tämä leipä ei lopu. Eloauringon laskettua puistelimme yöhön neljää punaista tyynyä. Maisema johon pöly laskeutui oli musta, pilkutettu, katu alhaalla lampunkeltainen.
 
Oma tehtävä ja paikka eivät aina näyttäydy kirkkaina. Minunkin on täytynyt miettiä keinoja jatkaa. Työ ei ole vielä tuottanut suurta hedelmää, mutta olen kirjannut yleisen lain: Mitä lujemmin työnnämme ovia kiinni, sitä enemmän tarvitsemme sellaisia keinutuolinkaunistajia ja ilmanraikastajia, joita tänään sain huoneeseeni.
 
Tulevaa talvea varten ajattelin opetella ovipönkän laittamista niin, ettei tuuli painaisi kiinni. Ostin kuusi lisäjakkaraakin niille pitkäkoipisille, joiden raajat eivät taivu intiaani-istuntaan. Sain myös perinnöksi kahvinkeittimen. On kuulemma ihmisiä, jotka rentoutuvat paremmin, kun saavat sekoittaa lusikalla kupillista mustaa nestettä. Muu tuskin on kiinni materiasta; valon tuntu tulee kahdesta ja kolmesta, jotka tulevat yhdelle koolle. Ja se tuntu jää pitkäksi aikaa.
 
Alhaalla kadulla äänet sokeltavat iltayön kaupunkikakofoniaa. Mikä rauha täällä kolmannessa kerroksessa tänään.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Lotta L.

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lottahenniina@gmail.com

Lotta L.

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi