Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

​Huone

15.8.2014 06:03 | Lotta Laitinen
Lähtönne jälkeen istun keskellä lattiaa ja hengitän. Ilma virtaa pyörteinä sijoilla, joilla juuri istuitte raukeina, yön selkään nojaten: Sängyllä mustaa ikkunaa vasten yksi hymyilemässä kaikkien diagnoosien yli. Vilkassanaisin tulkitsija pyörähtelemässä kirjoituspöydän tuolilla. Keinutuolissa istujan nauru kuin kerä puuvillalankaa, käytännöllisiä hyrähdyksiä.
 
En muista milloin olisin nähnyt nämä pahvilaatikoiden ja paikkaansa etsivien pikkuesineiden kirjomat huoneet näin kauniina. Teidän jättämänne valo hehkuu vieläkin pinnoilla kuin lasimaljakon yli taipuvat tulppaanit. Nämä ovat tiloja, joita kukaan ei sisusta. Ne sisustautuvat itse kirpputorikirjojen ja lehtileikkeiden kellastuneeseen sinfoniaan. Ampiaispesälamppu, kesänpölyinen ikkuna, jääkaapissa Oivariinia ja valo. Fengshui, mikä rauha, minun kotini.
 
Tulin vain hetkeksi ennen syksyn rientoja oikomaan hyllyt ja aukomaan mieleni lapsuudenkodista taas tänne omaan, varhaisaikuiseen. Illalla ovikello soi, ja te solahditte auringon kuumottamaan asuntoon kuin annos viileää ilmaa.
 
Eteisessä kaikille kuului hyvää, lähinnä töitä ja joku hassu sattumus. Peremmällä kuuntelevat korvat tarttuivat riisutumpiin sanoihin. Lohdutuksen tuoksu tulvahti kuin joku olisi huiskauttanut paljaaseen ikkunaan ruudulliset verhot ja raottanut leivinuunin luukkua: Lapset, tämä leipä ei lopu. Eloauringon laskettua puistelimme yöhön neljää punaista tyynyä. Maisema johon pöly laskeutui oli musta, pilkutettu, katu alhaalla lampunkeltainen.
 
Oma tehtävä ja paikka eivät aina näyttäydy kirkkaina. Minunkin on täytynyt miettiä keinoja jatkaa. Työ ei ole vielä tuottanut suurta hedelmää, mutta olen kirjannut yleisen lain: Mitä lujemmin työnnämme ovia kiinni, sitä enemmän tarvitsemme sellaisia keinutuolinkaunistajia ja ilmanraikastajia, joita tänään sain huoneeseeni.
 
Tulevaa talvea varten ajattelin opetella ovipönkän laittamista niin, ettei tuuli painaisi kiinni. Ostin kuusi lisäjakkaraakin niille pitkäkoipisille, joiden raajat eivät taivu intiaani-istuntaan. Sain myös perinnöksi kahvinkeittimen. On kuulemma ihmisiä, jotka rentoutuvat paremmin, kun saavat sekoittaa lusikalla kupillista mustaa nestettä. Muu tuskin on kiinni materiasta; valon tuntu tulee kahdesta ja kolmesta, jotka tulevat yhdelle koolle. Ja se tuntu jää pitkäksi aikaa.
 
Alhaalla kadulla äänet sokeltavat iltayön kaupunkikakofoniaa. Mikä rauha täällä kolmannessa kerroksessa tänään.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Lotta Laitinen

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lotta.laitinen@hotmail.com

Lotta Laitinen


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi