Maanantai 24.9.2018
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

Alku

16.9.2014 06:38 | Lotta Laitinen
Viime syksynä, kun kaikki oli uutta, ry:n eteisen tunnelma vyöryi aisteihini sakeana. Nyt kuvio on tuttu, ilmavampi: puheiden jälkeen virrat hajaantuvat iloisen satunnaisesti. Vielä ei ole lappuja otsassa. Langat ovat vapaita ja kutsuvat tarttumaan.

Purkaudutaan pienten asuntojen huoneisiin värisemään, helisemään. Kymmenet, kymmenet nuoret. Katseista kutoutuu verkkokangas, kyselevien äänten keinu.

Syksyn ensimmäiset tunnustelut ovat tuttuja: kuka sinä olet, mistä, miksi, miltä tuntuu. Vastauksetkin ovat tuttuja, eivätkä itsessään tärkeitä. Niiden kautta aistitaan olemusta, poimitaan kasvoilta lupa olemiseen. Löytyy se suurin yhteinen tekijä, usko. Sivutaan, se kuultaa läpi.

Asetelmat ovat kaavattomia, kauniita: Jalkojen levoton vyyhti, käsien ujo kerä. Yhteyden välähdykset, kun sama juttu naurattaa ja nauru tavoittaa toisen silmät. Silmissä juoksee keveitä kauriita, ja he katsovat kohti ja ohi taas.

Välillä pudotellaan kömpelyyksiä vaatteille ja varpaille, eniten raskaita kulmaesineitä. Joskus nauru repii enemmän kuin kokoaa. Liikutellaan lamaantuneita käsiä katseilta suojassa, kangistutaan luontevuuteen, etsitään sanoja saattajan suusta. Vain silkasta armosta pahimmat luulot kilpistyvät pois.

Joku kiirehtii esittelemään irrallisia.

– Että jokainen saavuttaisi sen optimaalisen tilan, että ry:ltä löytyisi aina yksi, jonka viereen uskaltaa istua, hän selittää.
– Jätä huomiseksikin vähän pelastettavaa, toinen nykäisee.
 
Sitten olet sinä, ystäväni. Mielestäsi uudessa kaupungissa suhteita ja suhdanteita syntyy nopeammin kuin ehtii sisäistää. Pitkän opiskelupäivän jälkeen ärähdyttää, paperi hukassa on pahin mahdollinen asia ja syy nyyhkäykseen, voileipä kostuu väsymyksestäsi. Painat pään mainospinon päälle ja pidät taukoa jaksamisesta.

Kuitenkin istut tänään iltakylässä. Olen siitä iloinen. Vierestäsi joku kääntyy puhelemaan sinulle. Säpsähdät, mutta saat vastattua. Seuraavan kerran kun katson, olet uppoutunut keskusteluun, selität vilkkaasti käsilläsi, poskillesi ovat nousseet ruusut.

Opiskelijapojan huoneessa soivat urut. Virsi 509 käy kohti, täyteläinen laulu kietoo kuin lämmin peite:

"
Herra, elämääni / valvo, etten harhaan / vaeltaisi täällä / ohi ihmisten.
Herra, auta aina, / etten ketään paina, / etten toisten taakkaa / suuremmaksi tee.
Vierelläni kulje, / askeleeni ohjaa, / etten väisty, milloin / kutsut auttamaan.
Sydäntäni ohjaa, / anna minun, Herra, / armossasi kasvaa, /olla ihminen.”

Vanhemmat

Uudemmat

Lotta Laitinen

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lotta.laitinen@hotmail.com

Lotta Laitinen

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi