Keskiviikko 21.11.2018
"
Te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 1 Tess. 5:2,6

Alku

16.9.2014 06:38 | Lotta Laitinen
Viime syksynä, kun kaikki oli uutta, ry:n eteisen tunnelma vyöryi aisteihini sakeana. Nyt kuvio on tuttu, ilmavampi: puheiden jälkeen virrat hajaantuvat iloisen satunnaisesti. Vielä ei ole lappuja otsassa. Langat ovat vapaita ja kutsuvat tarttumaan.

Purkaudutaan pienten asuntojen huoneisiin värisemään, helisemään. Kymmenet, kymmenet nuoret. Katseista kutoutuu verkkokangas, kyselevien äänten keinu.

Syksyn ensimmäiset tunnustelut ovat tuttuja: kuka sinä olet, mistä, miksi, miltä tuntuu. Vastauksetkin ovat tuttuja, eivätkä itsessään tärkeitä. Niiden kautta aistitaan olemusta, poimitaan kasvoilta lupa olemiseen. Löytyy se suurin yhteinen tekijä, usko. Sivutaan, se kuultaa läpi.

Asetelmat ovat kaavattomia, kauniita: Jalkojen levoton vyyhti, käsien ujo kerä. Yhteyden välähdykset, kun sama juttu naurattaa ja nauru tavoittaa toisen silmät. Silmissä juoksee keveitä kauriita, ja he katsovat kohti ja ohi taas.

Välillä pudotellaan kömpelyyksiä vaatteille ja varpaille, eniten raskaita kulmaesineitä. Joskus nauru repii enemmän kuin kokoaa. Liikutellaan lamaantuneita käsiä katseilta suojassa, kangistutaan luontevuuteen, etsitään sanoja saattajan suusta. Vain silkasta armosta pahimmat luulot kilpistyvät pois.

Joku kiirehtii esittelemään irrallisia.

– Että jokainen saavuttaisi sen optimaalisen tilan, että ry:ltä löytyisi aina yksi, jonka viereen uskaltaa istua, hän selittää.
– Jätä huomiseksikin vähän pelastettavaa, toinen nykäisee.
 
Sitten olet sinä, ystäväni. Mielestäsi uudessa kaupungissa suhteita ja suhdanteita syntyy nopeammin kuin ehtii sisäistää. Pitkän opiskelupäivän jälkeen ärähdyttää, paperi hukassa on pahin mahdollinen asia ja syy nyyhkäykseen, voileipä kostuu väsymyksestäsi. Painat pään mainospinon päälle ja pidät taukoa jaksamisesta.

Kuitenkin istut tänään iltakylässä. Olen siitä iloinen. Vierestäsi joku kääntyy puhelemaan sinulle. Säpsähdät, mutta saat vastattua. Seuraavan kerran kun katson, olet uppoutunut keskusteluun, selität vilkkaasti käsilläsi, poskillesi ovat nousseet ruusut.

Opiskelijapojan huoneessa soivat urut. Virsi 509 käy kohti, täyteläinen laulu kietoo kuin lämmin peite:

"
Herra, elämääni / valvo, etten harhaan / vaeltaisi täällä / ohi ihmisten.
Herra, auta aina, / etten ketään paina, / etten toisten taakkaa / suuremmaksi tee.
Vierelläni kulje, / askeleeni ohjaa, / etten väisty, milloin / kutsut auttamaan.
Sydäntäni ohjaa, / anna minun, Herra, / armossasi kasvaa, /olla ihminen.”

Vanhemmat

Uudemmat

Lotta Laitinen

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lotta.laitinen@hotmail.com

Lotta Laitinen

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Iloinen jouluretki, SRKCD-130

Lähde jouluretkelle perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa. Laulujen kautta edetään joulun odotuksesta kohti jouluvalmisteluja, aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Tyttöjen ja poikien lauluryhmiä johtaa Ulla Metsänheimo. Pianoa soittaa Emilia Soranta. Lauluja säestetään myös monin muin soittimin. 

22 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Nuottivihko – Iloinen jouluretki

Lähde jouluiselle musiikkiretkelle! Retki alkaa joulun odotuksesta ja etenee jouluvalmistelujen kautta kohti aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Retkelle lähdetään perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi