Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

​Kymmenen kevätkiitosta

18.3.2015 06:19 | Lotta Laitinen
Kiitän paluumatkoista yössä, kun auto on täysi ja jaloissa raukeus. Kun autoradion pesässä pyörii Heli Laaksosen Korvallissi runoi ja vieressä istuvan väsynyt pää painuu olkapäälle.
 
Kun kierretään iltayöstä etsimässä aukinaista pikaruokapaikkaa hampurilaisen toivossa, mutta päädytään lopulta viidennen kerroksen keittiöön avaamaan hernekeittopurkkia, ja maistuu valtavan hyvältä.
 
Kun löytää opiskelunurkan kirjaston lastenosaston ikkunalta ja kyltissä lukee: ”Ota tyyny ikkunalaudan pehmikkeeksi!” Kun kannettavan akku meinaa loppua ja viherkasvin takaa löytyy pistorasia.
 
Kun naapuri kutsuu talvilomaviikoksi yökylään, ettei pimeänsäikyn tarvitse nukkua yksin tyhjässä kimppakämpässä, ja uni tekemisen välissä on yhtäkkiä täyteläistä, putoamiselta tuntuvaa.
 
Kun äiti soittaa illalla, että voidaanko tulla muutaman lapsen kanssa sulle yöksi, kun on niin huono keli ajaa mummolasta kotiin asti ja pienin taitaa olla sairastumassa. Ja kun aamulla herätessä pöydällä on kiitoslappu ja jääkaapissa kuusi Angry Birds -jogurttia, joita lapset eivät jaksaneet.
 
Kun mielensä pahoittanut ottaa yhteyttä ja jutellaan, ja viimeinen viesti on lämmin kuin kädenpuristus.
 
Kun kelluu uimahallin lastenaltaassa tuijottamassa kattoon ja päättää, että hankalat ajatukset tulkoot nyt jos ovat tullakseen, eikä mitään tule.
 
Kun liimailee vessapaperihylsyn palasista kukkia muka jonkun häihin, ja kaveri keksii että entä jos lähdetään kesällä Suomen mittaiselle pihakirppiskierrokselle ja nukutaan auton perässä ja.
 
Kun rymsteerataan huonekalut ympyrän muotoon ja juu-ei-pelin tai kirjakerhon varjolla puhutaan ystävyydestä ja avioliitosta, kaipauksesta ja epäonnistumisista ja voimista jotka meitä liikuttavat, ja jää olo, että kyllä meidän ihmisten asiat ovat yhteisiä.
 
Kun sähköpostissa sanotaan: ”Olet tervetullut kesätöihin.” Ja käsiin valahtaa hervottomuus, kun asioita järjestyy – vaikka ei edes melkein osannut luottaa. 

Vanhemmat

Uudemmat

Lotta Laitinen

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lotta.laitinen@hotmail.com

Lotta Laitinen

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi