​Kymmenen kevätkiitosta

18.3.2015 06:19 | Lotta L.
Kiitän paluumatkoista yössä, kun auto on täysi ja jaloissa raukeus. Kun autoradion pesässä pyörii Heli Laaksosen Korvallissi runoi ja vieressä istuvan väsynyt pää painuu olkapäälle.
 
Kun kierretään iltayöstä etsimässä aukinaista pikaruokapaikkaa hampurilaisen toivossa, mutta päädytään lopulta viidennen kerroksen keittiöön avaamaan hernekeittopurkkia, ja maistuu valtavan hyvältä.
 
Kun löytää opiskelunurkan kirjaston lastenosaston ikkunalta ja kyltissä lukee: ”Ota tyyny ikkunalaudan pehmikkeeksi!” Kun kannettavan akku meinaa loppua ja viherkasvin takaa löytyy pistorasia.
 
Kun naapuri kutsuu talvilomaviikoksi yökylään, ettei pimeänsäikyn tarvitse nukkua yksin tyhjässä kimppakämpässä, ja uni tekemisen välissä on yhtäkkiä täyteläistä, putoamiselta tuntuvaa.
 
Kun äiti soittaa illalla, että voidaanko tulla muutaman lapsen kanssa sulle yöksi, kun on niin huono keli ajaa mummolasta kotiin asti ja pienin taitaa olla sairastumassa. Ja kun aamulla herätessä pöydällä on kiitoslappu ja jääkaapissa kuusi Angry Birds -jogurttia, joita lapset eivät jaksaneet.
 
Kun mielensä pahoittanut ottaa yhteyttä ja jutellaan, ja viimeinen viesti on lämmin kuin kädenpuristus.
 
Kun kelluu uimahallin lastenaltaassa tuijottamassa kattoon ja päättää, että hankalat ajatukset tulkoot nyt jos ovat tullakseen, eikä mitään tule.
 
Kun liimailee vessapaperihylsyn palasista kukkia muka jonkun häihin, ja kaveri keksii että entä jos lähdetään kesällä Suomen mittaiselle pihakirppiskierrokselle ja nukutaan auton perässä ja.
 
Kun rymsteerataan huonekalut ympyrän muotoon ja juu-ei-pelin tai kirjakerhon varjolla puhutaan ystävyydestä ja avioliitosta, kaipauksesta ja epäonnistumisista ja voimista jotka meitä liikuttavat, ja jää olo, että kyllä meidän ihmisten asiat ovat yhteisiä.
 
Kun sähköpostissa sanotaan: ”Olet tervetullut kesätöihin.” Ja käsiin valahtaa hervottomuus, kun asioita järjestyy – vaikka ei edes melkein osannut luottaa. 

Vanhemmat

Uudemmat

Lotta L.

Neljäntoista isosisko raottelee kasvutynnyrinsä kantta luentosaleissa, pitää ihmisistä keskimäärin hyvin paljon ja on vähän idealisti, koska nuorena saa olla.

Heräsikö ajatuksia? Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lottahenniina@gmail.com

Lotta L.

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi