Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Ikkuna kasvatuksen maailmaan

14.3.2014 10:39 | Matti Kinnunen
Sain kutsun alkaa blogistiksi tähän Päivämiehen verkkolehteen. Suostuin mielelläni, vaikka tilanne on minulle uusi. Olen kirjoittanut eri lehtiin hartauskirjoituksia ja kolumneja. Sosiaalinen media on ollut tähän asti minulle tiedon lähde. Nyt olen pienen pieni ikkuna tässä verkostossa.

Mietin, mitä aion tuoda ikkunaani nähtäville. Kasvatus on minulle tärkeä aihepiiri. Olen kokenut lasten maailman aina läheiseksi itselleni. Toinen itselleni läheinen asia on hengellinen musiikki, erityisesti Siionin laulut. Suhde lauluihin ja virsiin muodostui läheiseksi jo lapsuudessani. Isäni Pekka sanoitti lapsuudessani useita lauluja, joita on nykyisessä Siionin laulut -kirjassa. Kotona me lauloimme niitä paljon. Kun olin pappilan poika, myös virret tulivat hyvin tutuiksi.

Eräs lapsuuteni muisto liittyy kiinteästi kasvatukseen ja virteen. Lapsuudenkodissamme maalaispappilassa tehtiin paljon maatöitä. Lapsia kasvatettiin työn avulla ja työhön. Me pojat riehaannuimme joskus nakkelemaan multapaakuilla toisiamme työn lomassa. Tappeluhan siitä tuli. Nyrkkien ollessa koholla isämme alkoi laulaa pellon reunasta vanhaa virttä: ”Kas kaunista on sovinto veljesten keskuudessa, yksimielisyys ja suosio näin onnen vaihdellessa.” Virren kaikuessa korviimme nyrkkimme laskeutuivat ja vilkuilimme vaivaantuneina toisiamme. Kohta oli tarve pyytää riitakumppanilta anteeksi.

Maailma on muuttunut paljon lapsuudestani. Kasvu ja kasvattaminen ovat kuitenkin osa ihmisen elämänprosessia tänäkin päivänä. Jokainen meistä tarvitsee läheisiä ihmisiä, joiden kanssa saamme kasvaa elämää ja tulevaisuutta varten.

Kasvatukseen liittyy paljon herkkää ja hyvää. Samalla siihen sisältyy paljon kipua ja särmien hiomista. Raamattu puhuu siitä, kuinka uskollisuus, luottamus ja palvelumieli ovat perustana läheisyydelle. Kaiken kruununa on anteeksiantamus.

Uudemmat

Matti Kinnunen

Olen 46-vuotias pappi pohjoisesta, Iistä. Toimin Iin seurakunnassa kasvatuksesta vastaavana kappalaisena. Toinen vielä mieluisempi tehtäväni on kasvattaa vaimoni kanssa kymmentä lastamme. Vapaa-ajalla minut näkee usein lenkkarit tai sukset jalassa. Ihmisten kohtaaminen on minulle läheistä ja tärkeää. Laulaminen on myös tapani purkaa tuntemuksiani. Joskus teen lauluja itsekin johonkin elämäntilanteeseen.

Matti Kinnunen

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi