Sunnuntai 20.1.2019
"
Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Joh. 2:7-8

Mistä on helppo puhua?

6.3.2014 10:39 | Pekka Lassila
Mieleeni on jäänyt ajatelma, jonka alkuperää en muista. ”Yhtäkkiä minulla oli mahdollisuus sanoa kaikille maailman ihmisille jotakin. Kun mietin asiaa, minulla ei ollutkaan mitään sanottavaa.”
 
Osaisinpa sanoa edes itselleni, puolisolleni tai lapsilleni jotain hyödyllistä ja rakentavaa – puhumattakaan yhtään laajemmasta piiristä. Mooseksella oli hidas puhe ja kankea kieli. Minulta puuttuu lisäksi kymmensormijärjestelmä.  
 
Matkustin bussilla Kainuusta Helsinkiin. Haastattelin kanssamatkustajia tehdäkseni matkasta lehtijutun. Puhuimme matkan tarkoituksesta ja motiiveista. Monen matkustajan kanssa puhe luisui jossain vaiheessa työasioihin. Kuka oli irtisanottu, kenen työnantaja oli haettu konkurssiin, kuka pelkäsi työn päättymistä ja eläkeputkeen joutumista. Matka liittyi useimmilla jollain tapaa elämäntilanteeseen. 

Taantuman aikana on helpompaa kertoa työn loppumisesta kuin nousuaikana. Vastoinkäyminen tuntuu jotenkin hyväksyttävämmältä, kun sen kohtaa yhdessä isomman joukon kanssa. Sosiaalisessa mielessä on helpompaa menettää työnsä kymmenien tai satojen kohtalotoverien kanssa kuin yksin. Vaikka tili tyhjenee ja laskut lankeavat ihan samalla tavalla.
 
Menestystarinaa on kiva ja kevyt esitellä. Onnistumisen esittelyä voi tuskin pidätellä. Harrastuksista on helppo ja mukava puhua ja kirjoittaa. Tavaroista ja hankinnoista on sujuvampaa kertoa kuin huolesta, pelosta ja ahdistuksesta. Jos ei vieraan ihmisen kanssa mitään muuta puheenaihetta keksi, niin koirista ja kissoista yleensä riittää kerrottavaa.
 
Mikä voisi olla sellainen sanottava, joka koskisi kaikkia maailman ihmisiä. Varmaankin se, että hienoa, että olette olemassa ja ehkä sekin, että ollaanpa ihmisiksi. Aivan varmasti ykkösasia ja -uutinen on se, että Kristuksen lunastustyön kautta on tarjolla mahdollisuus uskoa omat syntinsä anteeksi. 
 
Minulla ei ole kristityn miehen menestystarinaa jaettavanani, ei tarjottavanani menestyskonseptia vanhempana, puolisona eikä työelämässä. On kuitenkin lohtu sinulle, joka podet epäonnistumista uskomisen askelissa. Epäonnistuneenakin saa uskoa ja luottaa Jumalaan. 

Uudemmat

Pekka Lassila

Opiskeluaikana aloitimme vaimoni kanssa tyhjästä. Nyt meillä on kahdeksan aikuista lasta, vävyjä, miniöitä ja lastenlapsia ja olemme jälleen kahden. Vapaa-aikana matkustelemme kotimaassa ja ulkomailla. Viihdyn vesillä ja luonnossa. Luen mielelläni kaunokirjallisuutta, historiaa ja tarinoita. Työskentelen kuvaajana, kirjoittajana sekä kouluttajana media-alalla ja viestinnän parissa. 

Kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa, lukeminen ei. Jos tekstini herätti ajatuksen tai mielikuvan, jonka haluat jakaa kanssani, osoitteeni on pekka.lassila@me.com

 

Pekka Lassila

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi