Perjantai 19.4.2019
"
Jeesus huusi kovalla äänellä: "Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni." Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Mistä on helppo puhua?

6.3.2014 10:39 | Pekka Lassila
Mieleeni on jäänyt ajatelma, jonka alkuperää en muista. ”Yhtäkkiä minulla oli mahdollisuus sanoa kaikille maailman ihmisille jotakin. Kun mietin asiaa, minulla ei ollutkaan mitään sanottavaa.”
 
Osaisinpa sanoa edes itselleni, puolisolleni tai lapsilleni jotain hyödyllistä ja rakentavaa – puhumattakaan yhtään laajemmasta piiristä. Mooseksella oli hidas puhe ja kankea kieli. Minulta puuttuu lisäksi kymmensormijärjestelmä.  
 
Matkustin bussilla Kainuusta Helsinkiin. Haastattelin kanssamatkustajia tehdäkseni matkasta lehtijutun. Puhuimme matkan tarkoituksesta ja motiiveista. Monen matkustajan kanssa puhe luisui jossain vaiheessa työasioihin. Kuka oli irtisanottu, kenen työnantaja oli haettu konkurssiin, kuka pelkäsi työn päättymistä ja eläkeputkeen joutumista. Matka liittyi useimmilla jollain tapaa elämäntilanteeseen. 

Taantuman aikana on helpompaa kertoa työn loppumisesta kuin nousuaikana. Vastoinkäyminen tuntuu jotenkin hyväksyttävämmältä, kun sen kohtaa yhdessä isomman joukon kanssa. Sosiaalisessa mielessä on helpompaa menettää työnsä kymmenien tai satojen kohtalotoverien kanssa kuin yksin. Vaikka tili tyhjenee ja laskut lankeavat ihan samalla tavalla.
 
Menestystarinaa on kiva ja kevyt esitellä. Onnistumisen esittelyä voi tuskin pidätellä. Harrastuksista on helppo ja mukava puhua ja kirjoittaa. Tavaroista ja hankinnoista on sujuvampaa kertoa kuin huolesta, pelosta ja ahdistuksesta. Jos ei vieraan ihmisen kanssa mitään muuta puheenaihetta keksi, niin koirista ja kissoista yleensä riittää kerrottavaa.
 
Mikä voisi olla sellainen sanottava, joka koskisi kaikkia maailman ihmisiä. Varmaankin se, että hienoa, että olette olemassa ja ehkä sekin, että ollaanpa ihmisiksi. Aivan varmasti ykkösasia ja -uutinen on se, että Kristuksen lunastustyön kautta on tarjolla mahdollisuus uskoa omat syntinsä anteeksi. 
 
Minulla ei ole kristityn miehen menestystarinaa jaettavanani, ei tarjottavanani menestyskonseptia vanhempana, puolisona eikä työelämässä. On kuitenkin lohtu sinulle, joka podet epäonnistumista uskomisen askelissa. Epäonnistuneenakin saa uskoa ja luottaa Jumalaan. 

Uudemmat

Pekka Lassila

Opiskeluaikana aloitimme vaimoni kanssa tyhjästä. Nyt meillä on kahdeksan aikuista lasta, vävyjä, miniöitä ja lastenlapsia ja olemme jälleen kahden. Vapaa-aikana matkustelemme kotimaassa ja ulkomailla. Viihdyn vesillä ja luonnossa. Luen mielelläni kaunokirjallisuutta, historiaa ja tarinoita. Työskentelen kuvaajana, kirjoittajana sekä kouluttajana media-alalla ja viestinnän parissa. 

Kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa, lukeminen ei. Jos tekstini herätti ajatuksen tai mielikuvan, jonka haluat jakaa kanssani, osoitteeni on pekka.lassila@me.com

 

Pekka Lassila

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi