Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

​Asuntovaunuelämää

4.6.2014 07:35 | Pekka Lassila
Asettelen silitettyjä paitojani matkailuvaunun vaatekaappiin. Kahdeksan kuukauden mittainen projektityö toisella puolella maata päättyy ennen juhannusta. Olen irtisanonut työasuntoni vuokrasopimuksen, ja asun pari viimeistä kesäviikkoa asuntovaunussani järven rannalla työpaikkakuntani maaseudulla. Nyt pakkaan vaunua kotona työmatkaa varten. Projektin päätyttyä palaan vaununi kanssa kotiin, pakkaamme vaunun uudelleen ja suuntaamme suviseuroihin. 

Ensimmäinen asuntovaunumme oli aikansa mittapuun mukaan suuri, siinä oli kaksi kerrospetiä ja neljä pyörää. Vilkkaimpina kesinä asuimme siinä neljä tai viisikin viikkoa yhteen menoon koko perhe ja toisinaan mukana oli koirakin. Samaan lomamatkaan mahtui tuhansien kilometrien lisäksi suviseurat ja kahdetkin maakunnalliset seurat. 

Vaunun ja pikkubussin pakkaaminen kymmenhenkisen perheen kuukauden asumista varten on taito- ja kärsivällisyyslaji. Vaunun kaikki kaapit ja kaappienpäällykset, vuoteiden alustilat ja väliköt täyttyivät vaatepinoista. Auton kaikki vapaat tilat penkkien alta ja sivustoilta otettiin hyötykäyttöön. Kaikkialla oli vaatteita, leluja, harrastusvälineitä, piirustuspaperia, värikyniä, lehtiä ja kirjoja. Yhtenä kesänä akvaarioon ilmestyi sakea parvi poikasia juuri ennen suviseuramatkaa ja poikaset pääsivät suviseuramatkalle kirkkaassa muovirasiassa matkailuvaunun yläkaapin päällä. 

Muistan kesän, kun pikkubussimme vesipumppu alkoi vuotaa suviseuraviikolla. Minun piti olla suviseurakentällä seitsemänsadan kilometrin päässä torstaina aamulla, enkä löytänyt mistään pikkubussin vesipumpulle korjaajaa. Suviseurapaikkakunnalta lohduteltiin puhelimessa, että kyllä me vielä pääsemme ajoissa seurakentälle. Ja niin kävi, että keskiviikkona yksi autoasentaja lupautui vaihtamaan vesipumpun työpäivänsä jälkeen ylityönä. 

Automme vesipumpun vaihto oli tavallista työläämpi, rakenne oli poikkeava ja moottoritila ahdas. Ilta kului. Kun lopulta iltamyöhällä peruuttelin bussin kotipihaan ääriään myöten pakatun asuntovaunun eteen, istuivat portailla rivissä kaikki kahdeksan lastamme nelivuotiaasta kuusitoistavuotiaaseen laukut ja eväät sylissään autoa ja minua odottamassa. 

Enää eivät asuntovaunun hyllyt ja vuoteiden alustat pursua ääriään myöten täysinä. Vaikka tämä vaunumme ei ole suuri, sen kaapit eivät täyty kattoon asti. Osa pyyhekoukkujen rivistä on tyhjänä, kaapissa vaatepuut kolisevat toisiaan vasten. Jalkapohjani ei tavoita lattialta Lego-palikkaa. Aurinko piirtää suuren kattoikkunan kautta läikän asuntovaunun lattialle ja saa kotoisan räsymaton raidat hehkumaan värikylläisinä. Tuuletan talven ilmaa ulos ikkunoista. Vaunun kaapeissa ja hyllyillä viipyy monien rukousten huokaus.

Vanhemmat

Uudemmat

Pekka Lassila

Opiskeluaikana aloitimme vaimoni kanssa tyhjästä. Nyt meillä on kahdeksan aikuista lasta, vävyjä, miniöitä ja lastenlapsia ja olemme jälleen kahden. Vapaa-aikana matkustelemme kotimaassa ja ulkomailla. Viihdyn vesillä ja luonnossa. Luen mielelläni kaunokirjallisuutta, historiaa ja tarinoita. Työskentelen kuvaajana, kirjoittajana sekä kouluttajana media-alalla ja viestinnän parissa. 

Kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa, lukeminen ei. Jos tekstini herätti ajatuksen tai mielikuvan, jonka haluat jakaa kanssani, osoitteeni on pekka.lassila@me.com

 

Pekka Lassila

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi