Maanantai 24.9.2018
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

​Tulkoon vaatimattomampi joulu!

20.11.2014 06:30 | Pekka Tuomikoski
Taas se tulee liian aikaisin: Ei voisi olla epäaidompaa joulun odotusta kuin astua kauppakeskukseen pimeästä marraskuisesta vesisateesta kuuntelemaan Jingle Bells -laulua ja katselemaan itseään heiluttelevaa konejoulupukkia! Siitä on todellinen joulun sanoma kaukana.
 
Helposti löydämme erilaisia perinteitä ja kuorrutusta sekä tapakulttuuria höystämään omaa joulunviettoamme.
 
Lapsiperheessä joulu menee yleensä vyöryen eteenpäin omaa tuttua rataansa. Olemme vaimoni kanssa keskustelleet, josko tänä jouluna erilaisen krääsän määrä voisi olla vähäisempää kuin aiemmin. Sen karsiminen antaisi tilaa rauhoittua ja hiljentyä joulun sanoman äärelle.
 
Mutta karsiminen voi olla joissakin perheissä käytännön pakkokin. Suurperheessä joulu on taloudellisesti koettelevaa aikaa, jos lahjapaineet ovat liian suuria. Siksikin olisi tärkeää keskustella myös lasten kanssa joulun todellisesta merkityksestä.
 
Mutta mikä on joulun todellinen sanoma, ja mitä se minulle merkitsee?
 
Läheisten kohtaaminen on tärkeää. Keskinäinen välittäminen ja myötätunto pitää jopa ihmiset hengissä. Yksinäisyyden kokemus tuntuu varmasti erityisen pahalta juuri jouluna. Sellaista en soisi kenellekään ihmiselle – pahimmillaan se voi olla jopa invalidisoivaa.
 
Toivoisin, että tulevana jouluna saisin itselleni pienen palan aitoa joulua: Seimen Lapsen syntymän ihmeen äärelle hiljentyminen, omat rakkaat läheiset. Hiljaisuus. Joulun rauha. Tutut raamatunkohdat. Joulusauna. Jouluyö. Kristikunnan kauneimmat joululaulut. Ajattelen, että tällaisia asioita kuuluu aitoon jouluun.
 
Hyvä lukija, laitan tähän loppuun erään minulle rakkaan joululaulun säkeistön muistuttamaan joulun todellisesta sanomasta, Vapahtajamme syntymäjuhlasta:
 
”Yli synnin maan kaikuu voimassaan seimen, ristin rakkauden sana; taivas kaartuu anteeksiantavana. Rauhan, valon lapsiksi Jeesus meidät vapahti.” (Sl 14, sanat: Niilo Rauhala.)
 
Toivon, että jaksan aina uskoa tuon sanoman todeksi omalle kohdalleni.

Vanhemmat

Uudemmat

Pekka Tuomikoski

Olen perheenisä Limingasta.

Pekka Tuomikoski

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi