Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

​Tulkoon vaatimattomampi joulu!

20.11.2014 06:30 | Pekka Tuomikoski
Taas se tulee liian aikaisin: Ei voisi olla epäaidompaa joulun odotusta kuin astua kauppakeskukseen pimeästä marraskuisesta vesisateesta kuuntelemaan Jingle Bells -laulua ja katselemaan itseään heiluttelevaa konejoulupukkia! Siitä on todellinen joulun sanoma kaukana.
 
Helposti löydämme erilaisia perinteitä ja kuorrutusta sekä tapakulttuuria höystämään omaa joulunviettoamme.
 
Lapsiperheessä joulu menee yleensä vyöryen eteenpäin omaa tuttua rataansa. Olemme vaimoni kanssa keskustelleet, josko tänä jouluna erilaisen krääsän määrä voisi olla vähäisempää kuin aiemmin. Sen karsiminen antaisi tilaa rauhoittua ja hiljentyä joulun sanoman äärelle.
 
Mutta karsiminen voi olla joissakin perheissä käytännön pakkokin. Suurperheessä joulu on taloudellisesti koettelevaa aikaa, jos lahjapaineet ovat liian suuria. Siksikin olisi tärkeää keskustella myös lasten kanssa joulun todellisesta merkityksestä.
 
Mutta mikä on joulun todellinen sanoma, ja mitä se minulle merkitsee?
 
Läheisten kohtaaminen on tärkeää. Keskinäinen välittäminen ja myötätunto pitää jopa ihmiset hengissä. Yksinäisyyden kokemus tuntuu varmasti erityisen pahalta juuri jouluna. Sellaista en soisi kenellekään ihmiselle – pahimmillaan se voi olla jopa invalidisoivaa.
 
Toivoisin, että tulevana jouluna saisin itselleni pienen palan aitoa joulua: Seimen Lapsen syntymän ihmeen äärelle hiljentyminen, omat rakkaat läheiset. Hiljaisuus. Joulun rauha. Tutut raamatunkohdat. Joulusauna. Jouluyö. Kristikunnan kauneimmat joululaulut. Ajattelen, että tällaisia asioita kuuluu aitoon jouluun.
 
Hyvä lukija, laitan tähän loppuun erään minulle rakkaan joululaulun säkeistön muistuttamaan joulun todellisesta sanomasta, Vapahtajamme syntymäjuhlasta:
 
”Yli synnin maan kaikuu voimassaan seimen, ristin rakkauden sana; taivas kaartuu anteeksiantavana. Rauhan, valon lapsiksi Jeesus meidät vapahti.” (Sl 14, sanat: Niilo Rauhala.)
 
Toivon, että jaksan aina uskoa tuon sanoman todeksi omalle kohdalleni.

Vanhemmat

Uudemmat

Pekka Tuomikoski

Olen perheenisä Limingasta.

Pekka Tuomikoski

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi