Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

​Tulkoon vaatimattomampi joulu!

20.11.2014 06:30 | Pekka Tuomikoski
Taas se tulee liian aikaisin: Ei voisi olla epäaidompaa joulun odotusta kuin astua kauppakeskukseen pimeästä marraskuisesta vesisateesta kuuntelemaan Jingle Bells -laulua ja katselemaan itseään heiluttelevaa konejoulupukkia! Siitä on todellinen joulun sanoma kaukana.
 
Helposti löydämme erilaisia perinteitä ja kuorrutusta sekä tapakulttuuria höystämään omaa joulunviettoamme.
 
Lapsiperheessä joulu menee yleensä vyöryen eteenpäin omaa tuttua rataansa. Olemme vaimoni kanssa keskustelleet, josko tänä jouluna erilaisen krääsän määrä voisi olla vähäisempää kuin aiemmin. Sen karsiminen antaisi tilaa rauhoittua ja hiljentyä joulun sanoman äärelle.
 
Mutta karsiminen voi olla joissakin perheissä käytännön pakkokin. Suurperheessä joulu on taloudellisesti koettelevaa aikaa, jos lahjapaineet ovat liian suuria. Siksikin olisi tärkeää keskustella myös lasten kanssa joulun todellisesta merkityksestä.
 
Mutta mikä on joulun todellinen sanoma, ja mitä se minulle merkitsee?
 
Läheisten kohtaaminen on tärkeää. Keskinäinen välittäminen ja myötätunto pitää jopa ihmiset hengissä. Yksinäisyyden kokemus tuntuu varmasti erityisen pahalta juuri jouluna. Sellaista en soisi kenellekään ihmiselle – pahimmillaan se voi olla jopa invalidisoivaa.
 
Toivoisin, että tulevana jouluna saisin itselleni pienen palan aitoa joulua: Seimen Lapsen syntymän ihmeen äärelle hiljentyminen, omat rakkaat läheiset. Hiljaisuus. Joulun rauha. Tutut raamatunkohdat. Joulusauna. Jouluyö. Kristikunnan kauneimmat joululaulut. Ajattelen, että tällaisia asioita kuuluu aitoon jouluun.
 
Hyvä lukija, laitan tähän loppuun erään minulle rakkaan joululaulun säkeistön muistuttamaan joulun todellisesta sanomasta, Vapahtajamme syntymäjuhlasta:
 
”Yli synnin maan kaikuu voimassaan seimen, ristin rakkauden sana; taivas kaartuu anteeksiantavana. Rauhan, valon lapsiksi Jeesus meidät vapahti.” (Sl 14, sanat: Niilo Rauhala.)
 
Toivon, että jaksan aina uskoa tuon sanoman todeksi omalle kohdalleni.

Vanhemmat

Uudemmat

Pekka Tuomikoski

Olen perheenisä Limingasta.

Pekka Tuomikoski

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi