Perjantai 21.9.2018
"
Herra, neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Ps. 86:11

Ei mikään masentava maanantai

24.3.2014 14:07 | Ranuan kristillinen kansanopisto

Nyt kyllä tuntui maanantaiaamunakin mukavalta herätä kouluun! Olemme juuri saaneet viettää viikonloppua yhdessä Reisjärven opistolaisten kanssa, ja siitä jäi todella hyvä mieli. Lauantaina reisjärveläiset saapuivat tänne kolmella bussilla ja me toivotimme heidät tervetulleiksi. Tuntui hienolta, että heidän kanssaan löytyi heti yhteistä tekemistä ja mukava yhteenkuuluvuuden tunne.

Tänään palasimme taas normaaliin arkeen. Pitkästä aikaa, teemaviikon ja hiihtoloman jälkeen, järjestettiin toimikuntien kokoukset. Me ohjelmatoimikunnassa keskustelimme loppukevään yhteisistä tempauksista sekä seuraavan päivän myyjäisistä. Opistomyyjäisissä on usein ollut lapsille jotain ohjelmaa, satunäytelmiä tai muuta sellaista. Emme oikein keksineet helposti toteutettavaa ohjelmaideaa, mutta vapaa-ajantoimikunta sen sijaan aikoi järjestää temppuradan ja tukioppilaat ongintaa. Näistä tulee pientä tuloa opintomatkakassaan.

Tänään minulla oli myös englantia ja viestintää. Viestinnän tunnilla kävimme keskustelua novellista, joka kertoi lasten peloista – mistä ne tulevat, miten ne vaikuttavat lapseen, ja miten niihin tulisi suhtautua? Huomenna onkin sitten minun vuoroni johtaa ryhmän keskustelua. Hieman jännittää, mutta uskon selviäväni siitä. Eniten ehkä jännittää se, että keskustelu kuvataan videolle ja katsotaan myöhemmin. Tiedän kuitenkin, että siitä on minulle hyötyä. Viestintätaidot ovat yksi asioista, joita olen tullut tänne oppimaan. 

Oppituntien jälkeen salissa alkoi tyttöjen sählypeli ranualaisia tyttöjä vastaan. Tytöt ovat lukiolaisia, ja heillä on pelivuoro opistolla maanantaisin. Oli mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa pelaamaan uudet peliasut yllä. Toisessa erässä onnistuimme hyvin, ja peli päättyi meidän voittoon. Fiilis ei ollut ihan yhtä mahtava kuin lauantain pelissä reisjärvisten kanssa (vaikka emme sitä edes voittaneet!), mutta hymyssä suin kuljettiin tämäkin ilta.

Olemme saaneet nyt kevättalvella nauttia ihanista säistä. Olo on hieman yllättynyt, kun miettii, että nyt ollaan jo keväässä. Ihan vastahan me tulimme tänne ensimmäistä kertaa, ihan vasta satoi ensilumi ja oli se pitkä joululoma. Minusta ainakin vaikuttaa siltä, että tämä yhdessäolo paranee koko ajan loppua kohden. Reppu on täynnä muistoja, kun lähdemme täältä!

Postauksen lähetti Maiju

 

 

Uudemmat

Ranuan kristillinen kansanopisto

Ranuan kristillinen kansanopisto sijaitsee Ranuanjärven rannalla noin kahden kilometrin päässä kirkonkylän keskustasta. Opistossa opiskelee vuosittain noin 120 opiskelijaa viidellä eri linjalla. Pääosa opiskelijoista on 16–20-vuotiaita. Lyhytkurssilaisia on noin 3000. Tervetuloa joukkoomme opiskelemaan ja virkistymään! Lisätietoa opistosta www.rakro.fi

Päivämies-verkkolehden opistoblogia kirjoittavat sekä opiskelijat että henkilökunta.

Ranuan kristillinen kansanopisto

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi