Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Ei mikään masentava maanantai

24.3.2014 14:07 | Ranuan kristillinen kansanopisto

Nyt kyllä tuntui maanantaiaamunakin mukavalta herätä kouluun! Olemme juuri saaneet viettää viikonloppua yhdessä Reisjärven opistolaisten kanssa, ja siitä jäi todella hyvä mieli. Lauantaina reisjärveläiset saapuivat tänne kolmella bussilla ja me toivotimme heidät tervetulleiksi. Tuntui hienolta, että heidän kanssaan löytyi heti yhteistä tekemistä ja mukava yhteenkuuluvuuden tunne.

Tänään palasimme taas normaaliin arkeen. Pitkästä aikaa, teemaviikon ja hiihtoloman jälkeen, järjestettiin toimikuntien kokoukset. Me ohjelmatoimikunnassa keskustelimme loppukevään yhteisistä tempauksista sekä seuraavan päivän myyjäisistä. Opistomyyjäisissä on usein ollut lapsille jotain ohjelmaa, satunäytelmiä tai muuta sellaista. Emme oikein keksineet helposti toteutettavaa ohjelmaideaa, mutta vapaa-ajantoimikunta sen sijaan aikoi järjestää temppuradan ja tukioppilaat ongintaa. Näistä tulee pientä tuloa opintomatkakassaan.

Tänään minulla oli myös englantia ja viestintää. Viestinnän tunnilla kävimme keskustelua novellista, joka kertoi lasten peloista – mistä ne tulevat, miten ne vaikuttavat lapseen, ja miten niihin tulisi suhtautua? Huomenna onkin sitten minun vuoroni johtaa ryhmän keskustelua. Hieman jännittää, mutta uskon selviäväni siitä. Eniten ehkä jännittää se, että keskustelu kuvataan videolle ja katsotaan myöhemmin. Tiedän kuitenkin, että siitä on minulle hyötyä. Viestintätaidot ovat yksi asioista, joita olen tullut tänne oppimaan. 

Oppituntien jälkeen salissa alkoi tyttöjen sählypeli ranualaisia tyttöjä vastaan. Tytöt ovat lukiolaisia, ja heillä on pelivuoro opistolla maanantaisin. Oli mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa pelaamaan uudet peliasut yllä. Toisessa erässä onnistuimme hyvin, ja peli päättyi meidän voittoon. Fiilis ei ollut ihan yhtä mahtava kuin lauantain pelissä reisjärvisten kanssa (vaikka emme sitä edes voittaneet!), mutta hymyssä suin kuljettiin tämäkin ilta.

Olemme saaneet nyt kevättalvella nauttia ihanista säistä. Olo on hieman yllättynyt, kun miettii, että nyt ollaan jo keväässä. Ihan vastahan me tulimme tänne ensimmäistä kertaa, ihan vasta satoi ensilumi ja oli se pitkä joululoma. Minusta ainakin vaikuttaa siltä, että tämä yhdessäolo paranee koko ajan loppua kohden. Reppu on täynnä muistoja, kun lähdemme täältä!

Postauksen lähetti Maiju

 

 

Uudemmat

Ranuan kristillinen kansanopisto

Ranuan kristillinen kansanopisto sijaitsee Ranuanjärven rannalla noin kahden kilometrin päässä kirkonkylän keskustasta. Opistossa opiskelee vuosittain noin 120 opiskelijaa viidellä eri linjalla. Pääosa opiskelijoista on 16–20-vuotiaita. Lyhytkurssilaisia on noin 3000. Tervetuloa joukkoomme opiskelemaan ja virkistymään! Lisätietoa opistosta www.rakro.fi

Päivämies-verkkolehden opistoblogia kirjoittavat sekä opiskelijat että henkilökunta.

Ranuan kristillinen kansanopisto

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi