Torstai 21.11.2019
"
Minä odotan Herraa kuin vartijat aamua, hartaammin kuin vartijat aamua. Ps. 130:6

Ei mikään masentava maanantai

24.3.2014 14:07 | Ranuan kristillinen kansanopisto

Nyt kyllä tuntui maanantaiaamunakin mukavalta herätä kouluun! Olemme juuri saaneet viettää viikonloppua yhdessä Reisjärven opistolaisten kanssa, ja siitä jäi todella hyvä mieli. Lauantaina reisjärveläiset saapuivat tänne kolmella bussilla ja me toivotimme heidät tervetulleiksi. Tuntui hienolta, että heidän kanssaan löytyi heti yhteistä tekemistä ja mukava yhteenkuuluvuuden tunne.

Tänään palasimme taas normaaliin arkeen. Pitkästä aikaa, teemaviikon ja hiihtoloman jälkeen, järjestettiin toimikuntien kokoukset. Me ohjelmatoimikunnassa keskustelimme loppukevään yhteisistä tempauksista sekä seuraavan päivän myyjäisistä. Opistomyyjäisissä on usein ollut lapsille jotain ohjelmaa, satunäytelmiä tai muuta sellaista. Emme oikein keksineet helposti toteutettavaa ohjelmaideaa, mutta vapaa-ajantoimikunta sen sijaan aikoi järjestää temppuradan ja tukioppilaat ongintaa. Näistä tulee pientä tuloa opintomatkakassaan.

Tänään minulla oli myös englantia ja viestintää. Viestinnän tunnilla kävimme keskustelua novellista, joka kertoi lasten peloista – mistä ne tulevat, miten ne vaikuttavat lapseen, ja miten niihin tulisi suhtautua? Huomenna onkin sitten minun vuoroni johtaa ryhmän keskustelua. Hieman jännittää, mutta uskon selviäväni siitä. Eniten ehkä jännittää se, että keskustelu kuvataan videolle ja katsotaan myöhemmin. Tiedän kuitenkin, että siitä on minulle hyötyä. Viestintätaidot ovat yksi asioista, joita olen tullut tänne oppimaan. 

Oppituntien jälkeen salissa alkoi tyttöjen sählypeli ranualaisia tyttöjä vastaan. Tytöt ovat lukiolaisia, ja heillä on pelivuoro opistolla maanantaisin. Oli mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa pelaamaan uudet peliasut yllä. Toisessa erässä onnistuimme hyvin, ja peli päättyi meidän voittoon. Fiilis ei ollut ihan yhtä mahtava kuin lauantain pelissä reisjärvisten kanssa (vaikka emme sitä edes voittaneet!), mutta hymyssä suin kuljettiin tämäkin ilta.

Olemme saaneet nyt kevättalvella nauttia ihanista säistä. Olo on hieman yllättynyt, kun miettii, että nyt ollaan jo keväässä. Ihan vastahan me tulimme tänne ensimmäistä kertaa, ihan vasta satoi ensilumi ja oli se pitkä joululoma. Minusta ainakin vaikuttaa siltä, että tämä yhdessäolo paranee koko ajan loppua kohden. Reppu on täynnä muistoja, kun lähdemme täältä!

Postauksen lähetti Maiju

 

 

Uudemmat

Ranuan kristillinen kansanopisto

Ranuan kristillinen kansanopisto sijaitsee Ranuanjärven rannalla noin kahden kilometrin päässä kirkonkylän keskustasta. Opistossa opiskelee vuosittain noin 120 opiskelijaa viidellä eri linjalla. Pääosa opiskelijoista on 16–20-vuotiaita. Lyhytkurssilaisia on noin 3000. Tervetuloa joukkoomme opiskelemaan ja virkistymään! Lisätietoa opistosta www.rakro.fi

Päivämies-verkkolehden opistoblogia kirjoittavat sekä opiskelijat että henkilökunta.

Ranuan kristillinen kansanopisto

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi