Keskiviikko 16.10.2019
"
Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen. Gal. 5:1

​Töissä opistoseuroissa ja kehitysvammaisten kurssilla

27.8.2014 06:05 | Ranuan kristillinen kansanopisto
Useiden viikkojen kesäloman jälkeen palasin opistotyöhön ennen opistoseuroja. Me työntekijät saimme jokainen oman vastuualueemme opistoseuroissa. Vastuualueenani oli ensiapu. Sain olla talon edustajana palvelemassa vastuuvuorossa olevia työntekijöitä. Paljon oli juoksevia asioita toimitettavana ennen kuin ensiapuasema taidetalolla oli valmiina ottamaan potilaat vastaan. Asiantuntevat työntekijät saivat aseman loistavaan kuntoon torstaina.
 
Lupasin vastuuhenkilölle, että minuun saa olla seurojen aikana aina yhteydessä. Seuraavana päivänä tiedustelin tekstiviestillä, onko kaikki ok. Vastaus tuli: ”Kaikki muuten ok, mutta kaivattaisiin muutama tuuletin.” Soitin ystävälleni Ristolle, jolla tuntuu aina olevan vastaus asioihin. Risto sanoi, ettei tuulettimia nyt saa mistään. Minulla välähti, että meillähän on pari pientä sellaista kotona. Vein tuulettimet asemalle, ja ne otettiin siellä kiitollisena vastaan.
 
Opistoseurat päättyivät, ja seuraavana päivänä alkoi kehitysvammaisten kesäkurssi. Seurajärjestelyjä purkaessamme tervehdin useita kurssille tulijoita, jotka jäivät suoraan seuroista opistolle. Maanantaina puolilta päivin koko kurssi oli paikalla: 24 kurssilaista, viisi avustajaa ja minä Jaakon kanssa vetäjänä. Teemana tänä vuonna oli ”Iloisella mielellä yhdessä”. 


 
Torstaihin asti puuhasimme monenmoista: leikimme ulkoleikkejä, askartelimme ja maalasimme LogoArt-menetelmällä. Meillä oli leiriolympialaiset, joiden jälkeen saimme nauttia opistosaunan löylyistä. Tietenkin yhtenä iltana olimme myös vastuussa iltaohjelmasta. Vastoinkäymisiäkin välillä tuli, mutta asiat kääntyivät sopivan ajan kuluttua paremmiksi.


 
Torstai, leirin viimeinen päivä, oli olympialaisten palkintojen jaon ja diplomien jakamisen päivä. Palautekierroksella kaikilla oli pelkkää hyvää sanottavaa leiristä: oli ollut mahtava leiri! Joku leiriläisistä ehätti jo lupaamaan, että tulee taas ensi kesänä leirille. Vetämästämme kurssista oli tullut hyvää palautetta leiriläisten lisäksi varttuneen väen kurssilaisilta. Olimme Jaakon kanssa tyytyväisiä.


 
Tuo torstai, heinäkuun viimeinen, oli viimeinen varsinainen työpäiväni opistolla. Sain rehtorilta läksiäiskukan ja iloisen kädenpuristuksen. Kiitin kuluneesta vuodesta, jonka olin saanut viettää opistolla erityislinjan opettajana. Näin opistotyön koko kirjon. Välillä työ oli väsyttänytkin. Me opiskelijat ja henkilökunta olimme olleet kuin suuri perhe opistokodissa. Nyt oli hyvä mieli, kulunut vuosi oli ollut rikas ja tärkeä.
 
Arja Kallioranta

Vanhemmat

Uudemmat

Ranuan kristillinen kansanopisto

Ranuan kristillinen kansanopisto sijaitsee Ranuanjärven rannalla noin kahden kilometrin päässä kirkonkylän keskustasta. Opistossa opiskelee vuosittain noin 120 opiskelijaa viidellä eri linjalla. Pääosa opiskelijoista on 16–20-vuotiaita. Lyhytkurssilaisia on noin 3000. Tervetuloa joukkoomme opiskelemaan ja virkistymään! Lisätietoa opistosta www.rakro.fi

Päivämies-verkkolehden opistoblogia kirjoittavat sekä opiskelijat että henkilökunta.

Ranuan kristillinen kansanopisto

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi