Maanantai 19.11.2018
"
Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee. 2 Piet. 3:13

​Töissä opistoseuroissa ja kehitysvammaisten kurssilla

27.8.2014 06:05 | Ranuan kristillinen kansanopisto
Useiden viikkojen kesäloman jälkeen palasin opistotyöhön ennen opistoseuroja. Me työntekijät saimme jokainen oman vastuualueemme opistoseuroissa. Vastuualueenani oli ensiapu. Sain olla talon edustajana palvelemassa vastuuvuorossa olevia työntekijöitä. Paljon oli juoksevia asioita toimitettavana ennen kuin ensiapuasema taidetalolla oli valmiina ottamaan potilaat vastaan. Asiantuntevat työntekijät saivat aseman loistavaan kuntoon torstaina.
 
Lupasin vastuuhenkilölle, että minuun saa olla seurojen aikana aina yhteydessä. Seuraavana päivänä tiedustelin tekstiviestillä, onko kaikki ok. Vastaus tuli: ”Kaikki muuten ok, mutta kaivattaisiin muutama tuuletin.” Soitin ystävälleni Ristolle, jolla tuntuu aina olevan vastaus asioihin. Risto sanoi, ettei tuulettimia nyt saa mistään. Minulla välähti, että meillähän on pari pientä sellaista kotona. Vein tuulettimet asemalle, ja ne otettiin siellä kiitollisena vastaan.
 
Opistoseurat päättyivät, ja seuraavana päivänä alkoi kehitysvammaisten kesäkurssi. Seurajärjestelyjä purkaessamme tervehdin useita kurssille tulijoita, jotka jäivät suoraan seuroista opistolle. Maanantaina puolilta päivin koko kurssi oli paikalla: 24 kurssilaista, viisi avustajaa ja minä Jaakon kanssa vetäjänä. Teemana tänä vuonna oli ”Iloisella mielellä yhdessä”. 


 
Torstaihin asti puuhasimme monenmoista: leikimme ulkoleikkejä, askartelimme ja maalasimme LogoArt-menetelmällä. Meillä oli leiriolympialaiset, joiden jälkeen saimme nauttia opistosaunan löylyistä. Tietenkin yhtenä iltana olimme myös vastuussa iltaohjelmasta. Vastoinkäymisiäkin välillä tuli, mutta asiat kääntyivät sopivan ajan kuluttua paremmiksi.


 
Torstai, leirin viimeinen päivä, oli olympialaisten palkintojen jaon ja diplomien jakamisen päivä. Palautekierroksella kaikilla oli pelkkää hyvää sanottavaa leiristä: oli ollut mahtava leiri! Joku leiriläisistä ehätti jo lupaamaan, että tulee taas ensi kesänä leirille. Vetämästämme kurssista oli tullut hyvää palautetta leiriläisten lisäksi varttuneen väen kurssilaisilta. Olimme Jaakon kanssa tyytyväisiä.


 
Tuo torstai, heinäkuun viimeinen, oli viimeinen varsinainen työpäiväni opistolla. Sain rehtorilta läksiäiskukan ja iloisen kädenpuristuksen. Kiitin kuluneesta vuodesta, jonka olin saanut viettää opistolla erityislinjan opettajana. Näin opistotyön koko kirjon. Välillä työ oli väsyttänytkin. Me opiskelijat ja henkilökunta olimme olleet kuin suuri perhe opistokodissa. Nyt oli hyvä mieli, kulunut vuosi oli ollut rikas ja tärkeä.
 
Arja Kallioranta

Vanhemmat

Uudemmat

Ranuan kristillinen kansanopisto

Ranuan kristillinen kansanopisto sijaitsee Ranuanjärven rannalla noin kahden kilometrin päässä kirkonkylän keskustasta. Opistossa opiskelee vuosittain noin 120 opiskelijaa viidellä eri linjalla. Pääosa opiskelijoista on 16–20-vuotiaita. Lyhytkurssilaisia on noin 3000. Tervetuloa joukkoomme opiskelemaan ja virkistymään! Lisätietoa opistosta www.rakro.fi

Päivämies-verkkolehden opistoblogia kirjoittavat sekä opiskelijat että henkilökunta.

Ranuan kristillinen kansanopisto

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi