Torstai 20.6.2019
"
Kiitetty olet sinä, Herra, meidän isiemme Jumala, ylistetty ja korkealle korotettu ikuisesti. Dan. 3:52 (apokr.)

​Töissä opistoseuroissa ja kehitysvammaisten kurssilla

27.8.2014 06:05 | Ranuan kristillinen kansanopisto
Useiden viikkojen kesäloman jälkeen palasin opistotyöhön ennen opistoseuroja. Me työntekijät saimme jokainen oman vastuualueemme opistoseuroissa. Vastuualueenani oli ensiapu. Sain olla talon edustajana palvelemassa vastuuvuorossa olevia työntekijöitä. Paljon oli juoksevia asioita toimitettavana ennen kuin ensiapuasema taidetalolla oli valmiina ottamaan potilaat vastaan. Asiantuntevat työntekijät saivat aseman loistavaan kuntoon torstaina.
 
Lupasin vastuuhenkilölle, että minuun saa olla seurojen aikana aina yhteydessä. Seuraavana päivänä tiedustelin tekstiviestillä, onko kaikki ok. Vastaus tuli: ”Kaikki muuten ok, mutta kaivattaisiin muutama tuuletin.” Soitin ystävälleni Ristolle, jolla tuntuu aina olevan vastaus asioihin. Risto sanoi, ettei tuulettimia nyt saa mistään. Minulla välähti, että meillähän on pari pientä sellaista kotona. Vein tuulettimet asemalle, ja ne otettiin siellä kiitollisena vastaan.
 
Opistoseurat päättyivät, ja seuraavana päivänä alkoi kehitysvammaisten kesäkurssi. Seurajärjestelyjä purkaessamme tervehdin useita kurssille tulijoita, jotka jäivät suoraan seuroista opistolle. Maanantaina puolilta päivin koko kurssi oli paikalla: 24 kurssilaista, viisi avustajaa ja minä Jaakon kanssa vetäjänä. Teemana tänä vuonna oli ”Iloisella mielellä yhdessä”. 


 
Torstaihin asti puuhasimme monenmoista: leikimme ulkoleikkejä, askartelimme ja maalasimme LogoArt-menetelmällä. Meillä oli leiriolympialaiset, joiden jälkeen saimme nauttia opistosaunan löylyistä. Tietenkin yhtenä iltana olimme myös vastuussa iltaohjelmasta. Vastoinkäymisiäkin välillä tuli, mutta asiat kääntyivät sopivan ajan kuluttua paremmiksi.


 
Torstai, leirin viimeinen päivä, oli olympialaisten palkintojen jaon ja diplomien jakamisen päivä. Palautekierroksella kaikilla oli pelkkää hyvää sanottavaa leiristä: oli ollut mahtava leiri! Joku leiriläisistä ehätti jo lupaamaan, että tulee taas ensi kesänä leirille. Vetämästämme kurssista oli tullut hyvää palautetta leiriläisten lisäksi varttuneen väen kurssilaisilta. Olimme Jaakon kanssa tyytyväisiä.


 
Tuo torstai, heinäkuun viimeinen, oli viimeinen varsinainen työpäiväni opistolla. Sain rehtorilta läksiäiskukan ja iloisen kädenpuristuksen. Kiitin kuluneesta vuodesta, jonka olin saanut viettää opistolla erityislinjan opettajana. Näin opistotyön koko kirjon. Välillä työ oli väsyttänytkin. Me opiskelijat ja henkilökunta olimme olleet kuin suuri perhe opistokodissa. Nyt oli hyvä mieli, kulunut vuosi oli ollut rikas ja tärkeä.
 
Arja Kallioranta

Vanhemmat

Uudemmat

Ranuan kristillinen kansanopisto

Ranuan kristillinen kansanopisto sijaitsee Ranuanjärven rannalla noin kahden kilometrin päässä kirkonkylän keskustasta. Opistossa opiskelee vuosittain noin 120 opiskelijaa viidellä eri linjalla. Pääosa opiskelijoista on 16–20-vuotiaita. Lyhytkurssilaisia on noin 3000. Tervetuloa joukkoomme opiskelemaan ja virkistymään! Lisätietoa opistosta www.rakro.fi

Päivämies-verkkolehden opistoblogia kirjoittavat sekä opiskelijat että henkilökunta.

Ranuan kristillinen kansanopisto

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi