Maanantai 18.2.2019
"
Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi. Minä laulan kiitosta Herralle, hän pitää minusta huolen. Ps. 13:6

Opisto suunnannäyttäjänä

1.4.2014 12:59 | Reisjärven kristillinen opisto
Sain mielenkiintoisen tehtävän. Minua pyydettiin aloittamaan tämä Reisjärven opiston blogi Päivämies-verkkolehdessä. Olin opistossa vuonna 2004. Mahtavan opistoajan jälkeen omien kokemusten kertominen lienee vähintä, mitä opiston eteen voi tehdä. Tässäpä siksi joitakin ajatuksia visiitistäni Räisälänmäellä.

En tiennyt opistomaailmasta juurikaan etukäteen. Kukaan lähipiiristäni ei ollut käynyt opistoa minua ennen. Olin lähinnä pyörähtänyt joskus loppiaispäivillä sekä heinäkuun opistoseuroissa. Jälkikäteen olen saanut vain ihmetellä, miten muutamat pienet seikat ”sattuivatkin” tapahtumaan juuri oikeaan aikaan, ja päädyin aikuisiällä opistoon.

Aloitin opiston vuodenvaihteen 2004 jälkeen, kesken opistovuoden siis. Voin kertoa, että ensimmäisen varttitunnin ajan koin oloni maailman epäkotoisimmaksi! Jonotin ala-aulan pingispöydän vieressä saadakseni huoneen avaimen Irmalta. Kaikki muut ympärillä pyörineet näyttivät tuntevan toisensa. Ymmärsin lomalta palanneiden opistolaisten jälleennäkemisen riemun vasta myöhemmin. Siinä seisoessa muistan miettineeni, että olikohan tämä siltikään oikea siirto…

Onneksi en ehtinyt poistua takavasemmalle, sillä tilanne muuttui pian avaimen saatuani! Rypäs poikia otti oppaan roolin ja vei minut omaan soluuni. Sain ensivilkaisun muihin opistolaisiin, kun minua kierrätettiin opistolla ja eri soluissa. Poikien perehdytyksen (puheripulin) aikana en tuntenutkaan enää oloani epämukavaksi. Sen sijaan huomasin tulleeni kotiin.

Puoli vuotta ei kestä kauan, tiedätte sen. Silti opistoaika ehti tehdä lähtemättömiä vaikutuksia elämääni. Yksi sellainen oli oikeastaan elämän käännekohta. 24-vuotiaana, vuositolkulla epäselviä tulevaisuuden näkymiä ihmeteltyäni, ajauduin nykyiseen ammattiini! Mikko-rehtorin neuvo opetusalalle hakeutumisesta oli osuva. Myöhemmin, opiskelut jo aloitettuani, älysin saaneeni kullanarvoisen vinkin. Monesti jälkikäteen on mielessäni pyörinyt ajatusleikki, että etsisinköhän vieläkin paikkaani ilman opistoa…

Muistot opiston turvallisesta ilmapiiristä ovat pysyneet hyvin mielessä. Muistot ovat myös kannatelleet elämän heikkoina hetkinä. Niin ovat tehneet kaveritkin! Yhteisten reissujen, tapahtumien ja erilaisten kommellusten tiivistämät tunnesiteet opistoväen kanssa loivat syviä suhteita. Monet opistossa alkaneet ystävyyssuhteet ovat säilyneet vireänä vielä vuosikymmenen jälkeen. Sanotaan, ettei ystävän arvoa pysty rahalla mittaamaan. En pysty minäkään. Kymmenien ystävien arvoa en pysty edes kuvailemaan yhdessä blogikirjoituksessa. Kiitoksen voin silti heittää hyvistä kokemuksista! Sen ovat ansainneet niin opiskelijat kuin henkilökuntakin!

Ilkka M, 03–04

Uudemmat

Reisjärven kristillinen opisto

Tämä on Reisjärven kristillisen opiston blogi, jossa eri vuosien ja vuosikymmenten opistolaiset ja työntekijät kertovat kokemuksistaan opistokodissa.

Reisjärven kristillinen opisto

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi