Sunnuntai 24.2.2019
"
Jeesus sanoi: "Hyvään maahan pudonnut siemen tarkoittaa niitä, jotka sanan kuultuaan pysyvät siinä puhtain ja ehein sydämin ja kestävinä tuottavat satoa." Luuk. 8:15

”Olen saanut vahvistua”

8.3.2015 06:33 | Reisjärven kristillinen opisto
Minä tulin Norjasta Reisjärven opistoon aikuislinjalle. En ole asunut Suomessa yli kymmeneen vuoteen, joten minua jännitti tulla tänne. Tiesin kuitenkin, että opistoon kannattaa tulla, koska olin kuullut vain positiivisia tarinoita siitä.
 
Kotona Norjassa meitä samalla tavalla uskovia on vain kourallinen, eikä minun ikäluokkaani kuuluvia ole muualla kuin meidän perheessä. Minulla ei ole moneen vuoteen ollut uskovaisia ystäviä, joihin olisin pitänyt aktiivisesti yhteyttä. Serkkuja ja kavereita oli, mutta he olivat kaukana. Suurin toiveeni opistoon tullessani oli, että saisin uskovaisia ystäviä ja omakohtainen usko vahvistuisi. 
 
Kesäloman viimeiset viikot vain odotin opiston alkua. Olin niin väsynyt. Minulla oli paha olla, ja sen perusteella mitä olin kuullut, olin varma, että kaikki olisi paremmin, kunhan vaan pääsisin opistoon. Myöhemmin huvittaa ajatella, kuinka sokeasti luotin siihen, että kunhan vain pääsen opiston ovista sisään, kaikki muuttuisi hyväksi. Mutta niin tapahtuikin. 
 
Ensimmäisen kämppiksen tavattuani en enää ollut yksin. Menimme kahdestaan istumaan seurapenkkiin ja oppitunneille. Opiston alussa pystyin turvautumaan häneen, jos oli jotain mielen päällä. Niin pystyn vieläkin. Myöhemmin tutustuin muihin opistolaisiin, ja olen iloinnut, etten ole ollut opistossa päivääkään yksin. En edes silloin ihan alussa. 
 
Opistossa tapasin myös toisen Norjasta tulleen opistolaisen. Huomasimme pian, että olimme kokeneet paljon samoja asioita ja meillä oli paljon juteltavaa. Oli ihanaa löytää toinen, jolla oli samankaltaisia kokemuksia ja tietää, etten ole ainoa, joka tuntee olonsa välillä ihan erilaiseksi. 
 
Ennen opistoa olin levoton. Maailma oli niin lähellä. Ajattelin, etten jaksa tätä enää pitkään. Opistossa olen saanut levähtää. On ollut niin turvallista olla uskovaisten ystävien keskellä. Aina ei ole tarvinnut puhua, vaan pelkkä läsnäolo on riittänyt. Olen saanut olla oma itseni ilman, että minua on kyseenalaistettu. Olen saanut vahvistua.
 
Se, että olen kasvanut  Norjassa, on myös antanut minulle paljon. Olen oppinut näkemään asioita monesta näkökulmasta. Olen oppinut toisen kielen ja kulttuurin, ja saanut myös ei-uskovaisia ystäviä. Vaikka olen suomalainen, myös Norja on kotini ja koen, että se on rikastuttanut elämääni paljon.
 
Olen huomannut myös sen, että opisto ei lopu päättäjäispäivään. Se kantaa pitkälle eteenpäin. Muistot ja kokemukset jäävät mieleen. Moni opistoystävä muuttaa ensi vuonna samaan kaupunkiin ja olemme miettineet kimppakämppää. Ei tarvitse olla yksin opiston jälkeenkään. Vapaaviikonloppuina olen ollut paljon kämppäkaverini kotona, ja hänen perheestään on tullut minullekin perhe. Tuntuu siltä, että he pysyvät elämässäni tulevaisuudessakin.
 
Tulen muistamaan rakkaudella tätä opistovuotta, sillä koen, että se on pelastanut tulevaisuuteni. Muistan lämmöllä kaikkia opistoystäviä ja henkilökuntaa sekä kaikkia, jotka ovat tehneet tämän vuoden minulle näin mahtavaksi. Tulen itkemään päättäjäispäivänä, ja suren, että opisto loppuu. Mutta tiedän, että vaikka opisto loppuu, niin ystävät jäävät. 
 
Tässä kirjoittaessani huomaan, kuinka suurta on Jumalan johdatus. Koen, että hän on johdattanut elämääni juuri oikeaan suuntaan.
 
Riina 

Vanhemmat

Uudemmat

Reisjärven kristillinen opisto

Tämä on Reisjärven kristillisen opiston blogi, jossa eri vuosien ja vuosikymmenten opistolaiset ja työntekijät kertovat kokemuksistaan opistokodissa.

Reisjärven kristillinen opisto

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi