Torstai 21.11.2019
"
Minä odotan Herraa kuin vartijat aamua, hartaammin kuin vartijat aamua. Ps. 130:6

Yrittäjyyttä oppimassa

1.4.2015 06:43 | Reisjärven kristillinen opisto
Olen opiskellut Reisjärven opiston yrittäjyyslinjalla tämän vuoden. Linjallamme on 16 ahkeraa ja yrittäjähenkistä nuorta ja neljä nuorisoyritystä: Baussi Ny, Jämy Ny, Puisewa Ny ja Roolika Ny. Yritysten logot ovat tätä tekstiä kuvittamassa.
 
Lukuvuoden alusta alkaen on harjoiteltu yritystoiminnan aloittamista, yrityksen perustamista sekä yhteistyötä muiden jäsenien kanssa. Harjoittelujen jälkeen on muodostettu tiimejä. Tänä vuonna meillä on yksi kolmen hengen, kaksi neljän hengen ja yksi viiden hengen ryhmä.Kun ryhmät on muodostettu, yrittäjyyslinjan toiminta jatkuu liikeidean luomisella. Ryhmät pääsevät miettimään omia vahvuuksiaan ja luomaan niiden pohjalta liikeidean. Liikeidean saa valita vapaasti.

Tähän mennessä liikeideoina on ollut muun muassa jääkiekkovarusteiden jälleenmyyntiä, leikkimökkien rakentamista sekä ilmalämpöpumpun suojakoteloiden myymistä. Liikeidean keksittyään yritys saa ruveta tositoimiin: yritys rekisteröidään Ny-tunnuksella toimintakelpoiseksi, ja sen jälkeen aloitetaan oikea liiketoiminta. Yritykset pääsevät tilaamaan tarvikkeita ja materiaaleja, valmistamaan omia tuotteitaan, perustamaan verkkokauppaa ja nettisivuja, luomaan pankkitunnuksia sekä suunnitelemaan myyntiä.Ny-yritys tarkoittaa opiskelijoiden muodostamaa harjoitusyritystä, joka toimii korkeintaan yhden vuoden ajan. Ny-yritys toimii oikean yrityksen tapaan ja tarjoaa asiakkailleen tuotteita ja palveluita. 

Vuosi loppuu keväällä yhteiseen projektiin. Yrittäjyyslinjalaiset pääsevät yhdessä järjestämään Reisjärven messuja. Se on iso projekti, jonka me yrittäjyyslinjalaiset hoidamme yhdessä alusta loppuun asti. Hankimme messuille näytteilleasettajat ja markkinoimme tapahtumaa muun muassa messulehden avulla. Messujen jälkeen Ny-yritysten toiminta lopetetaan, mutta jos liikeidea on osoittautunut toimivaksi ja yrityksen jäsenillä on innokkuutta jatkaa toimintaa, yritysmuoto voidaan muuttaa ja yritystä voi jatkaa esimerkiksi kesän ajan. Oma yritys voi olla monelle hyvä mahdollisuus ansaita kesän aikana työllistämällä itse itsensä.Yrittäjyyslinja on mahtava valinta yrittäjäksi aikovalle tai yrittäjyydestä ja myynnistä kiinnostuneelle! Vuoden aikana oppii huimasti esimerkiksi yrityksen perustamisesta, kirjanpidosta ja yhteistyöstä. Lisäksi myynti- ja asiakaspalvelutaidot kehittyvät huimasti myyntikoulutusten ja -tehtävien myötä. Vuosi yrittäjyyslinjalla antaa myös mahdollisuuden tienata rahaa opiskeluiden ohella.


 
Teksti: Lari Pelkonen

Vanhemmat

Uudemmat

Reisjärven kristillinen opisto

Tämä on Reisjärven kristillisen opiston blogi, jossa eri vuosien ja vuosikymmenten opistolaiset ja työntekijät kertovat kokemuksistaan opistokodissa.

Reisjärven kristillinen opisto

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi