Perjantai 18.1.2019
"
Minä olen löytänyt palvelijani Daavidin ja voidellut hänet pyhällä öljylläni. Minun voimani vahvistaa häntä ja käteni on hänen tukenaan. Ps. 89:21-22

Yrittäjyyttä oppimassa

1.4.2015 06:43 | Reisjärven kristillinen opisto
Olen opiskellut Reisjärven opiston yrittäjyyslinjalla tämän vuoden. Linjallamme on 16 ahkeraa ja yrittäjähenkistä nuorta ja neljä nuorisoyritystä: Baussi Ny, Jämy Ny, Puisewa Ny ja Roolika Ny. Yritysten logot ovat tätä tekstiä kuvittamassa.
 
Lukuvuoden alusta alkaen on harjoiteltu yritystoiminnan aloittamista, yrityksen perustamista sekä yhteistyötä muiden jäsenien kanssa. Harjoittelujen jälkeen on muodostettu tiimejä. Tänä vuonna meillä on yksi kolmen hengen, kaksi neljän hengen ja yksi viiden hengen ryhmä.Kun ryhmät on muodostettu, yrittäjyyslinjan toiminta jatkuu liikeidean luomisella. Ryhmät pääsevät miettimään omia vahvuuksiaan ja luomaan niiden pohjalta liikeidean. Liikeidean saa valita vapaasti.

Tähän mennessä liikeideoina on ollut muun muassa jääkiekkovarusteiden jälleenmyyntiä, leikkimökkien rakentamista sekä ilmalämpöpumpun suojakoteloiden myymistä. Liikeidean keksittyään yritys saa ruveta tositoimiin: yritys rekisteröidään Ny-tunnuksella toimintakelpoiseksi, ja sen jälkeen aloitetaan oikea liiketoiminta. Yritykset pääsevät tilaamaan tarvikkeita ja materiaaleja, valmistamaan omia tuotteitaan, perustamaan verkkokauppaa ja nettisivuja, luomaan pankkitunnuksia sekä suunnitelemaan myyntiä.Ny-yritys tarkoittaa opiskelijoiden muodostamaa harjoitusyritystä, joka toimii korkeintaan yhden vuoden ajan. Ny-yritys toimii oikean yrityksen tapaan ja tarjoaa asiakkailleen tuotteita ja palveluita. 

Vuosi loppuu keväällä yhteiseen projektiin. Yrittäjyyslinjalaiset pääsevät yhdessä järjestämään Reisjärven messuja. Se on iso projekti, jonka me yrittäjyyslinjalaiset hoidamme yhdessä alusta loppuun asti. Hankimme messuille näytteilleasettajat ja markkinoimme tapahtumaa muun muassa messulehden avulla. Messujen jälkeen Ny-yritysten toiminta lopetetaan, mutta jos liikeidea on osoittautunut toimivaksi ja yrityksen jäsenillä on innokkuutta jatkaa toimintaa, yritysmuoto voidaan muuttaa ja yritystä voi jatkaa esimerkiksi kesän ajan. Oma yritys voi olla monelle hyvä mahdollisuus ansaita kesän aikana työllistämällä itse itsensä.Yrittäjyyslinja on mahtava valinta yrittäjäksi aikovalle tai yrittäjyydestä ja myynnistä kiinnostuneelle! Vuoden aikana oppii huimasti esimerkiksi yrityksen perustamisesta, kirjanpidosta ja yhteistyöstä. Lisäksi myynti- ja asiakaspalvelutaidot kehittyvät huimasti myyntikoulutusten ja -tehtävien myötä. Vuosi yrittäjyyslinjalla antaa myös mahdollisuuden tienata rahaa opiskeluiden ohella.


 
Teksti: Lari Pelkonen

Vanhemmat

Uudemmat

Reisjärven kristillinen opisto

Tämä on Reisjärven kristillisen opiston blogi, jossa eri vuosien ja vuosikymmenten opistolaiset ja työntekijät kertovat kokemuksistaan opistokodissa.

Reisjärven kristillinen opisto

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi