Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Yrittäjyyttä oppimassa

1.4.2015 06:43 | Reisjärven kristillinen opisto
Olen opiskellut Reisjärven opiston yrittäjyyslinjalla tämän vuoden. Linjallamme on 16 ahkeraa ja yrittäjähenkistä nuorta ja neljä nuorisoyritystä: Baussi Ny, Jämy Ny, Puisewa Ny ja Roolika Ny. Yritysten logot ovat tätä tekstiä kuvittamassa.
 
Lukuvuoden alusta alkaen on harjoiteltu yritystoiminnan aloittamista, yrityksen perustamista sekä yhteistyötä muiden jäsenien kanssa. Harjoittelujen jälkeen on muodostettu tiimejä. Tänä vuonna meillä on yksi kolmen hengen, kaksi neljän hengen ja yksi viiden hengen ryhmä.Kun ryhmät on muodostettu, yrittäjyyslinjan toiminta jatkuu liikeidean luomisella. Ryhmät pääsevät miettimään omia vahvuuksiaan ja luomaan niiden pohjalta liikeidean. Liikeidean saa valita vapaasti.

Tähän mennessä liikeideoina on ollut muun muassa jääkiekkovarusteiden jälleenmyyntiä, leikkimökkien rakentamista sekä ilmalämpöpumpun suojakoteloiden myymistä. Liikeidean keksittyään yritys saa ruveta tositoimiin: yritys rekisteröidään Ny-tunnuksella toimintakelpoiseksi, ja sen jälkeen aloitetaan oikea liiketoiminta. Yritykset pääsevät tilaamaan tarvikkeita ja materiaaleja, valmistamaan omia tuotteitaan, perustamaan verkkokauppaa ja nettisivuja, luomaan pankkitunnuksia sekä suunnitelemaan myyntiä.Ny-yritys tarkoittaa opiskelijoiden muodostamaa harjoitusyritystä, joka toimii korkeintaan yhden vuoden ajan. Ny-yritys toimii oikean yrityksen tapaan ja tarjoaa asiakkailleen tuotteita ja palveluita. 

Vuosi loppuu keväällä yhteiseen projektiin. Yrittäjyyslinjalaiset pääsevät yhdessä järjestämään Reisjärven messuja. Se on iso projekti, jonka me yrittäjyyslinjalaiset hoidamme yhdessä alusta loppuun asti. Hankimme messuille näytteilleasettajat ja markkinoimme tapahtumaa muun muassa messulehden avulla. Messujen jälkeen Ny-yritysten toiminta lopetetaan, mutta jos liikeidea on osoittautunut toimivaksi ja yrityksen jäsenillä on innokkuutta jatkaa toimintaa, yritysmuoto voidaan muuttaa ja yritystä voi jatkaa esimerkiksi kesän ajan. Oma yritys voi olla monelle hyvä mahdollisuus ansaita kesän aikana työllistämällä itse itsensä.Yrittäjyyslinja on mahtava valinta yrittäjäksi aikovalle tai yrittäjyydestä ja myynnistä kiinnostuneelle! Vuoden aikana oppii huimasti esimerkiksi yrityksen perustamisesta, kirjanpidosta ja yhteistyöstä. Lisäksi myynti- ja asiakaspalvelutaidot kehittyvät huimasti myyntikoulutusten ja -tehtävien myötä. Vuosi yrittäjyyslinjalla antaa myös mahdollisuuden tienata rahaa opiskeluiden ohella.


 
Teksti: Lari Pelkonen

Vanhemmat

Uudemmat

Reisjärven kristillinen opisto

Tämä on Reisjärven kristillisen opiston blogi, jossa eri vuosien ja vuosikymmenten opistolaiset ja työntekijät kertovat kokemuksistaan opistokodissa.

Reisjärven kristillinen opisto

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi