Maanantai 22.4.2019
"
Herra on todella noussut kuolleista! Luuk. 24:34

Yrittäjyyttä oppimassa

1.4.2015 06:43 | Reisjärven kristillinen opisto
Olen opiskellut Reisjärven opiston yrittäjyyslinjalla tämän vuoden. Linjallamme on 16 ahkeraa ja yrittäjähenkistä nuorta ja neljä nuorisoyritystä: Baussi Ny, Jämy Ny, Puisewa Ny ja Roolika Ny. Yritysten logot ovat tätä tekstiä kuvittamassa.
 
Lukuvuoden alusta alkaen on harjoiteltu yritystoiminnan aloittamista, yrityksen perustamista sekä yhteistyötä muiden jäsenien kanssa. Harjoittelujen jälkeen on muodostettu tiimejä. Tänä vuonna meillä on yksi kolmen hengen, kaksi neljän hengen ja yksi viiden hengen ryhmä.Kun ryhmät on muodostettu, yrittäjyyslinjan toiminta jatkuu liikeidean luomisella. Ryhmät pääsevät miettimään omia vahvuuksiaan ja luomaan niiden pohjalta liikeidean. Liikeidean saa valita vapaasti.

Tähän mennessä liikeideoina on ollut muun muassa jääkiekkovarusteiden jälleenmyyntiä, leikkimökkien rakentamista sekä ilmalämpöpumpun suojakoteloiden myymistä. Liikeidean keksittyään yritys saa ruveta tositoimiin: yritys rekisteröidään Ny-tunnuksella toimintakelpoiseksi, ja sen jälkeen aloitetaan oikea liiketoiminta. Yritykset pääsevät tilaamaan tarvikkeita ja materiaaleja, valmistamaan omia tuotteitaan, perustamaan verkkokauppaa ja nettisivuja, luomaan pankkitunnuksia sekä suunnitelemaan myyntiä.Ny-yritys tarkoittaa opiskelijoiden muodostamaa harjoitusyritystä, joka toimii korkeintaan yhden vuoden ajan. Ny-yritys toimii oikean yrityksen tapaan ja tarjoaa asiakkailleen tuotteita ja palveluita. 

Vuosi loppuu keväällä yhteiseen projektiin. Yrittäjyyslinjalaiset pääsevät yhdessä järjestämään Reisjärven messuja. Se on iso projekti, jonka me yrittäjyyslinjalaiset hoidamme yhdessä alusta loppuun asti. Hankimme messuille näytteilleasettajat ja markkinoimme tapahtumaa muun muassa messulehden avulla. Messujen jälkeen Ny-yritysten toiminta lopetetaan, mutta jos liikeidea on osoittautunut toimivaksi ja yrityksen jäsenillä on innokkuutta jatkaa toimintaa, yritysmuoto voidaan muuttaa ja yritystä voi jatkaa esimerkiksi kesän ajan. Oma yritys voi olla monelle hyvä mahdollisuus ansaita kesän aikana työllistämällä itse itsensä.Yrittäjyyslinja on mahtava valinta yrittäjäksi aikovalle tai yrittäjyydestä ja myynnistä kiinnostuneelle! Vuoden aikana oppii huimasti esimerkiksi yrityksen perustamisesta, kirjanpidosta ja yhteistyöstä. Lisäksi myynti- ja asiakaspalvelutaidot kehittyvät huimasti myyntikoulutusten ja -tehtävien myötä. Vuosi yrittäjyyslinjalla antaa myös mahdollisuuden tienata rahaa opiskeluiden ohella.


 
Teksti: Lari Pelkonen

Vanhemmat

Uudemmat

Reisjärven kristillinen opisto

Tämä on Reisjärven kristillisen opiston blogi, jossa eri vuosien ja vuosikymmenten opistolaiset ja työntekijät kertovat kokemuksistaan opistokodissa.

Reisjärven kristillinen opisto

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi