Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

​Lähteäkö mukaan?

11.1.2015 06:24 | Satu Kaikkonen
Eräänä syksyisenä päivänä Facebookin viestikuvake hohtaa punaisena. Kiva, jollakin on asiaa. ”Jt. Rohkenen lähestyä pyynnöllä, vaikka arvaan, että koeviikon ja kirjotusten työpaineessa saatat helposti kieltäytyä.. SRK etsii ensi vuoden alusta blogisteja verkkolehteen, saanko ehdottaa sua? :)”

Sitoutuminen kirjoittajan tehtävään vaatii kypsyttelyä. Luontainen laiskuus kehottaa pikaisesti sanomaan ei. Olen vähän aiemmin lupautunut mukaan meidän alueellemme tulevien suviseurojen organisaatioon. Ajatus kahteen pitkään projektiin sitoutumisesta samanaikaisesti tuntuu haasteelliselta. Työkin vie ”urautumisestani” huolimatta voimia. Mistä ottaa aikaa kirjoittamiselle? Ja mistä minä kirjoittaisin? Mitä tuoretta sanottavaa minulla olisi tässä sananpaljoudesta kärsivässä maailmassa?

Vuoden kestäneessä Päivämies-pimennossa eläneenä en ole juuri kuullutkaan blogien olemassaolosta, joten käyn tutkailemaan kirjoituksia. Lopulta vastaan kysyjälle: ”Näyttihän siellä olevan monenlaista kirjailijaa. Osa niistä oli suorastaan pelottavan hyviä! Tuli melkein suorituspaineita, vaikken ole mihinkään lupautunutkaan. Mutta jos nyt arasti nostan käpäläni ja sanon jaa, nii kai siitä eroon pääsee, jos pahalta tuntuu?”

Suviseurojen toimikuntiin kuuluvien henkilöiden kurssilla Ranuan opistolla koen löytäjän ilon. Tehtävä, joka edelleen aukeaa edessäni ajallisesti sitovana ja jäsentymättömänä, saa myös toisen näkökulman. Eri puolilta maakuntaa saapuneista ihmisjoukoista muodostuu viikonlopun aikana ryhmä, jonka tavoite on järjestää riittävän hyvät suviseurat vuonna 2016. Omassa toimikunnassamme huomaamme toisissamme erilaisia vahvuuksia ja toteamme olevamme hyvä tiimi. Tuntuu hyvältä jatkaa tuleviin kuukausiin yhdessä luomiemme pelisääntöjen varassa.

Ymmärrän, että tein hyvän päätöksen suostuessani suviseuroihin liittyvään tehtävään. Ajattelen, että omaa asennetta on paljolti syyttäminen, jos tehtävät tuntuvat epämiellyttäviltä. Päätän nauttia tästä ehkä ainutkertaisesta mahdollisuudesta olla mukana järjestämässä suviseuroja alusta asti. Haluan ajatella, että edessäni on uusien mahdollisuuksien matka, jolla opin asioita, joita en osannut ajatella tarvitsevanikaan.

Lopulta vastasin jaa myös Päivämiehen verkkolehden toimittajalle. Päätin sitoutua blogistiksikin, samalla asenteella.
 

Uudemmat

Satu Kaikkonen

Edustan kasvavaa suomalaista lajityyppiä, yksin eläviä sinkkuja. Päivittäisenä tehtävänäni on opastaa suomalaista nuorisoa oppimaan, vapaalla ollessani yritän harjoitella oikeaa viuluotetta ja lisätä itsekuria kirjojen suhteen. Lapin luonnon avaruudessa etsin toisinaan itseäni ja omaa tahtoani. 

Satu Kaikkonen

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi