Sunnuntai 21.7.2019
"
Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja." Luuk. 5:10

​Lähteäkö mukaan?

11.1.2015 06:24 | Satu Kaikkonen
Eräänä syksyisenä päivänä Facebookin viestikuvake hohtaa punaisena. Kiva, jollakin on asiaa. ”Jt. Rohkenen lähestyä pyynnöllä, vaikka arvaan, että koeviikon ja kirjotusten työpaineessa saatat helposti kieltäytyä.. SRK etsii ensi vuoden alusta blogisteja verkkolehteen, saanko ehdottaa sua? :)”

Sitoutuminen kirjoittajan tehtävään vaatii kypsyttelyä. Luontainen laiskuus kehottaa pikaisesti sanomaan ei. Olen vähän aiemmin lupautunut mukaan meidän alueellemme tulevien suviseurojen organisaatioon. Ajatus kahteen pitkään projektiin sitoutumisesta samanaikaisesti tuntuu haasteelliselta. Työkin vie ”urautumisestani” huolimatta voimia. Mistä ottaa aikaa kirjoittamiselle? Ja mistä minä kirjoittaisin? Mitä tuoretta sanottavaa minulla olisi tässä sananpaljoudesta kärsivässä maailmassa?

Vuoden kestäneessä Päivämies-pimennossa eläneenä en ole juuri kuullutkaan blogien olemassaolosta, joten käyn tutkailemaan kirjoituksia. Lopulta vastaan kysyjälle: ”Näyttihän siellä olevan monenlaista kirjailijaa. Osa niistä oli suorastaan pelottavan hyviä! Tuli melkein suorituspaineita, vaikken ole mihinkään lupautunutkaan. Mutta jos nyt arasti nostan käpäläni ja sanon jaa, nii kai siitä eroon pääsee, jos pahalta tuntuu?”

Suviseurojen toimikuntiin kuuluvien henkilöiden kurssilla Ranuan opistolla koen löytäjän ilon. Tehtävä, joka edelleen aukeaa edessäni ajallisesti sitovana ja jäsentymättömänä, saa myös toisen näkökulman. Eri puolilta maakuntaa saapuneista ihmisjoukoista muodostuu viikonlopun aikana ryhmä, jonka tavoite on järjestää riittävän hyvät suviseurat vuonna 2016. Omassa toimikunnassamme huomaamme toisissamme erilaisia vahvuuksia ja toteamme olevamme hyvä tiimi. Tuntuu hyvältä jatkaa tuleviin kuukausiin yhdessä luomiemme pelisääntöjen varassa.

Ymmärrän, että tein hyvän päätöksen suostuessani suviseuroihin liittyvään tehtävään. Ajattelen, että omaa asennetta on paljolti syyttäminen, jos tehtävät tuntuvat epämiellyttäviltä. Päätän nauttia tästä ehkä ainutkertaisesta mahdollisuudesta olla mukana järjestämässä suviseuroja alusta asti. Haluan ajatella, että edessäni on uusien mahdollisuuksien matka, jolla opin asioita, joita en osannut ajatella tarvitsevanikaan.

Lopulta vastasin jaa myös Päivämiehen verkkolehden toimittajalle. Päätin sitoutua blogistiksikin, samalla asenteella.
 

Uudemmat

Satu Kaikkonen

Edustan kasvavaa suomalaista lajityyppiä, yksin eläviä sinkkuja. Päivittäisenä tehtävänäni on opastaa suomalaista nuorisoa oppimaan, vapaalla ollessani yritän harjoitella oikeaa viuluotetta ja lisätä itsekuria kirjojen suhteen. Lapin luonnon avaruudessa etsin toisinaan itseäni ja omaa tahtoani. 

Satu Kaikkonen

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi